Onu diyorum işte, su yerine yağın sıcaklığı bir radyatörle ayakların bulunduğu bölgeye verilse olur ama uğraşılır mı?
Bi 220 voltumuz olsa aslında hiç sıkıntı olmayacak. İki tane saç kurutmayı montajla torpidoya essin dursun sıcak sıcak.
Yağ radyatörü işine hiç giremem doğrusu o kadar uğraşacak ne vaktim ne de teknik bilgim var. Blokta herhangi bi işlem yaptırmak ta istemem açıkçası.
saç kurutma degilde,
12v ile calisan sicak hava ufleyen purmuz tarzi urunler var,araclara cam filmi montaji yapilan yerde gormustum.arastirmak lazim..
Isıtma sistemlerinden korkuyorum. Elcik ısıtma ana sigortayı attırıp motoru yol ortasında stop ettirdikten sonra tüm sonradan eklenmiş tesisatı söktüm. Daha da takmam hiçbirşey. Kalın giyiniyorum. Eğer kurye, polis gibi hayatını motor üstünde geçiren biri değilseniz bu tür eklentileri tavsiye etmiyorum.
Ön tarafa koyacağınız birşeyin sizi ısıtmasını istiyorsanız bildiğiniz deli gibi elektirik çeken birşey olması lazım. Bırakın farın çektiği elektiriği komple motorun çektiği elektirikle arkadaşlarında söyulediği gibi anca elcik veya sele ısıtma gibi birşey uygulanabilir.
Hem koltuk ısıtmayı hem elcik ısıtmayı kullanmış biri olarak şunu söyleyebilirim. Motorunuzdaki diz örtüsü kullanabileceğiniz en verimli şey haricinde scooter el kılıfıda kullanabilirsiniz. Bunlar harici yapacağınız ne olursa olsun hissedilir bir fark olmayacaktır.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:39 ----------
böyle bişey bulunabilir mi bilmiyorum
Farklı fikirler için teşekkürler. Şimdilik örtünün iç kısmını kumaşçıdan aldığım peluş malzeme ile kapladım. O bile baya farkettirdi.
Ayak koyma yeri düz olduğu için şöyle bişey nasıl olur? Yakar mıyız kendimizi?
Veya bundan. Gerçi bu daha çok aydınlatma amaçlı kullanılıyor. Ama ısı da veriyormuş. Kapalı olduğu için daha güvenli geldi.
Pratik çözüm:
Gerekli alet edevat:
1. Akvaryum borusu
2. İki sıcak su torbası
3. Silikon tabancası
4. Ördek
Pantolon içi düzenek kurulur. Yola çıkmadan önce bir litre su içilir. Yola çıktıktan yirmi dakika kadar sonra soğuk dizlere iyice vurduğunda salınır ve rahatlanır. Ufff sıcacık.
İnsanlar doğru ekipmanla diz örtüsüz bile kış seyahatleri yapabiliyor.
Diz örtüsü zaten kendisi çok konforlu bir icat, altınızda normal bir içlik ve motosiklet pantolonu varsa üşümeniz ve ıslanmanız imkansız.
Bence güzel bir pantolon alın kendinize, emin olun daha ucuza mal olur ve daha güvenli, konforlu olur.
Diz örtüsü nedir? Ben hiç görmedim.
Türkiyeye has donanımlar , bir rüzgar geçrimesin diye elciğe takılan koni el korumaları ismini bilmiyorum elini içine sokuyorsun kuryelerde var genelde biride diz örtüsü manueldede var ama esas scooterda etkili.. dizinin üstüne etek gibi bir şey giydiğini taktığını düşün..
sizin oralarda olmaz yüksek ihtimal sürüşü tehlikeye atar diye sattırmazlar geri kalmış bir ülkeniz var bize bakında biraz teknoloji medeniyet öğrenin...
El sokulan şeyden gördüydüm bir scooterda da etek gibi örtüleni hiç görmedim.
Gerçi chap diye bişey var burda da, kovboylarin zamanında giydiğinden... "motorcycle chaps" yazarsanız çıkıyor bi sürü. Pantolonun üzerine giyiliyor, daha dogrusu takılıyor.
Bu diz örtüsü olayı bi Türkiye'de yok Avrupa'da da çok var.Moto kuryelerin olduğu her şehirde vardır diye tahmin ediyorum.
Spacy i satıp SYM Joymax 250 alıyorsun,radyötörün sıcaklığını bacak hizasına gönderen otomobil torpidosundaki gibi havalandırma ızgarası var diz örtüsüyle kullanılınca ısıtır sanırım.
aliepxresste şu tarz ürünler usb soket yapıp kullanılabilir ama ne kadar işe yarar bilmiyorum
bana kalırsa düzgün ekipman almandan yanayım bak adama :D
Pantolon üstüne motor pantolonu giymek, sonra örtüye gerek kalmamak, fazla uğraşmamak sen var anlamak istemek, araba konforu motorda olmamak...
Şarjlı elektrikli battaniyeler var. Alıp dizlerine örtebilir veya örtünün içine koyabilirsin.
Road never ends but life does. Ride to live, live to ride.
Isıtıcı rezistans takmak demek, en az +50watt daha fazla elektrik akımı çekmek demek buda statör ve regulatörü arızasına sebeb verir.
Biraz daha konfor yapayım derken, daha fazla masraf yaparsın.
Bu işlere girme, Rüzgar kesici örtü ile devam et.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)