SavageGarden adlı üyeden alıntı
işin acısı bu tip ailelerin sayısı çok fazla
yine sözlükte var benzer bir vaka. okuyalım. sosyolojik açından çok acıklı haldeyiz.
soran olursa herkes dindar herkez namazında niyazında..
ama iki yüzülülük içlerine işlemiş:
dini sadece namaz kılmak ve ramazanda oruç yememek, ahlakı da sadece sokakta mini etekle gezmemek olarak algılarsan, çıkan acı sonuç da bu oluyor haliyle:
"yahu ben buna bu kadar olmasa da, benzer bir hikayeye şahit olduğumu insanlara inandıramadım ya la.
2007 yılında erzurum'da askerlik yaparken, bir evde 8-9 kişi ölüyor, jandarma bölgesi, asker gidiyor, terör ile mi alakalı diye de kolordudan birlik gönderiyorlar. ben kolordudan gelenlerdenim. daha doğrusu komutanlar var, elimde kağıtlar not tutayım diye götürdüler beni de.
ev komple dindar, kara çarşaflı hepsi, kadınlar erkeklere konuşmuyorlar, kadın polis-jandarma-asker bulmaya çalışıyoruz, hikaye dinlerken aynen bunda olduğu gibi inanamadık, ben hatta aksiyon olsun diye tahtada ilişki haritasını çıkartmaya çalıştım, herkes dumur olmuştu.
büyük dede var, ev var, ev onun evi, herkes o evde yaşıyor. ama birbirine bitişik genişletilmiş gecekondu gibi bir şey. hah işte, evde bir tartışma sırasında, ilişkiler ortaya çıkıyor. dede, bazı oğullar, gelinler, çocuklar, bebekler vs. alayı yaralanıyor öldürülüyor. dede var, 5-6 çocuğu ve eşleri var, 10-15 tane falan da torun var. torunlardan bir tanesi büyük, o da yeni evli. hanımı hamileydi sanırım.
şöyle durum, bir kavga sırasında gelinlerden biri, çocuğum senden değil dededen diyor, sonra başka biri benim de çocuk dededen diyor, adamlar deliriyor, sonra başkası çıkıyor yahu benim çocuk da senden diye üste çıkıyorlar. hepsi birbirini öldürüyor, yaralıyor, tam cinnet mekanizması. o sırada torunun da eşi, dededen diyor.
ortada dede herkesi sikmiş, damatlar, gelinler hepsi birbirini sikmiş, sonra haberdar olunca da hepsi birbirine ölümüne dalmışlar. arada çocuklardan bebeklerden de bir iki kişi gitmişti ya da ağır yaralıydı tam detayları hatırlayamıyorum, kanım donmuştu.
bu aile öküz gibi dindardı, hepsi sarıklı falan. bize ifade verirken namaz molası vermek falan istediler. o kadar şenlik ortam.
bu palu ailesi bahsedilince direk aklıma onlar geldi nedense. size saçma geliyor ya bu aile türü, türkiye böyle onbinlerce, yüzbinlerce aile var"