İlk kodumu bir ATARI' de yazmıştım, toplam 3 sayfalık birşeydi ve bellek taşmasına neden oluyor, ardından ekranı daralıyor, kodları ekrandan hızlıca akmaya başlıyor, tüm sistem belleğini boşaltıp bilgisayarı boş bir kutuya çeviriyordu. Artık yapabileceğiniz tek şey ekranda(TV' de) yanıp sönen imlece bakmak oluyor, makine kullanılmaz hale geliyordu. Ben de yazılımcı mı oluyorum o zaman?
Bir ara Akbil' ler merkezi sisteme bağlı değildi. Evde yükleme yapıp gidip kola falan alabiliyordun bedavadan seyahatin tadını çıkartabiliyordun.
Daha 5110 zamanlarında telefondan internet çok pahalı ve lükstü, hızı 56k modem veya daha altıydı, ciddi bri rakkamdı. Ancak servis sağlayıcının ücretsiz bazı tv kanallarını izleyebilmen için sunduğu hizmeti azcık değiştirip tüm sistemi telefona bağlayarak internette bedava gezebiliyordun ki o dönemde internet evden dahi günlük veya saatlik, bazı durumlarda MB' lık paketlerle girebildiğin pahalı bir hizmetti. Disket dönemleri, ben kaset dönemlerindenim. Anlayan anlar demek istediğimi.
Explorer5' de sağ tık blokajını space tuşuyla kırmayı hack zanneden(veya kabul eden) güruh dönemleriydi. Çok eğlenceli zamanlardı.
10GB HDD' li pc' yi topladığımda millet kafayı sıyırmıştı. AMD işlemcilerin çarpan kilitlerini kurşun kalemle kırıp ana kart diyotlarına direnç köprüleyip 2,2 Ghz işlemci gücüne overclock yaptığımızda soğutmayı kaldırabilmesi için çift radyatörlü su soğutmalar kullandığımız zamanlardı. Tabi bu bilgisayarlar sadece internette gezinip müzik dinlemek içindi
Şaka şaka
Şimdi bakıyorum da dinozor olmuşum
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:16 ----------
Videodaki tespit ve yorum hatalı!