Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

aliexpreste 1 liralık ürünün ücretsiz kargo ile gönderilmesi

REKLAM ALANI

Motosikleti
    HONDA CBR 250R / MONDİAL DRiFT 125
    ilginçtir. soruyorum bu adamlar 1 liralık ürünü ücretsiz kargo ile gönderip parayı nerden kazanıyorlar.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    valla bende 2 liraya küpe aldıgımda 2 sene önce bunu çok sorgulamıştım ama mantıklı bişi bulamadım :D

Diğer yandan; buradan 100 liralık aldıgım şey için 10 kere kargo firması ile kavga ederken 2 liralık çinden gelen şey nasıl tek hamlede geliyor çözemedim

Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 Ironmax 2019
    Ordaki satıcılar 1 tane ürün satmıyor. Günde belki yüzlerce adet sipariş alan var. Posta ile anlaşmaları var mesela 1000 adet gönderim için çok ucuza geliyordur. Başka bir açıklama aklıma gelmedi. Ama son zamanlarda öyle ucuz şeyler sipariş ederken dikkat edin orda da çakallar türemiş bir parti malı satıp göndermiş gibi sahte kodlar veriyorlar sonra bir bakıyorsun tası tarağı toplamış kapamış hesabı. Sen de takipsiz posta gelsin diye aylarca bekliyorsun. 1 dolarlık bir şey alıyorsan ya takipli alıcaksın ya da posta parası vermiyorsan gelsin diye beklemicen. Gelirse bedava aldım diye sevinicen konsept bu. Aliexpress'ten bayağı bir siparişim oldu. Hepsi de geldi şimdiye kadar.
    espresso bunu beğendi.

zekvan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ninja 300
    Çok zevkli tatmin edici bir durum. Sepet doldurmuştum, içine de stickerlar, anahtarlıklar yani 2-3 tl lik ürünler de atmıştım. Ben kutuya doldurup gönderirler düşüncesiyle beklerken, kapıda kargo belirdi 5x5 cm lik bir poşet verdi üstünde çince yazılar. wuhaaaa kargocu bile ulan bunun için mi geldim 10km lik yolu demiştir. Ki adamlar çinden gönderiyor...

Kargo elinize ulaşmazsa dispute açın parayı geri öderler. 5-6 kere başıma geldi sıkıntı olmadı.

Motosikleti
    Yamaha Ybr125 >> Bajaj Pulsar 200NS
    https://www.linkedin.com/pulse/how-c...k-%C3%A7etiner

ingilizce için genel kaynaklar çok.

Yatırım gibi görün mesela bazı yerel markalar sitelerine epey yatırım yaptı (mesela banvit vb) ,tamam çoğu basarısız ama fikir olarak acil durumlarda bi alternatif dağıtım kanalı.Çin'de buraya bir alternatif dağıtım kanalı olarak bakıyor ve el altından destekliyor.
    Ayrıca "ölçek ekonomisi" bir baska etken.
    Bunlara bakınca ülkemizdeki potansiyele ve bunun kısa vadeciliğe , ranta ve yönetenlerin bireysel zenginlesmesine kullanılmasına üzülmemek elde değil.

YBRMANİA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA CBR 1000RR(14)-YAMAHA YBR(12)
    Çin hükümetinin ihrcatı teşvik vermesi bence.Belki satıcı da kargo parası ödemiyor.bilemezsin
    drtayfun bunu beğendi.

GT250rAlanya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    4 Silindirden başkası YALAN
    Çok ucuz ürünlerde, hem ülkenin hem de kargo firmasının teşvikleri nedeni ile kargo ücretsiz olarak gönderiyorlar. Şu şekilde atıyorum ayda 1000 adet gönderiniz var. bunun 600 700 ünü ücretsiz kargo ile gönderiyorsunuz. Mesela 20 gr'a kadar. Çeşitli yöntemleri, hesapları ve kuralları var.
    AliExpress her satılan üründen %10 komisyon alır. O şekilde olduğu halde adamlar kar edebiliyor.
    "Ve ben 24 yaşındayken kendimi Türkiye'nin bağımsızlığına armağan etmekten onur duyuyorum."
    Deniz Gezmiş 28 Şubat 1947 - 6 Mayıs 1972

Motosikleti
    xv250
    abi şöyle düşün sen o 1 liralık ürünü alırsan da o kargo ülkeye gelecek almazsan da bir tane fazla kargo gelmesinin ne zararı olabilir ?

watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    speederbike
    Çin hükümetinin teşviği var. Adamlar ülkeye dışardan para girsin diye ihracatı destekliyor. Bizim gibi zengin değiller ne de olsa. Elin parasına muhtaçlar.
    drtayfun ve stubborn bunu beğendiler.

Motosikleti
    Yamaha X-Max 250
    Sadece kargoda değil, elektrikte, arsada, binada, kredide, her şeyde devlet sanayiciyi destekliyor orda

Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    20 sene önce ışıklı anahtarlık yapıp 25 kuruşa sattı hep bu çinliler bize. Sonra ülkemizdeki milyoncuların tedarikçisi oldular bi ara her yer milyoncu oldu.
    Şimdi adamlar başka ülkelere liman, yol, demiryolu inşaa edip borç para vererek dünya ticaretinin lideri oldular.

Biz de patates, mercimek falan ithal ediyoruz.
    Legends may sLeep.. But they never diE..!

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)