AVM Girişlerindeki Bagaj Kontrolü
Reklamlar
-
AVM girişlerinde yapılan bagaj kontrolünün bilmediğim bi noktası var mı yoksa bagaj kapağının düzgün açılıp kapandığını falan mı kontrol ediyolar ? Bakıyomuş gibi yapıp kapatıyorlar direkt, bu olayı çözemedim. Bagaj Full dolu olsa bile geç diyolar ? Mantığı nedir ?
Reklamlar
-
Bizdede sadece alta bakiyolar
-
bagajda lpg tankı var mı diye bakıyorlar. lpg'li araçların kapalı otoparklara girmesi yasaktır.
-
Lpg kontrolu dostum tank varsa almıyorlar gerçi çoğu araçta yedek lastık yerine konuluyor tanklar be o kısmı neredeyse kontrol eden yok basınçtan patlama ihtimaline karşı yapılan sözde önlem
-
Artık istanbuldaki neredeyse tüm avmlerde lpgli araç alınıyor. Kapalı otoparklardaki araçların % 40 ı lpgli araçlar. Bagajda tank gözükse bile alınıyor. Benim aracımda kocaman tank var açıp bakıyorlar birşey demiyorlar. Optimum mall of ikea hepsine girebiliyorum. Bu arada avrupada böyle bir yasak yok çoğğu avrupa ülkesinde araçlar fabrika donanımlı lpgli satılıyor ve kapalı otoparklara giriş yapabiliyorlar.
Ben arkadaşın motosiklet bagajlarını sormuş olabileceğini düşünüyorum. Bu iki sene önceki motosikletli patlamadan sonra avmlerde motosikletlerin çantalarına bakmaya başladılar. Bu tip bir uygulamadan söz ediyor olabilir.
-
Kapalı açık farketmiyor ama tamamen işlevsiz. Airsoft silahlarla doldursam bagajı güvenliğin tepkisi ne olur çok merak ediyorum
-
BatuhanK adlı üyeden alıntı
Kapalı açık farketmiyor ama tamamen işlevsiz. Airsoft silahlarla doldursam bagajı güvenliğin tepkisi ne olur çok merak ediyorum
Akasya avm
Guvenlik;Hocam bunlar gerçekmi ruhsati varmi?
Ben:Gerçek dostum emniyettenim araçta taşıma yetkim var.
Guvenlik;Kusura bakmayin komserim
Ben;Kusurluk birsey yok kardesim iyi calismalar.
-
Adam inceden giydirmiş güvenliklere siz lpg kontrolü yapılıyor diye cevap vermişsiniz. Kuzenimin Ford Fiesta simit lpg var bagajı dolu her avm ye giriyor arkadaşın söylediği gibi kapağı kaldır kapat devam et. Güvenlik zaafı var yani ama her dolu bagajda kurcalanmazki yaw 😁
---------- Mesajlar birleştirildi - 04:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:33 ----------
Girişte cihazdan da geçiliyor üzerinde silah veya kesici alet kontrolü için ama avm içinde satılan bıçaklardan alamayacak sanki suç işleyecek kişi
-
sözde güvenlik kontrolü. Bagaja bakıyorlar ama ön koltukta kucağınızda açıkça görülür şekilde piknik tüpünden el yapımı ya da bombaya benzer görüntüsü olan her hangi bir şey ile rahatça girebilirsiniz.
Nasıl avm girişlerindeki metal dedektörlerinden geçerken üzeinizde çakı varsa sorun çıkıyor, ama içerideki mağazadan bıçak balta vs alabiliyorsunuz ya, hah aynen onun gibi göstermelik ve mantıksızca.
Ha bir yandan da mantıklı, çünkü bizim millete kontrol yapmasanız, rahat bırakırsanız olayı abartırlar mutlaka, neler girer neler o avm'ye. Öyle işe böyle iş deniliyor yani.
-
haberlerde "yoğun güvenlik tedbirlerine rağmen" yazan başlıklardaki "rağmen" in inandırıcılığı olmadığının kanıtıdır direk açıp kapamaları
-
Uluslararası bir güvenlik şirketinin genel müdürüne sormuştum. Aradıkları büyük miktarda patlayıcı. İlk bakışta görülebilecek kadar büyük.
