Bence yüz çeşit paketle milletin kafasını karıştırmayı bıraksınlar, herkesin anlayabileceği bir fiyatlandırma uygulasınlar. Tavsiyem 1MB=1TL.
Bence yüz çeşit paketle milletin kafasını karıştırmayı bıraksınlar, herkesin anlayabileceği bir fiyatlandırma uygulasınlar. Tavsiyem 1MB=1TL.
Aynı kuralları zamanında Amerika'da AT&T ismindeki operatör de getirmişti. Bir çok yöntemi var bunu anlamalarının.
En basiti kullandığınız browser agent'ının bilgileri farkli olur. Mesela android üzerinden bir desktop'a veya iPhone'a data verirseniz ve verdiğiniz insan browser kullanırsa ISP'ye (internet service provider), yani operatöre kabak gibi belli olur. Aynı OS'i kullansanız bile ekran boyutu farkından, veya kullandığınız extension profili farkından anlayabilirler.
Bunu farkettikleri kullanıcılara otomatik mesaj yollarlar "başka bir cihazla İnternet paylaştığınız tespit edilmiştir. Yeni kural gereği X tarihinden sonra İnternet paylaşımına devam ettiğinizde aylık Y tutarı hesabınızdan düşülecektir." bitti gitti.
Velhasıl yöntem çok. Yeter ki istesinler...
Şöyle söyleyeyim,
Servis sağlayıcı sizin telefonunuzdan istediği dataları alır ise, gayet tabiki. Tarayıcı boyutuna kalmadan Mac adresinden bile yakalar, ama bu söylediklerinizi yapabilmeleri için telefonunuzdan veri toplamaları gerekir, günün şartlarında telefon masamda idle şeklinde iken, arkadaşım ile konuşuyoruz," köpek maması almam lazım " diyorum, 3-5 dk sonra motosiklet.net'in reklamlarında köpek maması reklamı görüyorum. Yani milyon yol var, ama bunun için erişim sağlaması şart.
Bunun dışında mümkünatı yok. Ben bu gün sim kartımla Android kullanırım, yarın iOS, ertesi gün ise, Windows..
Azrail'in ilgi alanı motosikletinizin kaç cc olduğu değildir. Think good, drive Safe!..
Foruma üye olmak için tıklayın!..
Facebook sayfamızı takip etmek için tıklayın!..
Instagram hesabımızı takip etmek için tıklayın!..
Forum kurallarını buradan okuyabilirsiniz!..
Olay çakallık zaten. Operatörler "makul kullanım şartları" diye bir yazı hazırlar, ve buna uymayanlardan para kesilir. Makul sebeplerle, düzenli aralıklarla, tek SİM kartı, sürekli cihaz cihaz değiştiren marjinal bir kesim de isyan eder, ancak kimsenin umrunda olmaz.
Android telefonlardaki standart olarak gelen hotspot uygulaması ve android sisteminin kendisi zaten hotspot paylaşım yapıldığını anlama ve operatöre bu konuda bilgi verme konusunda gerekli altyapıyı içeriyor, hatta bu bilgileri şuanda da veriyor(ios'ta da aynı şekilde sanırım). Zaten verdiği için adamlar hotspot kullanımını görüp ona da önlem almak, ondan da para kazanmak istiyorlar. Bu işin etrafından dolaşmak için root gerektiren/gerektirmeyen çeşitli yollar var.
Mumkunati yok biraz fazla cesurca olmus
TTL (Time-To-Live) ile cok basitce hic bir programa/servise/araca ihtiyac olmadan sizin internetinizi paylastiginiz anlasilir. Nedir TTL? TCP/IP paketlerinin icindeki TTL degeri ilk baslangic noktasindan (ilk hop) itibaren uzerinden gectigi her hop icin birer azalir, boylece arada kac hop (nokta) oldugu anlasilir.
Diyelim ki 128 ile basladi TTL degeri, Ilk hop ISP (GSM operatoru)'nin cihazi, 2. cihaz Baz istasyonu, 3. cihaz tethering (paylasim yapan, hotspot) yapan cihaz, 4. hop internete paylasimdan giren cihaz. ISP kendi sistemlerinde size gonderilen TCP paketinin TTL degerinin 126 olmasini bekler, ancak siz paylasimdan giren cihazdan islem yaptiginizda TTL 125 olur, boylece ISP kendisine geri donen TCP paketinin aslinda kendi hizmet verdigi cihazdan degil, onun arkasindaki bir cihazdan geldigini anlar. Basitce boyle.
avrupa da bu uygulama uzun zamandır var...
Oyle bir sey yok. TTL degerini operator bilmek zorunda, TCP/IP stackinin temelinde bu var, gonderdigi paketin karsiya ulasip ulasmadigini bilmek zorunda herhangi bir internet cihazi, yoksa bir sonraki paketi gonderip gondermeyecegini veya tekrar gondermesi gerektigini bilemez.
