Yeni Ek Vergilerimiz (henüz motosiklet ile ilgili bir şey yok)
Reklamlar
-
11 Aralık 2018, 23:52
Yerli üretimi korumak için benim bildiğim yerli ürüne vergi muafiyetleri getirilir; ülke her şeyi ithal ederken ithalata ek vergi getirilmez. Telefon "üretmeye" ilk başladığında Vestel yaptıydı, devlete "rekabet edemiyoruz" diye ağlamıştı; e devlet baba da evladına sahip çıkmasın mı, bindirivermişti vergileri Türkiye'de "üretim" yapmayan firmaların sırtına. Firma dediysem, para firmanın cebinden çıkmıyor elbette, sizin benim cebimizden çıkıyor.
Reklamlar
-
12 Aralık 2018, 01:55
"yerli uretimi koruma" bahane tabii ki.
Gercekten boyle bir durum varsa digerinin ithalatini durdurursunuz, gelisir yerli uretim.
Yillar once Harley batmak uzereyken Amerikan hukumeti disaridan 750cc uzeri Japon motosiklet ithalatini durduruyor.
-
12 Aralık 2018, 02:18
100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im
-
12 Aralık 2018, 08:45
En güzel yorum.Ttnet bir şeyi kaldırmış ama AKN olmadığı kesin demişler.
-
12 Aralık 2018, 10:42
-
19 Aralık 2018, 11:22
E-kitap ve e-dergide KDV yüzde 18'e yükseltildi. Karar 1 Ocak'tan itibaren yürürlüğe girecek.
Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayınlanan cumhurbaşkanı kararı uyarınca, internet ortamında reklam hizmeti veren ve buna aracılık edenlere yapılan ödemeler üzerinden gelir vergisi, vergi usul ve kurumlar vergisi kanunu çerçevesinde yüzde 15 oranında kesinti yapılacak.
her ne kadar elektronik olanlara yapılmış olsa da kitap, dergi gibi materyallere bu şekilde zam yapılması ya da oradan da yağ çıkartılmaya çalışılması beyhude çabadan öteye gidecek gibi görünmüyor,
mevcut iktidarın güruhunun bu tarz materyaller ile çok içli dışlı olmadığı da düşünülür ise,
memleketin kitap ve dergi okuma oranları da düşünülünce,
nasıl bir gelir beklendiği konusunda paradokslara gark oluyorum.
hayırlı olsun,
güle güle kullanınız.
can't be worried about that shit. life goes on man.
-
19 Aralık 2018, 13:53
The Dude adlı üyeden alıntı
Olur da sanaldan birşeyleri parasını vererek okumak isteyen olursa, 2 kuruş da bize aksın, yok pahalı gelir de okumazsa ne ala, tam istediğimiz vatandaş tipi diyen kişilerin getirdiği dahiyane bir vergi bence.
Okursa 3 kuruş da devlet babaya gidecek, okumazsa, hah işte tam ideal vatandaş olacak. Adamlar her türlü win-win durumunda. Daha ne olsun?
Ben bunların kötü yönetimlerini cahilliklerinden, hırslarından veya iş bilmezliklerinden kaynaklandığını sanırdım eskiden. Ancak artık eminim ki gayet zekice, sistemli ve planlı şekilde bazı adımları atıyorlar. Yani saflıklarından kötü karar almıyorlar, gerçekten çok zeki ve kötü niyetli oldukları için bu kötü kararları alıyorlar.
Adamlar toplum mühendisliğinde çığır açmış. Belirli bir eğitim ve bilinç skalası altındaki vatandaşlara o kadar güzel ulaşıyorlar ki, vallahi tebrik etmek lazım. Yan yana 5 yıl çalıştığım ve bana her konuda güvenen formenime siyasetçiler hakkında bir şeyler söylemeye çalışsam, belgeleriyle bile göstersem adam bana değil de hayatı boyunca 1 kez bile tanışmadığı siyasetçiye güveniyor. "Yok o yapmaz, yalandır onlar" diyebiliyor.
Ben bu durum karşısında artık kızamıyorum dude hocam. Sadece şapka çıkarıp alkışlıyorum, vallahi adamlara bravo.
Kötüler ve kötü olmanın hakkını da sonuna kadar veriyorlar.
-
26 Aralık 2018, 13:50
yurtdışından alınan televizyon, telefon gibi cihazlara yeni ya da ek bandrol vergisi getirilmiş,
hayırlı olsun.
yurtdışından getirilecek cep telefonları için 20 euro, bilgisayar ve tabletler için 10 euro ücret ödenecek.
avro ile vergi alıp türk lirasını güçlendirme edebiyatı yapılması da ironik.
-
26 Aralık 2018, 13:55
yurtdışından alınan televizyon, telefon gibi cihazlara yeni ya da ek bandrol vergisi getirilmiş,
hayırlı olsun.
habere denk gelen kaynak ekleyebilir.
Kask interkomlarına bandrol vergisi var mı acaba?Tam da yurtdışından interkom almayı planlıyordum.
-
26 Aralık 2018, 13:57
mp3, mp4, radyo ya da benzeri özellikleri var ise olacak.
kaynak gibi kaynak
ben de hifi için bluetooth receiver almayı planlıyordum.
-
26 Aralık 2018, 13:58
Kaskı koluna takanlara "kol vergisi" talep ediyorum.
-
26 Aralık 2018, 14:09
Hemen hemen bütün interkomlarda radyo olduğundan dolayı bu listeye göre büyük ihtimal "Radyo" sınıfına girer.22 Euroluk vergisiz gümrük limitini de hesaba katarsak aslı astarını geçer.
-
26 Aralık 2018, 14:16
2 gün önce Ekşisözlükteki vergi uzmanı arkadaşın da dediği gibi "Birisinin bunlara Leffer Eğrisi'ni anlatması lazım".
-
26 Aralık 2018, 16:12
bu da ikinci sayfa,
en alttaki YUKARIDA SAYILAN CİHAZLAR DIŞINDA KALAN HER TÜRLÜ CİHAZLAR sanırım her şeyi kapsıyor.
BU DÜZENLEME "ithalat amacı dışında yurt dışından getirilen bazı teknolojik cihazlar." İLE İLGİLİDİR
can't be worried about that shit. life goes on man.
-
26 Aralık 2018, 16:15
-
26 Aralık 2018, 16:21
maktama adlı üyeden alıntı
Atalarımız anlatmış aslında: "Şemsiye belirli koşullarda açılmaz"
Daha ne desin adamlar! :D
-
26 Aralık 2018, 16:30
Yerli ve milli Leffer eğrisi var. Böyle sağa yukarı doğru çıkıyor hep.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)