Gezegen veya astronomi bilgisi olan yardımcı olabilirmisiniz?
Reklamlar
-
22 Temmuz 2018, 17:05
artemis99 adlı üyeden alıntı
Ne jupiteri saçmalamayın. Bildiğin venüs işte, başka bir gezegen olamaz genelde aya yakın görünür.
jüpiter nereden çıktı yaa :D venüs diyecektim, gezegenleri karıştırdım pardon.
niye venüs çünkü ben onu çocukluk zamanlarında merak ediyordum ve nasıl oldu hatırlamıyorum ama onun venüs olduğunu öğrenmiştim, evet venüs diye hatırlıyorum tabi bu çok eskiden edindiğim bilgi ve doğrusu şimdi ne olduğunu merak etmiyorum
hatta şunu hatırlıyorum, gezegen bir yıldız gibi parlamaz ki diyordum o zamanlar ama meğersem geceleri o gezegene güneş yansıyor ve bizde o yansımadan ötürü onu parlak bir yıldız gibi görüyormuşuz olay bu.
Reklamlar
-
22 Temmuz 2018, 17:14
mustick adlı üyeden alıntı
arkadaşım, iss sabit durmuyor, geçip gidiyor. güneydeki gezegen satürn diyorum aa!!
-
22 Temmuz 2018, 17:17
mustick adlı üyeden alıntı
abone oldum kanala
-
22 Temmuz 2018, 17:47
Arkadaşlar uydu o.Gezegenler çıplak gözle o kadar net görünmez.
-
22 Temmuz 2018, 18:03
Çıplak gözle gözüken gezegenler vardır. En basitinden Venüs.
-
22 Temmuz 2018, 18:11
Kübra006 adlı üyeden alıntı
bilmediğiniz konularda ahkâm kesmeyiniz lütfen!
-
22 Temmuz 2018, 18:45
Yapay uydulardan bahsediyorsanız kendi kendine o şiddette bir ışık yayacak bir uydu yok uydular sadece gökyüzünün karanlık olduğu ancak uydunun güneş ışığı almaya başladığı sabah saatlerinde güneş ışığını yansıttıkları zaman çıplak gözle görülebilir. ISS nin de en net görüldüğü saatler o zamana denk gelir. Bilgi olsun diye.
-
22 Temmuz 2018, 21:09
Kadın haklı; bakıyorum bakıyorum, göremiyorum dünyayı. Demek ki gezegenler çıplak gözle görülemiyor. Peki yıldızlar için de aynı şeyi söyleyebilir miyiz sayın Ahmet Mete Işıkara?
Konunun başında hokahey ile söylemiştik lakin, tekrarlayayım. Bahsi geçen tanımlanamayan nesne Satürn. Gezegen demek isterdim lakin gezegenlerin çıplak gözle görülemediği kanısına vardık az önce. Tümevarım yöntemiyle, Satürn bir gezegen değildir.
Sky Map'in yalancısıyım elbette; Stellarium'u henüz inceleme fırsatım olmadı.
-
22 Temmuz 2018, 21:27
freelancer adlı üyeden alıntı
Kadın haklı; bakıyorum bakıyorum, göremiyorum dünyayı. Demek ki gezegenler çıplak gözle görülemiyor. Peki yıldızlar için de aynı şeyi söyleyebilir miyiz sayın Ahmet Mete Işıkara?
Konunun başında hokahey ile söylemiştik lakin, tekrarlayayım. Bahsi geçen tanımlanamayan nesne Satürn. Gezegen demek isterdim lakin gezegenlerin çıplak gözle görülemediği kanısına vardık az önce. Tümevarım yöntemiyle, Satürn bir gezegen değildir.
