türkiyenin altın rezervi neden azalır ?
Reklamlar
-
IMF'nin internet sitesinde yer alan veriye göre, Türkiye'nin altın rezervleri, Nisan ayında 2016 yılının Aralık ayından bu yana ilk kez düştü.
sebebi hakkında fikri olan var mı ?
bu arada dolar 4,55 seviyelerinde
avro 5,33
çeyrek altın : 304 lira
peynir 45 lira (kilosu)
kabak karpuzun kilosunu bilmiyorum
70 lik rakı 107 lira
benzin bitmek üzere ,
hava serin,
para tüne.
Reklamlar
-
merkez bankası net/brüt usd rezevleri ile alakalı diye biliyorum.
bu da, ülkenin üretmesiyle, carı açık-fazla vermesiyle alakalı tabi.
gsmh'sı yüksek olan ülkelerin altın rezervleri de o derece yüksek oluyor
bir de eskiden para basımı altın rezervleri karşılığında olduğu için. tabi bu artık kalmadı, olay artık gsmh'a döndü.
azalmasının sebebi de usd bazında gsmh'ın düşmesi ya da altınları net usd rezervlerine dönüştürme çabası olabilir,
zira, üretmeyen ülkelerin her türlü gücü azalır.
parası, altın rezervi, diğer ülkelere oranla ekonomik gücü vs..
-
Malum düğün sezonundayız. Herkes kuyumculardan altını alıp yeni evli çiftlerin yastık altına sokuyor.
-
Kılışdar gelecek, rezervler coşacak, diyecek bazı arkadaşlar.
-
matrax33 adlı üyeden alıntı
Malum düğün sezonundayız. Herkes kuyumculardan altını alıp yeni evli çiftlerin yastık altına sokuyor.
Çok mantıklı...
-
insanlar çevresini de kendi gördüğü gibi sanırmış.
bir isme o kadar odaklanılmış ki, o kadar isme bağımlı hale gelinmiş ki, herkesi öyle sanıyor!
önemli olan isim değil, diyecem ama kim dinleyecek!
üretmenin adı "kılışdar" ise gelsin, "meral abla" ise o gelsin, isim değil zira önemli olan.
üretmek.
adama bağlı olmamak.
tek adam zihniyetine tapmamak.
hukukun ve liyakatın üstünlüğü.
eğitim.
bunu yapanlar başa gelirse ülke kalkınır.
ama öyle bir köhne zihinyete sahip hale geldik ki, genel üretim eleştirisi yapsak bile tuhaf eziklikler ve takıntılar oluşmuş kafada. amaç ülkenin kalkınması değil çünkü, amaç tek bir kişinin peşinde koşmak! hemen çaresi de laf sokmak!
ama işin ironik kısmı şu; üretimi savununca 'vatan haini' biz oluyoruz vatan haini lafı bile ayağa düştü. eskinde vatan hainleri öcalan gibi teröristler idi, şimdi rezerv düştü çünkü üretmiyoruz dersen hemen 155i arayacak insanlar var!
mustafa kemal atatürk'ün mükemmel bir sözü vardır. içinde ne kılışdar diye bi isim geçer ne de reyizinizin adı..
“Çalışmadan, yorulmadan ve üretmeden, rahat yaşamak isteyen toplumlar; evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar.” Mustafa Kemal Atatürk
istikbalini kaybettirendir vatan haini.
istikbalimizi kaybetmemek için önlem alalım diyen kişi değil!
-
Peyniri BİM den 13 liraya alıyoruz. Belkide peynir değildir ama net bişey söylemiyorum 😁
-
Seçim öncesi birkaç ton altın bozdurup harcamışlar işte.
-
Ulan dolar ne ara 4,55 oldu ?? 15 gün önce 223 tl olan ön arka dişli takımı bu gün 315 tl olmuş hep bu dolar laneti yüzünden
-
her düğüne bir merkez bankası memuru görevlendirililsin. takı merasiminde takılan altınlara el konulsun. bu altınlar direkt hazineye aktarılsın.
yalnız, damat o kızgınlıkla görevliye atlarsa ben karışmam.
-
türkiyeye katarda faliyet gösteren türk firmaları vasıtası ile gecen yıllarda günde 400 kg çivarı altın girişi vardı, bu altınlar afrika ülkelerinden piyasaya şahıslar vasıtası ile giriyordu, katar abd baskısı ile altın tiçaretine % 20 vergi koydu bu biiiir.
türk firmalarıda kazakistena yöneldi, kazakistana dönen tiçareti gene engellemek için gene abd baskısı ile altın ticaretine %15 vergi geldi, bu ikiiii
abd nin dünyaya kazığı, ülkelerin dolardan kurtulup birikimlerini altın üzerinden yapmalaına engel olmak için yapılmış bir adım .