Batı ülkelerinde bu uygulama var ama bir farkla = Onlarda sınırsız internet kullanımı var. Yani adam diyor ki "Kardeşim zaten interneti sınırsız kullanıyorsun, işin suyunu çıkarma" Mantıklı. Ben burada kendi bilgisayarımda kullanabilmek için bile para mı vereceğim ? Yuh olan budur...
vodafone bu ücreti müşterilerinden almayacağını açıkladı
kaynak:
https://www.mynet.com/vodafone-dan-hotspot-aciklamasi-herhangi-bir-ucret-talep-edilmeyecek-190101133198
Bir fotoğraf yükledim, umarım görünüyordur. Olay çok karmaşık, bir sürü kısaltma var, burada web mimarisinin temel katmanları ve nasıl çalıştığı görülüyor, takip etmekte zorlanan arkadaşlar için kolaylık olur sanki.
İşe bak biz interneti bedava olsun diye beklerken, paylaştığımızdan bile para kesmenin derdindeler. Her ay parasını ödeyip aldığım tarife üzerinden , birde telsiz kullanım ücreti kesenlerden herşey beklenir.
Yakında süzme saat takıp konuştuğumuz bazı kelimelere " ücretli kelimeler " adı altında para taleb edilirse şaşırmamak lazim. Neyse ki evde bi çift telsizim var çok zorda kalırsam onları kullanırım☺
Merhaba, aslında cesurca değil zira TTL, gönderilen paketlerin internette sonsuz bir döngüye girmemesi için tasarlanmış bir protokol,adından da anlaşılacağı üzere Yaşam zamanı. TTL çalışma prensibi de bildiğiniz üzere öncelik ile cache bellek, ve host, sonrasında DNS üzerinden sunucu veya diğer sunucular şeklindedir, ve belirli bir zamanı vardır,time out olduğunda droplanır, ve herhangi bir data harcamasını hesap edebilecek şekilde zaten çalışmaz. Bunun yanı sıra TTL' sizin de dediğiniz gibi hedef ile aradaki her bir sunucuda değer kaybı yaşar, bu işleyişten arada kaç tane sunucu olduğunu hatta bu sunucuların ip adreslerini bile tespit edebilirsiniz, FAKAT, buradaki sunucu / router dediğimiz hop'lar, Local ip dağıtan modemler, ve kişisel erişim noktaları değildir. Örneğin ; Kişisel bilgisayarım'dan --> ISP sunucusu --> Hollandanın ISP sunucusu ----> XDataCenter Sunucusu şeklindedir.
Dediğim gibi; TTL'in amacı wan'da dolaşan sorguların, teslim edilemeyen bir veri biriminin (Örneğin Ping) internette kısır bir döngüye girmelerine (sunucular/server'lar/router'lar arasında uzay boşluğunda kalması durumunu engellemek) engel olmaktır.
Cep telefonunuzdan veya kendi modeminizden bir diğer client'a ip verdiğinizde bir hop noktası olduğunuzu varsaysak bile, bu durum harcanan datanın miktarını belirleyemez.
Azrail'in ilgi alanı motosikletinizin kaç cc olduğu değildir. Think good, drive Safe!..
Foruma üye olmak için tıklayın!..
Facebook sayfamızı takip etmek için tıklayın!..
Instagram hesabımızı takip etmek için tıklayın!..
Forum kurallarını buradan okuyabilirsiniz!..
iyi peki güzelde mobile internet modemleri alan kişiler ne yapacak bu durumda ?
mesela vınn'ım var ve 10 cihaza kadar interneti paylaşabiliyorum ki cihazın amacı da bu zaten.
zaten kaç kişi hotspot yapıyor wifi sini share yapıyor başkalarıyla.. Toplam kullanıcı kesminin %2 si falandır.. bence tartışılıcak o açıdan konu yok çünkü %2 si paylaşıyorsa onunda internet paketi çok çok sağlamdır.. adama hotspot için vericeği 5 lira 10 lira koymaz.. Bizim paketler bize zor yetiyor kaldıki bir de milletle paylaşıcaz..
paylaşmanın tespiti mevcuttyr elbette digital çağda yazılım çağındayız ibr yerden yakalarlar ama bu bir karşılıklı kovalamacadır bunu yaparlar karşı taraf yazılımcılarda ona göre app tasarlar yani operatörün paylaşımı anlamıycağı bir app yapar.. bunla uğraşıcak insanında türkiyede sayısı bence %1 bile etmez.. milletin paketi kendine zor yetiyor..
en son telefonumdaki interneti kimle share ettim diye düşünüyorumda aklıma gelmiyor galiba öyle bir anı hiç yaşamadım :D ..yani çokda önemsenicek bence bir haber değil..
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)