Araba ile yolculuk ederken kırmızı ışıkta durdum yerde çizgi belli değildi (tahta kalenin bozuk yollları) otomatik araba frenden az ayağımı çektim yanlışlıkla araba 2cm öne gitti ve flash patladı ceza gelir mi?
Araba ile yolculuk ederken kırmızı ışıkta durdum yerde çizgi belli değildi (tahta kalenin bozuk yollları) otomatik araba frenden az ayağımı çektim yanlışlıkla araba 2cm öne gitti ve flash patladı ceza gelir mi?
*** kırmızı ışık ihlali ***
488 lira. tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde indirimli ödersen 366 lira.
Flashı patlattıysan her türlü gelir gardaş. Ehliyet ceza puanıda yanında hediyesi.
2 cm geçmekten bence yaya yolu ihlali gelmeli.
geldimi 1 sene olmuş ama
üyelik tarihi ile karıştırdı herhalde mesaj tarihini
Aninda ceza yazmiyordur sanirim, cekilen fotograflar bir yetkili tarafindan incelenip yaziliyordur. O kadar ufak bir seye yazmaz dusuncesindeyim.
Yazınızdan olayın İstanbul da geçtiğini anlıyorum. Kesilen ( kırmızı ışık ihlali ) cezalarının % 30 İstanbul büyükşehir belediyesine verilmektedir kameraları belediye koyduğu için. O yüzden belediye aşk ve şevk ile her ışığa kamera koyma çalışmalarını hızla ekmek köfte misali sürdürmektedir. Cezanın bu gün olmasa bile yarın mutlaka geleceğini garanti ederim. Belediye hiç af etmez % 30 alacak ya mesele o.
Sistem otomatik olduğu için ceza gelir. İtiraz edebilirsiniz.
Mantıken kırmızı ışıktan gelmemeli. 47/1c den gelmeli trafik işaret ve levhalarına uymamak 108 tl çizgi silik ise de itiraz edebilirsin.
Kırmızı ışık cezası aracın arkasından çekilen fotoğraf ile ispatlanıyor. Arka plaka kırmızı ışık hizasında ise ceza gelir. Bekleyen araç azıcık burnu yaya geçidine girdi diye ceza yemez. Panik olmayın o kadar.
Ceza gelmez hocam merak etmeyin. Flash sizin hem kırmızıda önden geçişinizi ve giderken arkanızdan çekmekte. Geçmediğiniz için gelmez gelmez merak etmeyin. Ama yine de sürekli kontrol edin. Gelirse 15 gün içinde ödemeyi ihmal etmeyin.
eds lerde 455 adet ihlal tespit sistemi bulunuyor bunlardan hangisini ihlal etmişseniz ondan gelebilir. kırmızı ışık, ortalama hız, park, emniyet şeridi, tramvay yolu, ters yön, yaya yolu, ofset taralı alan, dönüş yasağı v.b ..
Tabi bu yanlış alarmda olabilir yani o flash size patlamamış yada sizin için patlamamışda olabilir.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)