Diz örtüsü içine ısıtıcı yapmak.
Reklamlar
-
Diz örtüsünün içine nasıl bi ısıtıcı sistem yapılabilir? Örtü rüzgarı kesiyor. Sıkıntı yok. Fakat ben biraz daha konfor istiyorum.
Camilerdeki yerden ısıtma sistemlerinin 12 volt ile çalışanı olsa örtünün içine döşenebilir belki.
Veya eksoza bakır boru sarsam bi şekilde örtünün içine kadar getirsem olur mu?
Veya sıcak su torbası gibi bişey ama suyu hemen soğutmaması lazım. Önde askılığa asabilirim.
Reklamlar
-
Elektrikli fazla güç tüketimi olur derim, ısıtılacak alan fazla ve izole değil.
Isıtmalı elcikler el ile sarıldığından etkili oluyor, iki elcik yaklaşık 30 Watt harcıyor.
-
Eğer elektrikli olacaksa banada yaklaşık 30-40 watt çekecek bi sistem lazım. Motora far açma kapama düğmesi takıp gündüzleri ampullerden tasarruf edip enerjiyi ısıtmaya kullanmak istiyorum.
-
30-40 Watt ile ancak poponu ısıtırsın.
Üzerine oturmak şartı ile..
Motor ne?
-
Nasıl yapabiliriz? Var mı farklı bir fikir?
-
Önde radyatör olsa bir şeyler düşünülürdü. Bazı su soğutmalılarda dizlik için önde çıkış delikleri var.
-
Vitesli motor ısınıyor motorun sovaklığı ilede scooter a birşey diyenem elektirikli battaniye gibi bir işlem yapılabilir ama verimi tartışılır
-
Dagcilik icin ısıtıcı pedler var ama geçici bir çözum.
Veya,soguk hava ile reaksiyona gecen ısı minderleri var,bulman biraz zor olabilir,özel harekatin kullandigi.
En iyisi beyaz strafor uyarlaman,malum +5 kendi öz sicakligi var.
Dizlere yakin olan yerlere kese dikilip strafor yerlestirilebilir(ince olandan)
-
Isıtıcı yerine termal içlik al daha iyi. İlla ısıtıcı dersen 12 v elcik ısıtıcıyı örtüye monte etmelisin
-
çözümün bu bundan 2 set alırsın paralel bağlartırsın oldu bitti .. yada ayrı ayrı bağlat sana kalmış
https://www.aliexpress.com/item/6-in...22132e0eERndVA
-
Çarpışan otolardaki gibi motorun arkasına uzun çubuk takın. Sürerken elektrik tellerine değdikçe ısınırsınız.
-
bir sağa bir de sola şundan patlattın mı olur.
URUN LINKI
-
watercolours adlı üyeden alıntı
Çarpışan otolardaki gibi motorun arkasına uzun çubuk takın. Sürerken elektrik tellerine değdikçe ısınırsınız.
Hocam yanlış anlama ama(istersen anla)
Yazmayım,yazmayım dedim ama,
Günlük açılan konularla gırgır geçme oranın cidden yüksek,göze batıyor,hayır konuda var ise bir saçmalik hep beraber dalgaya vuralım.
Hee yok ise,yapıcı bir yaklaşım,çözüm odaklı bir yorum yapalim veya susalım..
Konu sahibi arkadaş kalkip ağır bir cevap yazsa kaldiramazsin,ne gerek var forum ortaminda prestij kaybina?değmez..zira mesele uzar gider.
Sonuçta ayni ortami paylaşıyoruz.
-
Aslında motorun ürettiği doğal sıcaklığı kullanmak en mantıklısı gibi geliyor ama nasıl? Egzosun boğaz kısmına yakın ince olan tarafına bakır boru sarsam bi şekilde örtünün oralara kadar uzatsam sıcaklığı taşımaz mı? Sadece kendini mi ısıtır?
-
Blackhoney adlı üyeden alıntı
Aslında motorun ürettiği doğal sıcaklığı kullanmak en mantıklısı gibi geliyor ama nasıl? Egzosun boğaz kısmına yakın ince olan tarafına bakır boru sarsam bi şekilde örtünün oralara kadar uzatsam sıcaklığı taşımaz mı? Sadece kendini mi ısıtır?
Macerami ariyorsun?
Gaz olayı nasıl olacak?sakat iş.motorun kompresyonunuda bozarsin.ayrica isiyi kayipsiz tasiyamazsin.borunun dış tarafini saglam izole etmen lazim vs.vs.
Uğraşma bu egzoz olayi ile.birak öyle kalsin..
Elektriksel urunleride iyi seç,yoksa statoru yakarsin
-
Yanlış anladınız. Egzoza delme biçme yapılmayacak. Üstüne saracağım boruyu. Sonra değişik formlarda eğip bükerek torpidonun oralara getireyim diyorum olmaz mı?
-
Blackhoney adlı üyeden alıntı
Yanlış anladınız. Egzoza delme biçme yapılmayacak. Üstüne saracağım boruyu. Sonra değişik formlarda eğip bükerek torpidonun oralara getireyim diyorum olmaz mı?
Dostum olmaz,boşuna uğraşmis olursun.
Anladigim kadariyla uzun yol planin var.
En mantiklisi guvendigin bir motor elektrikcisi ile gorusup şu cakmalik gucuyle calisan kattle isiticilar var onu uyarlaman buhari kullanman vb.ama surekli azalan suyu tamamlaman lazim.nem olacak.sogukla etkilesim yapip aksine usuyebilirsin.
ama buhari hapsedebilirsen olur
-
Yapabilirseniz bir şey önereyim ama biraz teferruatlı.
AliExp. de yağ radyatörleri var, motordan yağı devir daim yaptırabilirseniz baya bi sıcaklık kaynağınız olur.
.....
Levent, elektrikli biraz zor, dizliği tamamen kapayamaz. Ayak çıkışından çok sıc. kaybı olur.
Gerilim üretici o kadar gücü karşılayamaz.
-
emremm adlı üyeden alıntı
Yapabilirseniz bir şey önereyim ama biraz teferruatlı.
AliExp. de yağ radyatörleri var, motordan yağı devir daim yaptırabilirseniz baya bi sıcaklık kaynağınız olur.
Abi en mantiklisi,şu kattle olayi.temiz iş.
-
levend84 adlı üyeden alıntı
Abi en mantiklisi,şu kattle olayi.temiz iş.
Yukarı yazdım.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)