Forum ve Konular;
Forumu belli bir süredir takip ediyorum. Birçok meselede bana çok faydası oldu.
Artık motosiklet dünyasını daha iyi tanıyorum.
Forumda açılan konulara baktığımda en çok mesela “250 cc. Motosiklet alacağım,
ne tavsiye edersiniz?” gibi başlıklar açılıyor. En çok ta bunlar ilgi çekiyor. Konuyu
açıp kenara çekilseniz bile otuz yorum garantisi var. Okunma olarak ta öyle.
Hele bir de konuyu köpürtme yeteneğiniz varsa, mesela “Bu iş için yirmi bim Tl. ayırdım.”
Ya da “Zorlanırsam beş bin tl. daha çıkarabilirim.” Ya da ikinci el yüksek cc. olabilir mi?”
veya “Uzun yolda nasıl olur?” vs.. vs. gibi. Konuyu beş altı sayfaya çıkarmak işten bile değildir.
Bu tarz konunun bu kadar ilgi görmesindeki sebep bence, insanlara tercih etme şansı
verilmesidir. Sanki kendine alıyormuş gibi. Ya da bazılarının hayalindeki motosikleti
seçme şansı oluyor gibi. “Ben olsam” diye başlayan cümlelerden belli oluyor.
Bu her seferinde keyifli oluyor. Modellerin üzerinde tartışma fırsatı doğuyor.
Forumdan bazı arkadaşlar biliyor, kısa sürede üç tane motosiklet aldım. Ve motosiklet
konusunda son derece bilgisizim.
Buna rağmen “Ne tavsiye edersiniz?” diye bir başlık açmayı hiç düşünmedim. Çünkü forumda
daha önce geçmiş o kadar çok bu konuda bilgi var ki, gerçekten hazine. Onbeş sene öncesine
kadar gidebilirsiniz. İstediğiniz markayı ve modeli araştırabilirsiniz.. Sayfalar dolusu
düşündüğünüz modele ait kullanıcı açıklamaları var. Kendiniz için en doğru kararı vermek
için biraz zahmete girmeniz yeter.
Bana lazım olan touring motosiklet marka ve modelleri konusunda forumdan hepsini okudum.
Bu iş uzun zamanımı aldı. En son Honda NC 750 X ile Yamaha Tracer 700 arasında kaldım.
Son aşamada bir hafta tamamen bu ikisi üzerinde yoğunlaştım. Forumu didik didik ettim.Her iki
motosikletten Sahibinden.com'da bulup bir kaç motora bindim. Sonuç Tracer 700 oldu.
Bu yöntemin konu açıp sormaktan çok daha etkili olduğunu düşünüyorum. Ciddi alıcılara kendi
yöntemimi tavsiye ederim.. Çünkü bu konuda size tavsiye verecek arkadaşların, sizin beğeni ve
ihtiyaçlarınızı tam olarak bilme şansı, en iyi ihtimalle ancak % 50 dir. Ve böylece bazı
yönlendirmelerin sizi yanıltma payı da %50 dir.
Fakat belki de karar veremeyen tiplerdensinizdir. Birilerinin sizi itelemesine ihtiyacınız
vardır. “Yaa... uzatma al şunu işte.. !” gibi.
Bu da ayrı bir kişilik sorunu tabii. O başka bir konu..
Konu açmanın ne zararı var denirse; Bence hiç bir zararı yok. Forum zaten bunun için var. Ve bu
tip konular seviliyor. Kendimizi daha iyi ve daha mutlu hissedecek isek neden olmasın?