Çılgın türkler ve reis favorimdir...
Çılgın türkler ve reis favorimdir...
Jack London - Demir Ökçe bu mutlaka okunmalı
Onur Yollarda
Facebook: http://www.facebook.com/OnurYollarda
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC1TqEwgGS4AHvdmULc9qoIQ
baban olabilir annen olabilir biraz ağabeyin ablaların etrafında yolyordam bilen tecrübeli birileri.
gerçek hayatta olaylar hayalperest kişiliklerin hayal güçlerindeki gibi geçmez. ancak bazı kitap yazarları vardır ki(aslında onlar keşiflerini aktarmanın tek yolu yazmak olduğu için yazmışlardır) onlar hayatı ve amacını anlamış; gerçeği, süslü edebiyat terimleri kullanıp hedefin etrafında dolanmak yerine 12den vurup, bunun yöntemini bize anlatmaktadırlar; bu yüzden onlar birer ustadır.
ama usta sana gerçeği özümsetemez sadece gösterir, bunu kendin bulacaksın: yolu da tefekkür etmekten geçer.
Ben gerçeği buldum zaten .
May the Force be with McLaren Mercedes
oğuz atay - tutunamayanlar
jerzi kosinski - boyalı kuş
jack dillon - reklamcı
marcel proust - genç kızların gölgesinde
hermann hesse - roshalde, bozkırkurdu
alper canıgüz - tatlı rüyalar
dostoyevski - suç ve ceza
stendhal - kırmızı ve siyah
dante - ilahi komedya
giovanni baccacio - decameron
jane austen - umut parkı
Güzel bir başlık. Konu dışına pek göz atmıyordum.
Sunay Akın - İstanbulda bir zürafa
Sunay Akın - Kız kulesindeki kızılderili
Özellikle İstanbulluların Sunay Akın'ı okuması gerekli. Eski İstanbul hakkında çok bilgili birisi.bir yaz akşamı boğaz'ın ortasındaki
kız kulesi'nin beyaz duvarlarında
kızılderililer'in vahşi olarak gösterildiği
bir kovboy filmi izlediğinizi düşleyin...
işte o an omuzunuza konan martı
kulağınıza şunları söyleyecektir:
"kız kulesi'ne de bakıyorsun,
kızılderililere de...
ama gerçeği göremiyorsun...
gel benimle...
sunay akin
Bi de bana sıkıcı olmayan bir roman tavsiye edin bakalım
Dün Serdar Akinanın Kan Uykusu adlı kitabını bitirdim.Elime para gecer geçmez Atilla İlhan'nın son kitabı o Sarışın Kurt adlı romanını alıcam ya da Gazi Paşa yı.Son 3 ayda okudugum kitaplarda şunlar:
Orhan Pamuk-İstanbul
Emre Kongar-Tarihimizle Yüzleşmek
Oktay Sinanoğlu-Bye Bye Türkçe
Turgut Özakman-Şu Çılgın Türkler
Millet Atilla İlhanın "yengecin kıskacı" isimli kitabı e-kitabı ya da en azından bi özeti olan varsa verebilirse cok sevinicem
BU arada bende şimdilerdekurstan sınıf arkadaşımın yazdığı Kendi Dilinde Ağlamak[Canan Al]'ı okuyorum
şevket süreyya aydemir : tek adam 3 cilt
alev alatlı (güzel tespitleri var fakat yavaş okunuyor biraz ağır kitapları var)
filipeli ahmet hamdi: amak-ı hayal
george orwell : bindokuzyüzseksendört (1984)
okunması pek tavsiye edilmeyenler
ferrarisini satan bilge
taraflı ve bilinçli olarak kendi insanına ihanet edip bazı avrupalı kurullar tarafından ödüllendirilen yazarların kitapları
[CENTER]imza yok parmak izi daha garanti yaşasın biyometrik imza:cat:
motosiklet seçerken gösterdiğiniz özeni yöneticileri seçerkende gösteriniz[/CENTER]
ben shakespeare den hamlet ,macbet,bir yaz gecesi rüyası ,othello, venedik tacirini ve yine shakespeare den sonelerini klasik sewerlere tawsiye ederim ,ayrıca doğan cüceloğlundan içimdeki çocuk psikoloji sewerlerin ilgisini çekicektir.''isa haçta öldümü'' adlı kitapta incil ve kur an yanyana getirilerek karşılaştırma yapılıyor.Köpeğim ve ben amatör bir yazardan sıcacık bir anlatım özellikle köpek besleyenlerin okumasını tawsiye ederim veeeeeee
Çok sewdiğim gazeteci yazar Bekir coşkun dan Ben pako muhteşem bir kitap mutlaka okunmalı bir köpişin gözünden dünyaya bakış
Nası unutmuşum :danteden ilahi komedyada güzel 2 cilttir 1.cilt cenneti 2.cilt cehennemi anlatır brad pitt in oynadığı ''7'' filmindeki 7 günahtan hatırlayabilirsiniz;)
doğan cüceloğlu-içimizdeki biz
cloud/townsend-sınırlar
victor hugo-sefiller
orhan pamuk-tüm kitapları
jose maure de vasconcelos-tümkitapları
seni kıracak insanlar her zaman olacaktır.öyleyse güvenmeye ihtiyacın var.sadece dikkatli ol.
Birde şimdilerde sinemaya uyarlanan Patrick Suskind’in 'koku' diye bi kitabı var oda çok güzel bir kitap.
Okumaktan keyif aldığım birkaç kitap:
Efendi- Soner Yalçın
Beyaz Müslümanların Büyük Sırrı- Soner Yalçın
Şu Çılgın Türkler- Turgut Özakman
Kuvayı Milliye Ateşi - Yekta Güngör Özden
Yaralısın- Erdal Öz
Kanayan - Erdal Öz
Yarılma - Gün Zileli
Havariler - Gün Zileli
Sapak - Gün Zileli
Annem İçin - Selim İleri
Gramofon Hala çalıyor - Selim İleri
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)