Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
3. sayfa BirinciBirinci 123

Bim,A101,Şok Zamları..

REKLAM ALANI

Motosikleti
    falcon flash 100
    Alıntı RoofRoof adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Viski için 10 sene bekletmek gerekmiyor mu ben mi yanlış biliyorum.
    Gerekmiyor. Etil alkol ve su karışımını yaptıktan sonra aroma ve renk veren maddelerden anlıyorsanız kafanıza göre karıştırarak istediğiniz tip viskiyi yapabilirsiniz.

Yok ben şekil yapacağım diyorsanız meşe fıçıların içini yakarak ( iç yüzünü kömürleştirerek ) senelerce bekletip sanki bir şey yapıyormuş havası verirsiniz. Olay psikolojik pazarlama taktiği başka bir şey değil.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    gurcanozturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bira yapın bira, en kolayı. Ben yapıyorum 1 yıldır. Eve bira almıyorum artık. Hem kendi istediğimi içiyorum hem de 3-4 liraya geliyor şişesi. Evde şu an 4 kasa bira var )

Motosikleti
    Artık Yok...
    ne oldu o alkolun içine biber sıvısı bir şeyler katıcaklardı vatandaş içki yapımında kullanmasın diye haberlerde görmüşdüm o hayata geçdimi.. geçdiyse sıkıntı olmuşdur evde içki yapanlara gerçi alkol alan adamı durduramassın içmek isterse içer gene gider kendi evinde damıtma sistemini kurar kendi alkolünü üretir gene içer..

Alıntı RoofRoof adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Viski için 10 sene bekletmek gerekmiyor mu ben mi yanlış biliyorum.
    İki tip viski var malt ve skoch

Şöyle izah edeyim birisi rakı gibi birisi şarap gibi

Malt viski zaten pahalı oldugu için pek sagda solda satışta görmemişsinizdir free-shop ve yurt dışında göre bilirisin. Onu dediğin gibi 8-10 yıl beklentmenix lazım.

Scoch viskide öyle bir olay yok. Zaten gördüğünüz visciker %99scosh onun yapımı takı gibi düşünebiliriz

watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    speederbike
    Yakında süte de bir şey katacaklar diye korkuyorum insanlar evinde yoğurt yapamasın diye.

Motosikleti
    Artık Yok...
    Alıntı serif abi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İki tip viski var malt ve skoch

Şöyle izah edeyim birisi rakı gibi birisi şarap gibi

Malt viski zaten pahalı oldugu için pek sagda solda satışta görmemişsinizdir free-shop ve yurt dışında göre bilirisin. Onu dediğin gibi 8-10 yıl beklentmenix lazım.

Scoch viskide öyle bir olay yok. Zaten gördüğünüz visciker %99scosh onun yapımı takı gibi düşünebiliriz
    şöyle düzeltmek lazım scotch whisky bir tür değil yapılan yerin adıdır yani iskoç whiskisi olarak geçer.. dünyanın en büyük whisky firmalarıda burda ki damıtma evlerinden alırlar whiskilerini yani üretmezler misal j&b , chivas bazılarıda üretir misal johnie walker.. malt da bir whisky yapım türüdür amerikalılarda malt yapar irlandalılarda yapar.. bazıları farklı türde yapar blended malt , single malt falan diye geçer..

Scotch whiskileri 3 türdür eski usulle damıtılan malt viskiler,coffey tipi modern imbiklerde damıtılan tahıl yani grain viskiler ve ikisinin harmanlanmasıyla yapılan harmanlanmış blended viskilerdir.. Dünyadaki aklınıza gelicek çoğu popüler marka blended whisky üretir ve satar johnie walker,ballanties,j&b,chivas gibi.. Malt whiskiyi her babayiğit satmaz çünkü çok zahmetli ve eski usulle üretiliyor eski ve zahmet demek yanında tabiki maliyetinide pahalılaştırıyor,

yaş olayı hepsinde var bekleyen her tür whiski daha kaliteli olur içimide daha güzel olur. genelde bütün whiskylerin üstünde cinsi ne olursa olsun aged number vardır önde bir yerde yazar 12 yazar misal 15 yazar o whisky nin yaşıdır bekletilme süresidir ona göre fiyatıda artar tabii..

dip not alkol meraklısı biri değilim ama yıllarca ege akdeniz otellerde çalışınca bu tür bilgilere ister istemeden sahip oluyorsun.

3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)