On karakter ?
On karakter ?
100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im
Gözün normalde ışığa karşı gösterdiği refleksi kontrol ediyorlar diye biliyorum. Çalışıyor mu halen diye
gözbebeği tepkisi ve büyüklüğünü yorumluyorlar.
Gözbebeğinin tepki verip vermediğine bakıyorlar. Yanılmıyorsam, omuriliği kontrol ediyordu refleksleri.
Omuriliği kontrol ediyorlar, faaliyette mi diye. Malum yaşamsal faaliyetleri o ayarlıyor galiba.
Göz bebeklerinden bir çok şey anlaşılıyor.Madde kullanımı,kafa travması vs.
Beyinden göze gelip giden 2x2 dört tane sinirin çalışıp çalışmadığına bakıyorlar
iris faal mi
Belki de ruhun derinliklerine bakıyodur?
Yanlış bilmiyorsam vücudun tepki verdiği 2 çeşit baygınlık var biri yaşamsal refleksleriniz normal çalıştığı baygınlık, diğeri ise beyin, beyincik hasarı durumu ve bu durumda gözbebeklerini ışığa karşı tepki vermiyor (büyüyüp küçülmüyor), doktorlar da bunu anlamak için göz bebeğine fenerle bakarlar.
(söylediklerim tam doğru olmayabilir, çok iyi hatırlayamadım ama gözbebeğine bakma konusu bu refleksin işleyip işlememesi ve bu durumda yapılması gerekenler ilgili onu biliyorum)
Pupillaların ışığa tepkisi, birbirine eşit olup olmadığı yönünden değerlendirme yapılır.
112ciyiz
https://www.google.com.tr/search?q=d...obile&ie=UTF-8
googleye yazmak çok mu zordu be hakiko
Eğer göz doktoru yaptıysa, retina'nızı kontrol ediyor olabilir.
Kalp doktoru yaptıysa size aşık olmuş olabilir.
karşıdakinin mallık seviyesini ölçmeye yarıyor
ışığı tuttuğunda mal gibi kalıyor mu yoksa çakal gibi kaçıyormu diye bakıyorsuz
başka sorusu olan
ha bi de dize vurma olayı var o da can sıkıntısından direk karşındaki malı dövemeyince bu şekil bi muayene uydurmuşlar
Işık alakasız bi yerden sızıyormu,kaçak var mı diye bakıyor olabilir...
Bir de dizimize ufak bir çekiçle vuruyorlardı küçükken, o nedendir acaba Bu doktorlara akıl sır ermiyor yahu
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)