-
Tvs01 adlı üyeden alıntı
Adam inceden giydirmiş güvenliklere siz lpg kontrolü yapılıyor diye cevap vermişsiniz. Kuzenimin Ford Fiesta simit lpg var bagajı dolu her avm ye giriyor arkadaşın söylediği gibi kapağı kaldır kapat devam et. Güvenlik zaafı var yani ama her dolu bagajda kurcalanmazki yaw ��
---------- Mesajlar birleştirildi - 04:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:33 ----------
Girişte cihazdan da geçiliyor üzerinde silah veya kesici alet kontrolü için ama avm içinde satılan bıçaklardan alamayacak sanki suç işleyecek kişi
Ben bıçakla adliyeye girdim(istemeden). Avm de neymiş. O cihazların ağır metal için konulduğunu düşünüyorum ama bundan güvenlik görevlilerinin haberi var mı bilmiyorum.
-
Avm ye bicakla girmek yasak, ama koçtaş tan bi balta alip katliyam yapabilirsin
-
gerivites adlı üyeden alıntı
Ben bıçakla adliyeye girdim(istemeden). Avm de neymiş. O cihazların ağır metal için konulduğunu düşünüyorum ama bundan güvenlik görevlilerinin haberi var mı bilmiyorum.
Biraz el becerin varsa kendine karbonelyaf+epoksiden mükemmel bir bıcak yapabilirsin. Hiçbir dedektöre de takılmaz.
-
Bunun yapılmasının sebebi AVM yönetiminin "O kadar bekçi aldık, maaş ödüyoruz bari kapıda boş boş durmasınlar da içeri girenleri kontrol etsinler." demesidir. Yani bekçi boş durmasın iş yapsın diye her gün milyonlarca insan bu saçmalığa maruz kalıyor. Hatta bazı bekçiler bu işi abartıp sırt çantasında pense var diye AVM'ye sokmuyorlar insanları. Halbuki içeride her türlü bıçak satılıyor.
Özellikle "güvenlik görevlisi" değil "bekçi" diyorum çünkü bu adamlar güvenlik falan sağlamıyor. Herhangi bir olayda yaptıkları en büyük iş polis çağırmak. Bir kere bile bir saldırganı etkisiz hale getirdiklerini görmedim.
-
Ya hepsini geçtim, çantaya el dedektörü tutmak nedir be arkadaş. Bana acayip komik geliyor yaptıkları, belki zamanında profesyonel olarak bu işi yaptığımdandır.
-
Cebimde unutup muşta ile bakırköy adliyesine girmişliğim var...
Tam X-ray girişinde hatırlayıp "Aha şimdi s*çtık" deyip s*çmamıştım...
Olayın etkisinden de 1 hafta çıkamadım, çünkü ülkenin en büyük Adalet saraylarından birine, cebimde bir yumruk ile insan öldürebilme ihtimali %70'lerde olan bi eşya ile girdim, içeri birşeyler sokmak isteyen biri heralde RPG-7 felan sokarken ıslık çalarak türkü söyler diye tahmin ediyorum.
-
35Türk adlı üyeden alıntı
bagajda lpg tankı var mı diye bakıyorlar. lpg'li araçların kapalı otoparklara girmesi yasaktır.
Öyle bir şey yok. TÜVTÜRK muayenesinden geçtiyse istediği yere girebilir, bu muayeneler zaten onun için yapılıyor.
-
10 sene guvenlik isinde calistim ici ve tanimi bu kadar boş başka meslek grubu varmi bilen varsa haber etsin.
yapilan cogu iş, iş olsun diye yapilan seylerden ibaret.bir yerde calistim ismini sor kayit et diyorlardi.sadece ismini sorup kayit ediyordum.baska isim verse napicaz diyordum orasini karistirma diyorlardi.
baska biyerde calistim sadece nereye geldigini sor gonder ismini ne icin geldigini sorma diyorlardi.baska biyerde gelene gidene bisey sorma sen sadece bekle diyorlardi.
güvenlik gorevlisinin baska ulkelerdeki karsiligi nedir?bizdeki ile ayni mi?yada kendimize gore baska bi guvenlik gorevlisi tanimi mi uydurmusuz belli degil..
avm deki arkadaslara da bagaji acin bakin kapatin baska bisey yapmayin demislerdir bu kadar basit. derin anlam yuklememek lazim.
-
Bu tabela varsa yasak. Güvenliğin işi bagajı açıp kapamak olmuş orası ayrı mesele.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)