şu anda pentagonun en önem verdiği şeylerden bir tanesi doların dünyada kullanımının azalmasının önüne gecmek, türk bankaları abd ve ingilteredeki bütün altın emanetlerini türkiyeye getiriyor, abd de şu anda sıfırlandı. bizim altınımızı kim o memleketlere gönderdi ise artık a.m.k çocukları
hala başka manalar arayıp sevgili bizi her fırsatta dütmeye çalışan abd nin yaptıklarını göremiyorsunuz. göreceksiniz bir gün inşallah.
2020 yılını ya görür ya görmez hokahey 100 usd doları ile alafranga tuvalette bir tarafını silecek bak görürsünüz, bunu burada yazan ben olabilirim ama söyleyenler dedikleri çıkan sağlam ekonomistler , ampul ile alakaları da yok.
-
aokuyumcu adlı üyeden alıntı
2020 yılını ya görür ya görmez hokahey 100 usd doları ile alafranga tuvalette bir tarafını silecek bak görürsünüz
onu ben yapıyorum zaten:
bakınız sabahki neticenin sonucu:
-
Eee ülkedeki dolarları yurt dışına çıkartırsan artış gösterince vatandaşa dolar bozdurun çağrısı yaparsan o bozulan dolarlarıda dışarı çıkartırsan rezervin düşer.Rezervin azalıncada dolar yükselir senin kendi para birimin değer kaybeder bu yakın zamanda oldu aynı şeyi şimdi altın bozdurun çağrısı yada hazine müşteşarlığı güvencesi adı altında vatandaşa kamu spotu ile o altınlarıda ellerinden alıp yur dışına çıkartırsan olacağı gene aynı.Olan bizim saf vatandaşa oluyor iyi birşey yaptıklarını sanıyorlar ama başkalarının kesesini doldurduklarının farkında bile değiller.Taşıma su ile değirmenmi döner.Vatandaşın yaştık altındaki parasına bile göz dikilmiş durumda.Ekonomi bakanı hala görevde ne yapar bu adam kimse birley sormazmı bu adama yahu.Dolar çin de neden pahalı değil dünyanın en büyük dolar rezervi olduğu içinmi yoksa bu tesadüfmü..
-
hokahey adlı üyeden alıntı
alem adamsın , birlikleri boş ver yüzlükler harika
-
Hoka, damat M.B. görevlisine , ağzını burnunu kırmak üzere atlıyor , değil mi? Yoksa başka bir niyeti mi var? Valla bu mevzunun acil olarak açıklığa kavuşturulması gerek . Haydi kolay gele. Bu arada biz tuvalet kağıdı olarak 1000 U.S. dolarını tercih ediyoruz. Yavaşşş gel, ufak at
da civcivler de yesin derler adama di mi?
-
türkiyeye katarda faliyet gösteren türk firmaları vasıtası ile gecen yıllarda günde 400 kg çivarı altın girişi vardı, bu altınlar afrika ülkelerinden piyasaya şahıslar vasıtası ile giriyordu, katar abd baskısı ile altın tiçaretine % 20 vergi koydu bu biiiir.
türk firmalarıda kazakistena yöneldi, kazakistana dönen tiçareti gene engellemek için gene abd baskısı ile altın ticaretine %15 vergi geldi, bu ikiiii
abd nin dünyaya kazığı, ülkelerin dolardan kurtulup birikimlerini altın üzerinden yapmalaına engel olmak için yapılmış bir adım .
şu anda pentagonun en önem verdiği şeylerden bir tanesi doların dünyada kullanımının azalmasının önüne gecmek, türk bankaları abd ve ingilteredeki bütün altın emanetlerini türkiyeye getiriyor, abd de şu anda sıfırlandı. bizim altınımızı kim o memleketlere gönderdi ise artık a.m.k çocukları
hala başka manalar arayıp sevgili bizi her fırsatta dütmeye çalışan abd nin yaptıklarını göremiyorsunuz. göreceksiniz bir gün inşallah.
2020 yılını ya görür ya görmez hokahey 100 usd doları ile alafranga tuvalette bir tarafını silecek bak görürsünüz, bunu burada yazan ben olabilirim ama söyleyenler dedikleri çıkan sağlam ekonomistler , ampul ile alakaları da yok.
Adam kuyumcu beyler 1. ağızdan bilgi aktarıyor. 2020'ye kadar sıkın dişinizi.
-
Yazık ya... Doların daha dün 4.60 TL'yi geçtiği ortamda, adam "iki seneye Amerikan ekonomisi çökecek" lafına ciddi ciddi inanmış, ki bi de paylaşmış...
-
bunlar amerikanın oyunu tamam peki şeker fabrikalarını bedava fiyata sattıranlar kim? devleti soyup soğana çevirenler kim? mazotu çiftçi yerine zengin yat sahiplerine 2 liraya satan kim?
1 dolar bırak 5 lirayı 50 lira olsun 50 lira! dolara bu kadar niye bağlıyız onu söyle en azından?
sizin gibilere ben bir şey diyorum ama bende kalsın.
-
Açıkçası dolar 2020 de kağıt gibi değersizleşir mi bilmiyorum ama böyle giderse Türk lirası peçeteden farkı olmayacak.
-
bunlar hep dış mihrak işte
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)