Japon'lar gibi çiğ mi takılsak
pişirmek için doğal gaz gerekmez
pişmediği için malzeme küçülmez
Japon'lar gibi çiğ mi takılsak
pişirmek için doğal gaz gerekmez
pişmediği için malzeme küçülmez
Olsun. Makarna kömür hala bedava. Oy verenler inim inim inlesin.
insanlar bu yüzden artık herşeylerini kendileri yapmaya başladı..
son bir kaç yıldır bizim evde misal yoğurdumuzu kendimiz yapıyoruz bizim olay daha çok organik sevdasından olsada cebede yarar.. bazen sohbetlerde denk geliyorum ben kullanmam ama şu sigara makineleri varya tren bacası gibi duman çıkan onun likitini bile evde üretenler varmış artık pahalı diye..
misal bir arkadaşım sağlam nargile sevdalısıdır oda artık kendine set aldı tütününü aldı kendi yapıyor balkonunda içiyor.. Ben çok anlamam nargile yapımından bana dediği gittiği cafede nargile 35 tl imiş içine konulan tütün 3-5 tl lik tütünmüş gerisi komple dükkanın karı.. e tabi cafede bir nargile söyledinmi oturmuyorsun öyle çayı gelip gidiyor suyu gelip gidiyor nerden baksan minumum her defasında 50-60 tl hesap bırakıyordur.. şimdi çayda bedava suda bedava yada en azından maliyetine..
geçen gene bir sohbette denk geldik kendi birasını yapan bir arkadaş vardı.. bir maya kitimi ne varmış ondan 20-25 litre bira çıkartıyorum dedi o kitinde ona maliyeti 80 tl falan dedi.. yani 80 tl den 20-25 litre bira çıkartıyormuş anladığım kadarıyla.. sanırım biranın kutusu 10tl falan bir kutu bira 50cl olsa 100cl = 1 litre 400cl yani 4 litrede kısaca 8 kutu birada adam yatırdığı parayı çıkartıyor.. gayet iyi..
eskiden tanıdığım bir dostumuzda ev tipi ekmek makinası vardı hanımı kendi ekmeği evde mayalayıp kendi yapıyordu.. onlarınkide paradan değil organiklik sevdasına gerçide genede haliyle ekonomik ve taze ve çokda lezzetli oluyordu..
bu zamlar arttıkça böyle şeylerin sayısı artar size diyim çünkü artık eskisi gibi öyle çok meşakatlide değil bu tür işler adamlar herşeyin makinesini yapmışlar ev tipi evde kendi makarnanımı yapıcaksın onun makinesinide yapmışlar ekmek makinesinide yapmışlar , popcorn makinesine kadar var..
şarküteride patlamış mısır 2 tl (40 Gr) , patlayan mısır 1kg poşette 5-6 tl .. alıp kendiniz patlasanız kaç yüz gram patlamış mısırınız oluyor..
Çoğu üründe aynı taktik izlenmekte bu aralar ,eğer birim fiyata bakarsak,Kg fiyatına %65 zam gelmiş oluyor
yarım saat önce şok marketten bir şeyler aldık ve o esnada ben şuursuzca raflardan raflara etiket kontrolü yapıyordum, can sıkıntısından iyice mallaşmış bir şekilde raflar arası seyir ederken gözüme 1 litre tam yağlı pınar sür ilişti. ara sıra alır mısır gevreğiylen beraber yerdim fakat baya pahalı olmuş, 4,5 lira olmuş 1 litre pınar süt.
1 litre etil alkol
1,2 litre erikli su
15cc anason aroması
4 küp şeker
bunları karıştırınca yaklaşık 2 tane 100 lük ve 1 tane 25 lik rakı oluyor....
bu şekilde rakı yapsak tadı "yeni rakı" gibi olmaz mı? bu tarif yaklaşık 100 liraya tekabül ediyor. sallama çay yapmak kadar kolay.
Alkol bu şekilde icilemesin diye tadını acılaştırıcı madde katılma kararı alınmıştı. Evde hazırlayanlara karşı.
http://m.t24.com.tr/haber/evde-icki-uretimine-devlet-mudahalesi-etil-alkol-tadini-bozan-kimyasallar-eklenerek-satilacak,524599
son olarak bimde satılan apple ürünlerinden bağzılarının "sahte" olduğu sosyal mecrada yazıldı,
ve hatta bim bu ürünlerin satışının reyizin hedef göstermesi ile durdurulduğunu ilan etmiş.
marketsel islamın enteresan halleri.
ne'se
gıda fiyatlarındaki artışın önlenemez yükselişi karşısında efkarlananlara tavsiyem etil alkol yerine şarap ve bira yapımına yönelmeleri,
alkol konusu ile ilintili olan uyuşturucu kullanımının yaygınlaşması ve ulaşılabilirliğinin kolaylaştırılması da dikkat edilmesi gereken hususlardan en önemlisidir.
maalesef uyuşturucu üretiminde ülkenin ismi güzel yerlerde değil.
bim ve türevlerine geri döner isek;
kalitesi tartışmalı olan firmaların piyasa belirleyici olması,
50 cc motosiklet satışının artışı ile motosiklet piyasasının şaha kalkmasının anlatılmasına denk geliyor sanırım.
konunun artık partiler ve ideolojiler üstü olduğunu kavrayamayacak kadar kula kullukta sınır tanımayanlar ise gelmek olan sosyal patlamaları ne kadar anlayabilirler, kestiremiyorum.
batman filminde kedi hatunun bruce wayne şaklabanına söylediği bir cümle var idi;
"There's a storm coming, Mr. Wayne. You and your friends better batten down the hatches, because when it hits, you're all gonna wonder how you ever thought you could live so large and leave so little for the rest of us."
Rakıyı boşver, viski yap viski.. Mısır, üzüm, buğday, patates.. İçinde biraz şeker olan herşeyden oluyor.. He he..
Nasıl gençler..
Eğleniyormuyuz ?
Daha başlangıç...
2019 Martta reklam da bitecek...
Viski için 10 sene bekletmek gerekmiyor mu ben mi yanlış biliyorum.
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)