önüme gelen her yere yazmaktayım cünkü madur olmuş bir ayleyiz 2002 yılında bir ermeni kilisesinde jamgoç arandığını duduk ve başvurduk bize sundukları askari ücret sigorta lojman bizede kiramız olmayacağı icin uygun geldi ve de kabul etik işe başladık 3 ay sorunsuz du fakat mağaşım eksik ödenmeye başladı fakat gider makbuzuna tam imza atmam istendi kabul etmedim neden eksik para alıcam fazla meblaya imza atıcam aklım kesmedi atmadım sigorta demiştiniz ne oldu dedim sen cok konuşuyorsun işimize gelmesin dendi beni işten atmaya calıştılar hem mağaşımı eksik öderler hem sigortamı yapmazlar bende ssk ihbarda bulundum ssk işci olduğumu belgeledi fakat olar kabul etmedi beni fuzulü işkalci olduğumu ileri sürdüler ben zorla kilise malına el koymuşum senelerce kilisenin anahtarları benim cebimde ben acar kaparim işim icabı mahkeme kabul etmedi aranızda iş ilişkisi var dedi redeti fakat olar temyize gitiler temyiz bozdu ve yeniden dava görüldü bu sefer aynı hakim yerinde inceleme yapmış her şeyi bilen aynı mahlede oturuyoruz da evet fuzulü işkal zorla el koymuş dedi )) akıl sır ermez kanun acıkca iş akti fes edilmeden tahsiz edilen lojman geri alınamaz derken burda işler böyleymiş dediler akıl sır erdiremiyorum bide ağrımıza giden burası kilise dini bir yer patriğimize danışayım yardım isteyim dedim onada ulaşamıyorum dedikleri patrik seni mi tutacak yönetimi tutacak yönetim patrikhaneyi besliyor derler adaleten önce biraz vijdan gerekmez mi hem mahkemelerle uğraşabilmek icin hakımın arkasında durmak icin elimizde avucumuzda ne varsa mahkemelere harcadık şimdi polis zoruyla kapının önüne konacağımız günü bekliyoruz cocuklarım dahil olmak üzere aylemin ve benim piskolojisi bile bozuldu her şeye alaha şükür dedik alah kulunu görür haksızlığı görür dedik fakat hak diye bişe yok galiba inacımızı bile nerdeyse yitireceğiz 2 cocuğun hakını yiyenler keyf sürüyor ben bişe yapamıyorum kanunda da cünkü cebi gücü olan kazanıyor alah katında da resmen bular başıma kilisede geliyor ve işin tuhafı papaz efen di oğlum bular böyle şerefsizdir sen iki tane patlatsan susarlar senden korkarlar diyor beni insalıktan cıkarmaya calışıyorlar akıl ermiyor bu nası iştir caresizim akıl verin sesimi insalara duyurmaya calışıyorum ne yapim papazın tafsiyesi buyrun bizim ermeni cemahati olarak patriğimiz en büyüğümüz başımaız babamız değil mi yanışmı düşünüyorum ona cıkim derdimi alatayım diyorum sesleniyorum cevap bile yok meil atım sekreterini aradım 2 senedir boş vakti yok fakat iki milyar bağışlicam diyince patrik hazretleri hemen ağırlıyor iki miluyar bağışlayanı saiden ozaman bu insanların alahı cebinde diye bir düşünce düşüyorum alah dusun sesimizi bir yerlerde heralde doğru insalar vardır diye ümit edip her yere yazıyorum yanış bişe dediysem kafanızı şişirdiysem özür dilerim alah hepimizin yanında olsun doğrudan şaşırtmasın