bu mantığı oturtamassın onların aklına çünkü kafalarındaki tahtalar yanlış çakılmış zamanında. araba kiralayıp kira ödüyoruz ama para kiraladığımızda ödeme yapınca faiz oluyor, abim kiralama o zaman bu parayı!
ben ara sıra söylüyordum, haram olan faiz değildir, HARAM OLAN ŞEY YÜKSEK KAZANÇ ORANI nokta.
bunun örneğini dahi verdim ama yine olmuyor, dünyanın kanunu bu, bazıları yanlış şeyleri ölümüne benimsemişler ve bırakmıyorlar...
bakın aynı örneği yine vereceğim fakat rakamları sallayacağım yine birileri çıkıp bilmiyor etmiyor deyip ne beni üzsün ne kendini;
şimdi siz "mondial drift 150" alacaksınız. bu motorun şu an sıfırı 7 bin lira olsun.
1) bankadan 18 ay taksit ile 7 bin lira çekseniz ödemesi ne kadar olur? sallıyorum 11 bin lira. burada banka bizden 4 bin lira komisyon, faiz, kira, kazanç payı, kar yada CANINIZ HANGİ İSMİ TAKMAK İSTİYOR İSE o çünkü gerçekten inanamıyorum, faiz haram diyen kazanç payı haram değil diyebiliyor, güzel abim ikisi aynı şey allah kahretsin neden anlamak istemiyorsun. sonuç itibari ile 4 bin lira bir kazanç var.
2) "mondial drift 150" gibi motorlar böyle "evkur" - "çarşım" gibi mağzalarda da olabiliyor. oralarda 3 ay ödemesiz 18 ay taksit gibi bir güzellik yapıyorlar. yani 21 ay taksit yapıyorlar ve ilk 3 ay ödeme yok. fakat 7 bin liralık motoru 15 bin lira fiyata satıyorlar. 8 bin lira kazançları var. artık buna ne isim takmak istiyorsanız yani faiz, kar, kazanç payı, haram, maram işte 8 bin lira kazanıyorlar üzerinizden...
şimdi arkadaşlar bunların hangisi haram?
fatih.met diyor ki ikiside haram! çünkü kazanç payları her ürünün fiyatının %20 sinden fazla olmamalı. bu %20 değiştirilebilir o düzene göre fakat herkes o oranda kazanacak ki haksızlık olmasın...
yani yüksek kar payı haramdır arkadaşlar, faiz falan kafanız karışmasın.