bu şartlarda işveren ya işçi çıkaracak, ya da ürünlere zam yapacak.
bu şartlarda işveren ya işçi çıkaracak, ya da ürünlere zam yapacak.
He şu da aklıma gelmişken yazayım dedim..İşverenler işyerlerini kapatmaktansa ucuz işçiliğe kaçacak yani surileri çalıştıracak bu durumda yine bize kaçacak..
100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im
CENNET UCUZ DEĞİL CEHENNEM LÜZUMSUZ DEĞİLDİR..
hocam hesap kitap güzel ancak taşıma suyla değirmen dönmez derler.
sadece işverenlerle kalkınamaz bu ülke.
devletin de bir çok iş alanında istihdam oluşturması gerekli.
oradan vergi buradan vergi ile olacak iş değil bu.
hatta ilk olarak da birçok gereksiz harcamayı kısmak gerekli.
hiçbir protokolde yeri olmayan bilmem ne köyünde bilmem ne müdürünün altına milyon liralık araçlar tahsis edilmemeli,
gösteriş meraklısı olunmamalı.
hala şu 2020 liraya ve %10 luk fatura indirimine sevinenler var.
%30 zamdan %10 indirim yaptı şark kurnazları. haram olsun.
göz göre göre halkı keriz yerine koyuyorlar.
Ben hakkımı helal ediyorum. Milleti hakettiği şekilde yönetiyorlar.
konuya farkındalık kazandırayim ülkede insanların %70 asgari ücretle geciniyor yani ciddi bir topluluk var arz talep eğrisi nasıl orantılı gider bu topluluk alışveriş yapmasıyla satış durmuş vaziyette zaten millet kendi karnını doyurmaya bakıyor satış durunca işverenin cebine para girmiyor uretim fazlalığı gibi bir durum ortaya çıkıyor telefonda çok dağınık yazdım affedin demek istediğimi anlamışsınızdır
zam konusuna gelince dolar muhabbetiden zaten olacagi oldu yeni yılda ciddi zam olacağını sanmıyorum tabi ciddi politik durumlar olursa farklı tek zam korkum akaryakıt
Adamın biri fıkra bu ya ölmüş.. cehennemin kapısından girer girmez sıradan başlamışlar vurmaya...
Bir iki üç derken bizimki bağırmış can havliyle durun yav durun birazcık...
Demişler bı dinleyelim ne diyecek....
Ula siz her gelene böyle yapıyorsunuz. Onun içinde hiç kimse gelmek istemiyor...
Herhangi bir insanın dünyada kendisi için bir şeye yeterli demesi çok zor rastlanır şey değildir..
Tabii ki buda yetmez 5000 olsa gönül 5 daha ister..
Ama gardaşım sırf laf olsun diyerek saçmalamayin yav.
%10 indirim var dedi dağılın. Vahim olanı bir ülkenin cumhurbaşkanı elektrik fiyatı açıklaması yapıyor. Kimsede demiyor elektrik nere cumhurbaşkanı nere. Nasıl bir kitleye hitap ettiğini düşünün artık.
+299 Gitmek cesaret ister, Enduro yapmak yetenek.
Cesaret aptalda da var, ama yetenek herkeste yok...
-MrMud
Arkadaşlar bu iş sadece matematik. Deli gibi rüşvet ve peşkeş ile öldürülmeyen ama süründürülen ekonomili memlekette, asgari ücrete bu zam gelmese işçi sürünmez ölürdü. Öncü zamlar ve gelecek olan artçı zamlar ile işçi sınıfı süründürülmeye devam edilicek.
Buradaki husus küçük işletmeci işveren kesimin yeteri kadar sürünmeyişiydi. Azıcık da olsa rahatlıkları düşünmelerine ve eleştirme yeteneği kazanmalarına sebep oluyordu. Asgari ücreti işverene dayayıp zamları mamları işçinin yanında işverene de kitleyince bademciklerimize dayanandan ötürü sesimiz kesildi gari.
Asgari ücret 1829 tl net artı agi ekleyin, yani bekar 191 tl ekliyecek, diğerlerine bakarsınız artık.
Şöyle diyeyim birde,
Bizim fabrikada yazın mesai çok olur, o mesai hesabını 1829 tl üzerinden yapacaklar, agi ayrı oluyor.
Ayrıca, sene başından beri vampir gibi emdiler milleti şimdi kalkmış %10 indirimden bahsediyorlar, resmen dalga geçiyorlar.
Muhalif olan terörist oluyor, kendileri sabahtan akşama kadar hakaret ediyor ama onlar çok dürüst oluyor, akıl alır gibi değil.
Ne desem boş.
Bu ülkede dolar yakıldı, portakal kesildi, fanta döküldü sözde protesto için.
Hakkımızda hayırlısı neyse o olsun.
Benim endişe ettiğim şu;
Asgari ücretin %26 artması demek, işverenin ödeyeceği kıdem tazminatınında %26 artması demek.
Ülkedeki küçük ve orta ölçekli işletmelerin çok büyük çoğunluğu bırakın kıdem tazminatı fonu oluşturmayı, bu yedek akçeleri son bir yılda kullandı bitirdi.
İşveren geçen yıl kapatsaydı işyerini, diyelimki 100.000 tl kıdem tazminatı ödeyecekti çalışanlarına. Bugün ödeyeceği rakkam otomatik olarak 126.000 tl oldu.
Bu adam bir yılda 26.000 tl kazanabildi mi?
100.000 tl yi bankaya yatırsa, net olarak vergi sonrası 26.000 tl kazabilecek miydi?
İşte bu sebeplerden dolayı 3-4 yıl önce asgari ücret 1300 tl ye çıktığında, yılın son 5 günü çok sayıda işçinin işten çıkarıldığı görülmüştü.
Ben yine aynı şeyin yaşanmasından endişe ediyorum...
Birde, yeni işe giren imam maaşının 3.548 lira olmasını (ek ödeneklerle çok daha fazla) sonrada o imamın minbere çıkıp asgari ücretli kardeşime tevekkülden bahsetmesini içime sindiremiyorum.
Galiba hiçbir zamanda sindiremeyeceğim...
2-3 ay sonra verdikleri zammı eritirler, asgarî ücretli yine gecinemez...
şimdi biri çıkar der ki "2023 süper güç olcaz" 2020 tl son derece güzel para fln sdfjsdfksdf
beklenenden fazla olması paranın güzel oldugu anlamına gelmıyor.
Hoca diyor ki, artık eğitim görmenin fazla bir anlamı kalmadı, aşağı yukarı gelirler yaklaştı, neden okusun ki insanlar ? Bir çeşit Komünizm mi nedir ? "Yoklukta eşitlik"
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)