Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Kısa mesafe’ gerekçesiyle yolcu almadığı iddia edilen taksi trafikten men edildi..

REKLAM ALANI
    hachiko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Piaggio X9 500
    İstanbul Beşiktaş'ta koltuk değnekli bir kişiyi 'kısa mesafe' gerekçesiyle aracına almadığı iddia edilen taksi sürücüsü gözaltına alındı. Para cezası kesilen sürücünün, aracı da trafikten men edildi. Koltuk değnekli vatandaşın, adres sorduğunu iddia eden sürücü, bir başka kadın yolcuyu da yemeğe gideceğini belirterek almadığını söyledi.

Olay geçtiğimiz gün 4. Levent Büyükdere Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre koltuk değnekli bir kişi yoldan geçen taksiyi durdurup, gideceği yeri söyleyince taksi sürücüsü kısa mesafe diye yolcuyu almadı. Bir vatandaşın cep telefonu ile kaydettiği görüntülerde hemen ardından bir kadın aynı taksiye binmek istedi fakat o da boş taksiye alınmadı. Olayı görüntüleyen kişi “Evet görüyorsunuz taksici şu anda kısa mesafeleri almıyor, sakat bir vatandaş var almıyor. Herkes taksi bekliyor taksici yolcu seçiyor. Ayağı sakat bir vatandaşımız böyle bekliyor, bakın boş taksi” diye yorumlayıp sosyal medyadan paylaştı. Görüntülerin ortaya çıkmasıyla harekete geçen İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı Sivil Trafik Amirliği ekipleri araç plakasını tespit ederek ulaştıkları taksi sürücüsü Mehmet Güç’ü gözaltına aldı.

1706 TL CEZA KESİLİP TRAFİKTEN MEN EDİLDİ

Polis merkezine götürülen sürücüye çalışma izninin ruhsat süresi bittiği halde yolcu taşımak, muayene sonrasında emniyetsiz raporu verilen aracın trafiğe çıkarılması, trafik güvenliği ve düzeni ile ilgili olan ve yönetmelikte gösterilen diğer kural, yasak, zorunluluk ve yükümlülüklere uymamak ve taşıt yolu zerinde otobüs duraklarında duraklamak maddelerinden araç sahibi ve sürücüye toplam 1.706 TL trafik idari para cezası kesildi. Ayrıca taksici Mehmet Güç’ün sürücü belgesine 30 ceza puanı eklenip araç eksikliklerini tamamlayıncaya kadar trafikten men edildi.

“KESİNLİKLE YANLIŞ ANLAŞILMA VAR, AÇ OLUNCA BAŞ DÖNMESİ OLUYOR

Polis merkezi çıkışında konuşan taksici Mehmet Güç “Bu olayda bir yanlış anlaşılma var. Almadığım söylenen ilk arkadaş bana sadece adres sordu, sonrasındaki hanımefendiye çalışmadığımı, yemeğe gideceğimi söyledim. Bizim daha iyi hizmet verebilmek için dinç durmamız lazım. Bizim de kendimize göre ihtiyaçlarımız var. Aç olunca baş dönmesi oluyor trafikte sağlıklı olamıyoruz. Bunu çeken arkadaş diyaloğu bilmeden bizi şikayet etmiş ama kesinlikle bir yanlış anlaşılma var. Biz bu şikayetlerin yolculardan alınmasını daha çok istiyoruz. Yakın kısa mesafe diye bir diyalog yok arkadaş bana sadece adres sordu. Evrak eksikliğinden aracım bağlandı, para cezası uygulandı. Keşke o arkadaş gelse de ben adres sordum diye söylese, arkadaşın başını neden yaktınız dese. Taksicilik benim baba mesleğim. 5 yıldır ben de bu işi yapıyorum. Daha önce bir sefer bile trafik cezası yemedim. Biz o kadar kurallara uyuyoruz” diye konuştu. Eksikleri tamamlanana kadar trafikten men edilen taksi emniyet otoparkına çekildi.
    100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    hasangazili - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    650 mt
    Kime inanacağımızı şaşırdık. Ama şuna inanıyorum. Hükümet tarafından esnafın simgesi haline getirilen ve bitarafları kaldırılan bu zümrenin ipinin biraz sıkılması lazım.

Bu taksici milletinin kırdığı ceviz kırkı geçti. Benim ikinci ağızdan duyduğum bile yetiyor. Hareket halindeyken oral seks yaptırırken kaza yapmak mı dersin, ot içerken üst geçitten alt yola uçmak mı dersin? Bunları başka bir esnaf yapsa nefes aldırmaz polis. Bu taksilere hepimiz biliyoruz. Verdiğimiz paranın dörtte birini hakketmiyor bunlar.

watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    speederbike
    Herşeyi anlıyorum da gözaltı nedir ya?

Motosikleti
    xmax 400 momo abs 2014 peugeot django 150
    Yemek yiyeceksen ne sinekleniyorsun otobüs durağında. Git yemeğini ye. Bizde yedik yani acıkmışmışda bilmem neyde büyük çoğunluğu çakal bunların. Sene 2005 miydi ne adanadan otobüsle geldim esenler otogara bir çuval portakal var kendim bagaja koyup kendim indirecem bagaj parası istemişti şerefsizler. Şerefsiz çuval olmasa gider metroya binerim adi herifler. Bunlara yazılan hiçbir cezaya zerre kadar acımıyorum. Beter olsunlar keşke uber de yasaklanmasa idi. Şimdi olsa bende bagaj parası isteyen şerefsizleri kameraya çekerdim....

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:45 ----------

Alıntı watercolours adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Herşeyi anlıyorum da gözaltı nedir ya?
    Gözaltı değil arkadaşım basının saçmalaması, sadece olayla ilgili ifadesi alınıyor savcılıkla mahkeme ile ilgisi olmaz bu olayın.

Motosikleti
    speederbike
    Siyasi olayları geçtim, normal olayları bile basın iyice saptırmaya başladı artık yani.

Motosikleti
    Yamaha Ybr125 >> Bajaj Pulsar 200NS
    Olay zaten saptırma bu olay nedeni ile trafikten men değil , eksikleri nedeni ile men edilmiş.Haberin içeriğinde yazıyor.
    bursalıali bunu beğendi.

Motosikleti
    speederbike
    Bir de çağdaş gazetecilik derler.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)