100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im
İyi oldu. Türlü fırıldaklıkla seçime gitmek isteyenlerin hesaplarını boşa çıkarmışlar. Artık daha fazla “nasıl olur da seçime sokmayız” gibi düşüncelere kapılmalarına, hesap kitap yapmalarına gerek yok. Seçim 16 ay önceye alınmasaydı bu parti zaten seçime girebilecekti. Seçimi neredeyse 1 buçuk yıl öne alıp şunu bunu seçime sokmama hesabı yapmak nasıl bir zorda olunduğunu gösteriyor
Buna da şükür dikdatör şöyle de diyebilirdi. 10 gün önce seçimi ben yaptım kazamdım işinize geliyorsa yerseniz de diyebilirdi, en azından tarih veriyor. 😂😂😂
Mhpden de 5 vekil iyi partiye geçebilir iddiası var şu an..
http://www.mynet.com/haber/politika/...iyor-4060538-1
Sanırım bunlarla beraber hazine yardımı da alabilecek iyi parti..
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:15 ----------
YSK'den karar çıktı: İYİ Parti, seçimlere katılabilecek
İYİ Parti’nin seçimlere katılabilmesi için CHP’li 15 milletvekilinin CHP’ye geçmesinin ardından Yüksek Seçim kurulu (YSK) kararını verdi.
Karar, CHP’li milletvekillerinin katılım belgelerinin YSK’ya sunulmasının ardından İYİ Parti Sözcüsü Aytun Çıray’ın yaptığı başvuru sonrası çıktı.
YSK, 7 kabul oyuna karşılık, 2 ret oyuyla İYİ Parti’nin seçimlere katılmasını kabul etti.
SEÇİME GİREBİLECEK PARTİLER
Yüksek Seçim Kurulu 24 Haziran'da yapılacak olan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçime katılabilecek partileri açıkladı.
YSK, 24 Haziran'da yapılacak seçime AK Parti, BTP, BBP, CHP, DP, HDP, İyi Parti, MHP, Saadet Partisi ve Vatan Partisi'nin girebileceğine karar verdi.
100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im
Chp çıkıp hiç bir koalisyon ve çıkar hesabı yapmadan Cumhurbaşkanlığı seçiminde Meral hanımı destekliyoruz derse işler değişebilir
Seçime girdiğine sevindim.Eğer seçime giremese üzülürdüm.Bu vesile ile boyunun ölçüsünü alır.
tarihi not : chp benzer bir olayı 2002 seçimlerinde tayyip erdoğan için de yapmıştı ve tayyip erdoğan seçim girebilmişti.
muhalefet akilli ve sagduyulu bir strateji izlerse baskanlik secimleri ikinci tura kalabilir.
muhtemel ve kemiklemis akp secmenini "comar,bidon kafa,gobegini kasiyan adam" gibi itici ithamlarla nitelendirirseniz zaten kazanan acik ara belli.
ancak,
ekonomiyi,dis siyaseti,ic siyaseti dogru analizlerle anlatip,dogru secim stratejileri izlenirse akp'nin meclisteki oy orani dususe gecebilir.
iyi parti,kemal kilicdaroglu'ndan memnun olmayan ulusalci chp secmeninden,bahceli'den memnun olmayan milliyetci kesimden ve merkez sagdaki akp'den memnun olmayan kesimden oy alabilir hatta alacaktirda.
lakin baskanlik seciminde recep tayyip erdogan isi en kotu 2. turda bitirir.
abdullah gul'un saadetin adayi olarak cikabilecegi de konusuluyor.
her an her seye gebe bir surece giriyoruz.
Herşeyden çok hdp seçmeni kime oy verecek onu merak ediyorum. Olası Akşener tayyip yarışında tayyibi destekler kürt seçmenin çoğunluğu bence
chp büyük riske girdi. Meral Akşener'in net olmayan bağlantıları var. Çoğu zaman taraf değiştirmiş olduğu da biliniyor.
Yarın ciddi olarak bir örgüt ile ortak çalıştığı ortaya çıkarsa bu alışverişleri nedeniyle chp de onunla beraber dibe gidecek.
özgürlüğü iyice içinize çekin, zira yolun sonunda keskin viraj var ve şahsi ekipmanlarımız bizi kurtarmayacak.
Tayyipin işi zor kazanamazsa devlet bahçelinin hali nice olur. Aklına gelse benim ömrümü al tayyipe ver diye dua edecek.
Alo chp mi 5 vekil alayım acılı olsun 😂😂😂
Asında chpnin kendi tabanına yönelik aday çıkarmasına gerek yok. Tayyibe vermektense işid liderine bile verir CHP seçmeni şuanki durumda. Akpden nasıl oy koparılabilir diye düşünüp aday çıkarmalılar
Mükemmel manevra. Dikta itfakı ters köşeye yattı. Kürt seçmenin kime oy vereceği kilit sorun. Acaba tüm vekillerini hapse atan tayyip ve milliyetçi görünümlü yalakasına oy verirler mi?
hdp'nin mevcut oy oraninin %80'i chp'ye kayacaktir.
akp-mhp ittifaki hdp secmeninin isine gelmez.
tabi iyi parti gibi mhp kokenli ve ulusalci tarafi agir basan bir partiyle chp'nin ittifak yapmasi (ki 15 vekilin gecisi buna bir isaret) isleri zorlastiriyor.
tayyip erdogan'in karsisina cikacak rakip cok onemli. ama tum anket sirketlerine goz gezdirdim,hepsinin ekseriyetle ittifak ettigi bir sonuc var ki en kotu 2.turda baskan belli.
Ben bu fikre katılmıyorum. Hem başkanlık referandumunda hem cumhurbaşkanlığı referandumunda Kürt seçmen akp tarafına oy verdi. Ya hdp ya akp diyorlar genelde hiç chpye oy kaymıyor ordan
hdp'ninde sartlar ne olursa olsun degismeyen kemiklesmis bir oy orani var.
7 haziran'da %13'u gorup,1 kasimda %11'e inen hdp'yi saymazsak kemiklemis hdp oraninin %5-7 arasinda gezindigini soylebiliriz.(bknz;2002,2007,2011 genel secimleri)
su an demirtas'in iceride olmasindan mutevellit tepki oyu olarak recep tayyip erdoganin baskanlik secimlerinde bu %5-7 oy oranindan pay almasi bana biraz zor geliyor.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)