Arkadaşlar merhaba,
Konu Ana Dilimiz ve ifade şeklimiz.
Aslında bu konuya değime ya da değimeme hakkında bir hayli düşündüm
Mutlaka '' ukalalıkla '' yargılayanlar da olacaktır.
Konuşma, Aksan , Yazı ve bunlarla ilgili olarak ben de herkes gibi kusurları olan bir insanım! Kendimi ifade ederken herkesin rahatlıkla anlayabileceği şekilde olmasına gayret gösteriyorum.
Beni rahatsız eden ve de üzen. Çok güzel ve ifade yönünden dünyada çok az lisanda bulunan imkan ve alternatifleri olan bir Türkçe Dilimiz var! Ama bir çok arkadaş izlediğim kadarı ile bunu kullanırken pek özen göstermiyor! Bakıyorum da. Geliyorum '' geliorum'' olmuş. Gidiyorum da '' gidiorum '' ya da bir kelimenin içerisinde büyük harfler var! Neden bu kısaltmaları kullanma ihtiyacı duyuluyorki? Zaman mı yok yazmaya? ya da bizlerin öğrendilkleri yanlış ta uygulama'mı doğru? Bence izahatı maalesef '' tembellik ''.
Arkadaşlar, Ben bu konuya değime ihtiyacı duydum çünkü, binlerce üye ve misafir Motosiklet.Net'i izlemekte ve okumakta!
Üyeler ve misafirler arasında daha çok genç olanları da var! Yani Klonlanmaya çok müsait bir toplum.
Dürüst olmak gerekirse, Ben bu tarz yazıları asla dikkate almıyorum ve gelecekte almayacağım da.
Herkesin hür iradesine saygım sonsuzdur ama yinede rica etmek istiyorum.
Lütfen Satırlarımızın şekillendirilmesi, Dilimizden dökülen kelimelerin aynı olsun.
Umarım kimsenin kalbini kırmamışımdır
Selamlar,
Özer