Ben Emre Yilmazin Seytanin Fısıldadiklari ve Genc Bir is adaminasini oneririm vizyonunuz genislesin.
Ben Emre Yilmazin Seytanin Fısıldadiklari ve Genc Bir is adaminasini oneririm vizyonunuz genislesin.
Byzanthion adlı üyeden alıntı
Bu kitabı okul yıllarımda okumuştum. Yıllar sonra tekrar okumak istediğimde nedense içimden gelmedi. Sanırım geçen yıllarda çok fazla içe döndüm. Bi daha dönmek istemedim.
Şaka bi yana Bozkırkurdu ile birlikte tavsiye olunur...
Bir de Samuel Becckett "Godot'yu Beklerken" hem okudum hem tiyatro'da izledim. Ve Godot'un hiç bir zaman gelmeyeceğini anlamaya başladım şu son yıllarda iyiden iyiye....
Byzanthion adlı üyeden alıntı
Bu İlber Hocanın son kitabı. Ben ilk olarak lise yıllarımda İstanbul'dan Sayfalar kitabını okumuştum. Bulabilirseniz, tavsiye... Özellikle İstanbullulara.
Bir de Piyer Loti Aziyade yine İstanbul kitabıdır. Okunaaa!!!
"Bir adamın makosenleriyle bir kilometre yürümeden onun hakkında karar verme." (Kızılderili Atasözü) - (Clint is Cloud)
evet artık başımızın çaresine bakalım gelmeyecek godot.
bu arada bir başka kitap geldi aklıma.şu anda Trevenian'ın yazdığı son roman elimde.
İnci sokağı.
steinbeck'in sardalya sokağını andırıyor,hem adı hem içeriği.
ama esas kitap o değildir.Şibumi dir..
ve böyle bir kitapta yoktur.
Trevenian zaten gizemli bir yazardı.2005te kaybettik.hala kim olduğu meçhul.
Şibumi ise en iyi kitabıdır.
japon go sanatından dağcılık ve mağaracılıktan,aksiyondan her türlü malzemeyle adam öldüren bir kahramandan hoşlananalara..
eskimeyecek bir kitap..
nicolai hell i seveceksiniz.
[SIZE="2"][FONT="Century Gothic"][COLOR="Purple"]"mea mihi conscientia pluris est quam omium sermo"
vicdanım ve bilincim,dünyanın tüm öğretilerinin üstündedir [/COLOR][/FONT][/SIZE]
Şu anda son kısımlarını okuduğum nefis bir kitap.
ZEN ve MOTOSİKLET BAKIM SANATI yazarı Robert M. Pirsig. Bence olağanüstü bir kitap. Aslında felsefe kitabı. Her babayiğidin harcı değil bu kitabı okumak ama adamın motosikletden çıkıp nerelere vardığını görmek çok çarpıcı. Şiddetle tavsiye olunur.
Samuel Beckett benim en sevdiğim yazardır. Godot'u beklerken de enn bilinen eseri. Ben "Malone ölüyor" u özellikle tavsiye ederim. Samuel Beckett'in belki de eserlerini özetleyen ünlü sözü "Yine dene yine yenil".
Bir arkadaş Kafka yı yazmış. Kafka gibi klasikler lise ve üniversite çağında mutlaka okunmalı bence. Hala okumadıysanız Şato ve Davayı mutlaka okuyun derim.
Life is for my own to live my own way - Metallica
(Yaşam benim için, istediğim gibi yaşamam için)
Kafka'dan Dava ve Değişim özellikle tavsiye olunur üniversiteli arkadaşlara. Zaten o esnada en iyi anlaşılıacak kitaplar.
Bu arada Beckett'in sözü tam olarak şu ve benim düsturum gibidir:
"Yine dene yine yenil, daha iyi yenil."
Bir insana bu sözden daha iyi azim, kararlılık ve umut aşılanır mı yav...
Zen Felsefesine fena takmıştım fakültedeyken, arkadaşlar dalga geçerdi ama Zen ve Motosiklet Bakım Sanatı hala alıp okumadığım bir kitap gaffar iyi hatırlattın en kısa zamanda alacağım. Eyvallah.
Benden de bir tavsiye daha Zen Eti Zen Kemiği - Paul Reps
Zen ve Savaş Sanatları - Joe Hyams (Özellikle uzakdoğu sporlarına ve felsefeye ilgi duyanlara)
Bu kitaplar pek çoğu gibi okul yıllarımda benim ufkumu açmışlardır.
