Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

gümrükçü varmı bu alemde?

REKLAM ALANI
    Krom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Marauder Elegance
    aramızda gümrükçü varmı? 50-100 parçalık bir koli getirtmek istiyorumda ithalata giriyor... mail yada telle sormak istediğim bir kaç şey vardı.
    [COLOR="DarkGreen"][B]- Usta sorun varsa çözer. Deneyimli nasıl sorun çıkmayacağını bilir. Çömez sorunun kendisidir. Yaratır.[/B][/COLOR]

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    34EMN34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YBR 125
    hala sormak istedigin bir seyler varsa buyur sor
    LIVE FREE OR DIE !

Forumdan Uzaklaştırıldı DevilRider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SaRı ŞeYTaN MonDi
    ne getıreceksın onuda yazsaydın hersey getırılılemz

Motosikleti
    Marauder Elegance
    kol saati. ödenecek vergisi devede kulak kalabilir. deve kısmı şu;
    - geçilmesi gereken prosedürler ve önceden alınması gereken izinler.
    - derhal garantisini verecek servis isteniyormu? yada şu an kullandığım bir çok şeyi garantisiz getirenlerde bu nasıl oluyor? şartsa tek noktadan seris yeterlimi? servis için ne tür prosedür ve vergiler söz konusu?
    [COLOR="DarkGreen"][B]- Usta sorun varsa çözer. Deneyimli nasıl sorun çıkmayacağını bilir. Çömez sorunun kendisidir. Yaratır.[/B][/COLOR]

Forumdan Uzaklaştırıldı DevilRider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SaRı ŞeYTaN MonDi
    valla telefon fılan olsyadı bıraz bılgım vardı ama bunları ınankı bılmıyorum eger getırecegın saatin aynısı turkıyeye gelıyosa garantıye gırer.

Motosikleti
    Marauder Elegance
    aynısı yok fakat elektronik cihaz olarak değerlendirilir herhalde.

Motosikleti
    YBR 125
    senin isin zor ama elimden geldigince kisa ve net olarak aciklamaya calisayim. garanti belgesi alman lazim, bu belgeyi alabilmen icinde satis sonrası yeterlilik belgesi alman lazım. ki bunlari alabilmen icinde yaklasik 20.000 ytl ve minimum 2 ay gibi bir sure harcaman lazim. ve sanirim bu yapmayı dusundugun isi gozonune alacak olursak bu masraflar bir hayli fazla olsa gerek. vergilerine bugun bakma imkanim yok ama yukarida yazdiklarima ragmen hala bak dersen senin icin bakarim pazartesi gunu. garantisiz satanlar nasil satiyor dersen ? seninde tahmin edebilecegin gibi yurda kacak yollarla girmeleri sebebiyle bu tur bir satis sozkonusu.

sen servis konusuna yogunlasmissin anladigim kadariyla sana bu konuyu acayim biraz ben aklinda soru isaretleri kalmasin. yukarida belirttigim gibi garanti belgesi alabilmen icin SATIS SONRASI YETERLILIK BELGESI alman gerek. bu belge nedir diyecek olursan 7 bolgeye yayilmis servislerle anlasma yapman lazim. saatte durum nedir ama basit ornek; elektronikciler 7 bolgede, her bolgede minimum 2 adet olmak uzere turkiye genelinde 40 adet servis ile anlasma yapmak zorunda ve bu yaptigi 40 adet anlasma ile sanayi bakanligina giderek evet ben geldim bakiniz 7 bolgede 40 adet servis ile anlasma yaptim evraklarida burada bana satis sonrasi yeterlilik belgesini verin demen lazim elbetteki devlet kapisi bu, bak buraya nokta koymamissin bak surayada virgul koymayi unutmussun diyerek seni bir kac ay oyalayacaklar. amac nedir dersen ? ithalati engellemek burada belirtmemde fayda ankara'da bu isi yapan danismanlik firmalari var dedigim gibi 20.000 ytl ve 2 ay gibi bir sure icinde sana bu servis agini kurarlar. tek basina bu servisleri bulman ve turkiye'yi dolasarak noterden bu anlasmalari yapman seninde takdir edecegin gibi oldukca zor. kaldi ki servisler seninle bu tur bir anlasma yapmaya yanasmaz tanimadiklari icin. cunku her sene senden tse ye yatan aidatlari icin para talep etmek zorundalar. cunku belki senede 3 tane urun gidecek adama tamir icin bu da onu kurtarmaz. kaldi ki bakalim sen yedek parca ihtiyaclarini karsilayabilecek misin zamaninda vaktinde ? neticede musteri ile muhatap olan kisiler bunlar. uzar gider bu isi anlayacagin. haydi diyelim aldin satis sonrasi yeterlilik belgeni ondan sonra garanti belgesi icin basvurman lazim. basit ornek ben en son 4 ay da alabildim bir garanti belgesini senelerdir ithalat yapan bir firmaya. reddedilme nedeni nedir biliyor musun ? kullanma kilavuzu yazmisiz efendim aslinda turkce kullanma ve tanitma kilavuzu olacakmis sadece bu duzeltme icin 15 gun geciyor. evet bu kitap hatali postalayalim gitsin mantigi var. bekle ki sana gelsin duzelt yeniden gonder. aslinda bunlar bahaneler anlatabiliyor muyum ? senin gibi nice girisimli ruhlu arkadaslarimiz var ama bu ve bunun turevi bir bakima hakli prosedurler var anlayacagin. hala ben detay istiyorum dersen hayatini bu isten kazanan biri olarak sana elimden geldigince yardimci olmaya calisirim. saygilarr
    LIVE FREE OR DIE !

Motosikleti
    Marauder Elegance
    Alıntı 34EMN34 adlı üyeden alıntı
    evet bu kitap hatali postalayalim gitsin mantigi var. bekle ki sana gelsin duzelt yeniden gonder. aslinda bunlar bahaneler anlatabiliyor muyum ?
    eh senmisin cari açık çok fazla milleti ithale değil üretime teşvik edin diyen. iyide burada aynı şeyi üretmek yüksek vergilerle adeta cezalandırılıyor.

neyse tahminimden yaklaşık dört kat fazlaya mal olacak bu iş vazgeçtim. iyi ayarlamışlar ne denirki...

sorulan soruya cevap verecek alakalı pek kimse çıkmaz cevaplar genelde geyiktir. bu tam karşılamış teşekkürler.

Motosikleti
    YBR 125
    rica ederim, ne mutlu yardimci olabildiysem.
    LIVE FREE OR DIE !

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler