1 Eylül Elektrik ve Doğalgaz Zammı!
Reklamlar
-
hokahey adlı üyeden alıntı
e dölârda yazıyor zaten bu. "in god we trust" yazıyor. aşağı yukarı aynı anlam çıkar.
Aynı anlam çıkarsa bizim dolarımız var denmiş oluyor ki İsviçre bankaları zaten 'kuruş allah parası' kabul etmiyor.
hokahey adlı üyeden alıntı
... ne yani, para yok diye sogukta bebekler mi ölecek? açlıktan insanlar mı ölecek?
bu yapılan zamlar oranında maaşlar yükselmez ise vay halimize!
bir ikincisi, biz millet olarak üretmeden tüketmeye o kadar alıştık ki, şu süreci hazmetmemiz zor olacak diye düşünüyorum. birçoğumuz lüks içinde ama borç içinde yaşıyorduk. sanırım o dönem bitti.
Bizim gelirimiz artmaz, üretimi arttıramadığımız için milli gelir yarıya düştü, o da zaten borç paraydı yarın geri verince elde kalır sıfır.
Çoktan bittiydi de uzatmaları oynuyorduk, şimdi beton yenmeyeceğini öğrenmemiz gerekiyor. İngilizler 200 yılda öğrenmişler baca temizlemek gerektiğini, biz 10 yılda tarladan buğday çıkarmasını öğrenemezsek zaten 40 yıl sonra öğrenecek adam kalmıycak.
1960 da da İFLAS ettik, ama o zaman fabrikalar bizimdi, tarlalar bizimdi, ürettik yedik. (ABD birazcık $$$ da borç verdi)
Şimdi ise 335 bin müteahhit ve 3 milyon 500 bin fazla daire var.
İtalya'nın trilyon dolar borcuna bakıp bizim yarısı kadar olan borcumuza MAKUL diyen hayvanlar var... Ulan italyan 20 lüks araba sattı mı borcu kalmıyor, biz ne satcaz ????
Reklamlar
-
2018 yılı başından itibaren yapılan elektrik zamlarını toplarsanız büyük resmin büyük kısmını görebilirsiniz,
maaşların artmayacağını ve hatta bir çok çalışanın maaş alamayacağını ve işsiz kalacağını da hesaba katarsanız,
milletin olan saraylara gidip sığınabilirsiniz,
hem orada elektrik, beyaz çay, badem unu, yüzlerce oda sayesinde kalacak yer problemi de yok.
yüzünüze gözünüze dursun saray işe yaramıyor, israf diyordunuz,
bakınız ne güzel işe yarayacak.
o sarayın bahçesine dikilen hurmalar ...
can't be worried about that shit. life goes on man.
-
Kısıtlı gelirle yaşamaya çalışıyorum;
Ama bu olanlar bize koymaz "durmak yok , ileri !!!" diyorum.
Ayrica bilmemek ayip degil ogrenmemek ayiprir .
Bir an once kum dan , cakildan yemek yapmayi ogrenmek lazim.
-
Dolar başlığı kilitlenmiş bari buradan yazalım, dolar acayip düştü, 6.6TL gibi su kadar ucuz rakamlarda, hani sesimiz çıkmıyor birileri gücenir falan, herhalde yarında dolar 3 liraya falan inerse bence hayata bile küsebiliriz, falan..
-
temmuz ayı için fatura kesmediler,
faturada "bilmem ne kadar tutarın altında olduğundan dolayı ücretlendirilmemiştir" ya da benzeri bir ibare var idi,
komşuların da aynı sadece tutarlar değişiyor.
akabinde ağustos zammı ile beraber iki aylık fatura aldık,
ücretlendirme zamlı fiyat tarifesinden,
bir kaç yere sordum,
göz göre göre yapılan bu hırsızlığın çaresi yok gibi.
100 liranın biraz üzerinde elektrik kullanıp 200 lira fatura ödediğim yetmiyor,
bir de böyle oyunlar ile uğraşıyoruz.
kim bilir kimlerin avantası için çekiyoruz bu basit, ahlaksızca davranışları.
-
yani sallıyorum geçen ay 110 lira gelen faturanı "çok düşük" bahanesiyle 1 ay kıyak yaptılar ve bir sonraki ay toplu alırız dediler ve bir sonraki ay %9 zam ile yaklaşık 120 lira olarak aldılar.
bu aradaki 10 lira kime gitti? senin gibi günde 20 kişiye kaptırsalar iyi allah bereket versin
-
benim gibi 20 kişiye değil,
elektrik kullanan herkese aynı şekilde tabirinle kaptırıyorlar,
bağzı kaptırılanlarımız hallerinden memnun şekilde devam ediyor,
benim gibi kazandığı 3 kuruşun hacılanıp ejder suyu, vip araç dizaynı, somonlu suşi, kayırma ekonomisi ... (buradan aya 4 şeritli yol olur)
gibi kendisini tanrı zannedenlerin sefa sürmeleri için harcanmasına itiraz edenler de anca burada yazar.
zira hukuk namına bir halt kalmayan memlekette hepinizin aynı dertlere gark olacağını anlamak için kahin olmaya gerek yok.
can't be worried about that shit. life goes on man.
-
Beyaz mallar bu işten zevk alıyor o ayrı konu ..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)