"Bir adamın makosenleriyle bir kilometre yürümeden onun hakkında karar verme." (Kızılderili Atasözü) - (Clint is Cloud)
Bahsettiğin adam Erdal Demirkıran. Oldukça iddialı biri. Neredeyse bir ağacı sadece onunla sohbet ederek bir mobilyaya dönüştürebileceğini iddia edecek kadar kendine güvenen biri. Bilindik kişisel gelişim kitaplarından çok daha farklı bir tarzı var. Kendi bulduğu ve adına "Kashna" dediği bir teknik kullanıyor. İflas Etmenin Yolları, Ben Dünyanın En Akıllı Adamıyım ve Adam Dediğin Benim Gibi Olur isimli üç kitabı var bildiğim kadarıyla. Kitap isimlerine bakınca megaloman bir havası gibi geliyor ama değil. Gayet mütevazi bir yazar. Dünyanın En Akıllı Adam'ı sıfatı da noter tasdikli olarak Erdal Demirkıran'ın şahsına ait ve ilginç bir hikayesi var.dee_152 adlı üyeden alıntı
İçimizde J.Joyce Ulyses"i okuyan var mı???
Satılık Asya125t-Spidi mont
son okuduğum kitaplar soner yalçınındı... bay pipo ve reis
...........KARAALİ.........كاراالط
chkaralama adlı üyeden alıntı
Nasıl ama Bay Pipo bomba di mi? Ben en çok Evren'in o yıllarda sürekli neden kızıyla gezilere çıktığını okuyunca şaşırmıştım. Enteresan işler varmış. Soner Yalçın'a da helal olsun diycem ama komplo teorileri üretmeden de duramıyorum kafamda, bir gazetecinin bunca derin işleri bilmesi şaşırtıcı geliyor.
doğru söylüyorsun gerçekten çok iyi işlenmiş insanı bayağı şaşırtıyor.. ama bazılarının yazarın kurgusu olma ihtimali olabilir bence ..gazetecinin bunca şeyi iyi bilmesi gerçekten kafa kurcalıyor..clint adlı üyeden alıntı
...........KARAALİ.........كاراالط
Hİtler-kavgam
Bay Pİpo-soner Yalcin
Benİm HÜzÜnlÜ Orospularim-gabriel Garcia Marquez
Tanrilar Okulu - Stefano E. D'anna
GÜneydoĞudan ÖykÜler - Hakan Evrensel
Comfirmation Bias
Ursula K. Le Guin (Bilim Kurgu diye geçsede daha çok sosyal kurgu sayılır. Özellikle "Yer deniz üçlemesi")
Amin Maaluf (Tarihsel arka plan üzerinde müthiş romanlar.)
Stanislav Lem (Bilim Kurgu)
Ahmet Hamdi Tanpınar (Özellikle "Saatleri ayarlama Enstitüsü")
Oliver Sacks (Özellikle "Karısını şapka sanan adam" çok şaşırtacak. Bu adam nörolog. Yazdığı kitaplar karşılaştığı nöroloji vakaları. Pek çok kitabı film yapıldı.)
Harry Potter serisi.
Tübitak yayınları içinde sayısız ilginç kitap.
ursulanın "mülksüzler" romanı ise SOSYALİST bir kurgu sayılır.altan adlı üyeden alıntı
tavsiye ederim.
[SIZE="2"][FONT="Century Gothic"][COLOR="Purple"]"mea mihi conscientia pluris est quam omium sermo"
vicdanım ve bilincim,dünyanın tüm öğretilerinin üstündedir [/COLOR][/FONT][/SIZE]
% 100 düşünce gücü okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum. yazarın ismini hatırlayamadım...
[url]http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=23339[/url] :rendeer: artvin borçka
Bay Pipo, Beyaz Türkler, %100 düşünce gücü vs. gibi saçmalıklara ayıracağınız vakitle Nietzche, Platon, Aristo, Descartes, Rousseau okumanızı tavsiye ederim.
Anna Kavan - Buz
"Motosiklet Özgürlüktür."
stephan king diyecekti abisi klavye sürçmüş; ama filmini izledik kitabını okumaya ne gerek.ertuğrul_öz adlı üyeden alıntı
hayat kitabını okuyoruz işte dahası mı var. saçma sapan fikir-felsefe kitaplarıyla zamanımı harcayacağıma: hayata, başkalarının penceresinden değil, kendi penceremden bakmasını öğrenmeye çalışıyorum.
başkalarının kendi kişilikleriyle hayatı yorumlaması bana yol gösteremez inancındayım fakat bir ustadan yol yordam öğrenmekte fayda vardır.
Usta derken?
May the Force be with McLaren Mercedes
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)