Özellikle son bir kaç yıldan beri çeşitli motosiklet parça,aksesuar,kask vb. malzemeleri satan mağzaların yoğun bir şekilde bu siteden satış yaptıkları ve biz motosiklet kullanıcılarının da dolaylı yoldan bu siteyi kullandığımız için bu uyarı başlığını açma ihtiyacı hissettim.
Yıllardır başta motor yağı,yağ filtresi,benzeri motosiklet sarf malzemeleri olmak üzere türlü alış-verişimi yaptığım N11 sitesi son bir kaç olaydan sonra beni kendinden iyicene soğuttu.
Her yıl düzenlediği 11.11 kampanyalarında yoğunluktan dolayı sürekli kitlenme oluyordu.Her ne kadar bu durumu normal karşılasaksa da aslında bu kadar fazla kullanılan bir alış-veriş sitesi olarak sistem alt yapılarını buna göre hazırlamaları gerekliydi.Bu yılda binlerce müşteri bu yoğunluktan dolayı para vererek aldıkları kuponlar ellerinde kaldı.
Şimdi ise asıl rezalete geliyoruz.Geçen pazar malum kampanyadan bir kaç parça ürün alayım dedim.Ürünleri sepete attım ödemesini Akbank Direkt ile yaptım,yoğunluktan dolayı şu işleminizi gerçekleştiremiyoruz uyarısı geldi.Dedim olur yoğunluk var sonra tekrar denerim.Ne olur ne olmaz internet bankacılığından bir hesabımı kontrol edeyim dedim.Hesabımdan siparişin parası çekilmiş ama N11'de sipariş gözükmüyor onaylanmamış.Dedim olabilir ben şansız adamın sistem hatası bana denk düşmüştür.Bir kaç gün içinde geri öderler.2 gün boyunca "Canlı Destek" hattından defalarca sorunu bildirdim.Tamam ilgileniyoruz,en kısa sürede paranızı geri iade edeceğiz,ilgili birimler sorunu araştırıyor gibi bahanelerle oyaladılar.Dedim bu böyle olmayacak bari Şikayetivar sitesine yazayım sorunu işleri biraz hızlandırsınlar.Sorunu yazdıktan sonra N11 hakkındaki şikayetlere bir göz atayım dedim.Benim durumumda bir dünya insan var.Hesaplarından,kredi kartlarından para çekilmiş ama siparişleri onaylanmamış.Veya ürünleri iade etmiş parasını alamamış.Benim 5 gün oldu ama parasını 10 günden beri geri alamayan insanlar var.Gördüklerim sadece Şikayetvar sitesine yazılanlar.Kim bilir durumu yazmayan daha kaç kişi var.Sadece 11.11 kampanyası yoğunlu ile ilgili olduğunu düşünüyordum ama kampanya öncesi benzer sorun ile karşılaşan insanlar da var.
Kısaca özetlemek gerekirse N11 kullanıcıların paralarına günlerce el koyuyor.Bu gerçek anlamda teknik bir sorun mudur yoksa bu teknik sorun bahanesiyle bu paraları işletiyor mudur orasını bilemiyoruz.
Özetle paranıza günlerce el konmasını istemiyorsanız,internetten alış-veriş yaparken sinir hastası olmak istemiyorsanız N11 denen siteden uzak durun.
Bu arada aramızdaki avukat arkadaşlara danışayım.N11'e dolandırıcılık davası açabilir miyim?Tüketici hakları mahkemesine gideceğim ama elime herhangi bir ürün geçmedi sadece para aldılar ve bekletiyorlar.
-Ne kadar süre sonra dolandırıcılık davası açabilirim ?
-Ben davayı açarken yada dava sırasında geri ödemeyi yaparlarsa dava düşer mi?
-N11 e kaptırdığım para küçük bir miktar,benim için pek bir önemi yok.Amacım N11'in yaptığının yasadışı olduğu hatırlatmak.Dava açmayı düşünmem bu yüzden.Benden aldıkları paranın yanında avukat,vekalet ücretlerini onlara ödetmek istiyorum.
Avukat arkadaşların konu ile ilgili fikirleri nelerdir?