Sky Map'in yalancısıyım elbette; Stellarium'u henüz inceleme fırsatım olmadı.
yaptığın hiç hoş değil, şu anda aramızda bir çok kişinin doğru bildiği yanlışlar vardır ama bu demek değil ki birisi gelip bu yüzden bizimle dalga geçsin.
neden iyi bir insan olmayı denemiyorsunuz? yapmayın, burada paylaşım yapıyoruz ve hepimizin kafası farklı şeylere çalışıyor ve farklı şekilde çalışıyor ama ortak gayemiz saygı ve sevgi çerçevesinde faydalı bilgiler paylaşmak ve yardımlaşmak.
yardımlaşmak sadece maddi olmaz arkadaşlar, manevi yardımlaşmak da çok önemli ve siz şu anda manevi olarak zarar veriyorsunuz.
-
22 Temmuz 2018, 21:41
fatih.met adlı üyeden alıntı
yaptığın hiç hoş değil, şu anda aramızda bir çok kişinin doğru bildiği yanlışlar vardır ama bu demek değil ki birisi gelip bu yüzden bizimle dalga geçsin.
neden iyi bir insan olmayı denemiyorsunuz? yapmayın, burada paylaşım yapıyoruz ve hepimizin kafası farklı şeylere çalışıyor ve farklı şekilde çalışıyor ama ortak gayemiz saygı ve sevgi çerçevesinde faydalı bilgiler paylaşmak ve yardımlaşmak.
yardımlaşmak sadece maddi olmaz arkadaşlar, manevi yardımlaşmak da çok önemli ve siz şu anda manevi olarak zarar veriyorsunuz.
Beni daha iyi tanıdığınızı sanıyordum Yüzbaşı Doge. Aşağılamak huyum değildir; arada herkes cahilce şeyler söyler, biz dahil. Lakin aşırı ciddiyet de huyum değildir, hayatı bir yere kadar ciddiye alınmaya değer buluyorum. Dolayısıyla biraz latifeyi kaldıracak özgüvene sahip olacağımızı düşünüyorum.
Şahsınıza söylediğim bir şeyden alınırsanız belirtmekten çekinmeyin elbette, üç günlük dünya için birbirimizi mi kıracağız? Evrende iki toz zerresi kavga etse n'olur, etmese n'olur.
-
22 Temmuz 2018, 21:45
saat 21.41 güney yönünde ay'a bakın. sağında Jüpiter solunda Satürn var.
-
22 Temmuz 2018, 21:49
hokahey adlı üyeden alıntı
Beşinci günün şafağında da doğuya bakın, Gandalf'ın sağında ben, solunda da Pippin olacak.
-
22 Temmuz 2018, 22:04
hokahey adlı üyeden alıntı
Ay'a baktım ay beyaz, kıza baktım süt beyaz, cebe baktım para az, bu kız bana yaramaz.
Ahiretli Namık
-
22 Temmuz 2018, 22:21
Yıldız değil o, Death Star.
-
22 Temmuz 2018, 23:16
Bildiğimi söyledim ne var bunda.sanki venüs satürn dyenlerin hepsi uzaybilimci.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:12 ----------
Madem siz de eminsiniz neden bunca insan tartışıyor demekki kimse net bir şekilde bilgi sahibi değil.
Yine bildiğim kadarıyla bir uzay araştırma aracı yada uydu.
-
22 Temmuz 2018, 23:18
-
22 Temmuz 2018, 23:32
-
22 Temmuz 2018, 23:34
-
23 Temmuz 2018, 00:31
Evet şu an İstanbul Anadolu Yakasında güneydoğu yönünde görünen parlak nesnenin MARS gezegeni olduğunu doğruladım. 3 farklı uygulama ile test edildi.
Zaten azıcık araştırınca Marsın dünyaya en yakın konumda olacağı tarih 27 Temmuz olarak verilmiş. Aynı gece ay tutulması da olacak.
Kaynak : http://www.milliyet.com.tr/2018-yili...-6898/?Sayfa=6
-
23 Temmuz 2018, 00:58
bakın, sizi astronomi bilgim ile döverim, benim üzerime gelmeyin.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)