bunlar, sunacağı performansa göre benim önerdiğim kasaya nazaran pahalı
işlemcisi oyunlarda %10 daha iyi performans sunsa da ekran kartı 1080' e kıyasla çöp sayılır
bütçene en uygunu, önerdiğim sistem.
vatanda anakartı opsiyonel olarak değiştirirler sanıyorum, üzerine biraz daha para verirsin
mesela bu anakart
tabi gigabyte' ın anakartlarının arası gskill ramlerle hoş değil bazen, alırsan ona da dikkat etsinler
hatırlatırım, bu sadece kasadır
ekran kartında 1080 ti veya rtx, işlemcide threadripper veya i9 serisinden düşünüyorsan
işin aslı bugün sıfır sistem toplamak pek akıl karı değil
2500 TL civarına 2. el 1080 satılıyor mesela
bazen uygun fiyata 2. el kasalar da denk gelebiliyor
araştırmak lazım
idarelik birşeyler arayanlar için amd nin gpu+cpu çözümleri var
2200g nin masaüstü performansı çok iyi ve ekran kartı olarak ta hiç fena değil
---
şu hususu da açıklayayım
SSD ram olarak kullanılmaz. ancak çalışma esnasında ram yetersiz gelirse işletim sisteminiz harddisk (veya SSD)üzerindeki bir bölümü ram olarak kullanır. 16 gb ram varken bu durumu %99,9 oranında yaşamazsınız
ssd ler iki türlüdür. bir normal sata yuvasına takılanlar (bir anakartta minimum 4 tane olur) bir de m2 türü vardır pcie veriyolunu kullanırlar. m2 ler yer yer diğer ssd lere göre 6 kata kadar hızlı olabilirler. önerdiğim anakartta bu girişten 1 tane var
standart bir kullanıcının ram' e en çok ihtiyaç duyacağı ortam, ağır grafikli oyun oynamaktır ki önerdiğim sistemdeki gtx 1080 8 GB ram' e sahip ve oyunlarda en çok alan tutan dokular, öncelikle ekran kartının belleğini kullanır. 8gb gpu belleği de günümüz için yeterli