Çalışma bakanı konuşuyor. İşsizlik azaldı diyor, yeni istihdam alanları açacağız diyor. Tahminim, daha çok inşaatı teşvik edip bütün milleti inşaat işçisi yapacaklar.
Çalışma bakanı konuşuyor. İşsizlik azaldı diyor, yeni istihdam alanları açacağız diyor. Tahminim, daha çok inşaatı teşvik edip bütün milleti inşaat işçisi yapacaklar.
Bence nohut çok ucuz 50 tl olsun...az yesinler ozona zararlı gaz salınımı azalsın mutlu mesut yasayalım. kesinlikle bunu düşünüyor büyüklerimiz başka bir açıklaması olamaz.
aşırı nohut tüketimi haddinden fazla karbon salınımına yol açıyor ve bu dünyamızın geleceği için bir tehlike demek.
bu sebepten hükûmetimizi bu konuda destekliyorum ve %100 fiyat arttırımına gidilmesini arzu ediyorum.
Aslında Karbon dan ziyade nitrojen bileşikleri salıyoruz, dizel gibi, çok zararlı...
Ak yalakalar böyle başlıklarda gözükmezler nedense.
Özellikle okumuş az biraz dünya görüşü olan insanlara karşı büyük bir kıskançlık ve nefret var halkın eğitimsiz kanadında. Her şeyin sorumlusu bu hükümet deyip işin kolayına kaçmayacağım, elbet eskileri de biliyoruz, onlarda pek matah değillerdi ama hiç bir zaman şimdiki kadar cehalet yüceltilmemişti.
Eskiden öğretmene saygı vardı. Doktor, avukat, mühendis dendiği zaman bir ağırlığı vardı bu mesleklerin. Şimdi de geçerliliği var ama ağırlığı kalmadı.
Dikkat edin doktora ve sağlık çalışanlarına şiddet artıyor. Öğretmenler şamar oğlanı olmuş,her yeni gün bir başka öğretmenlerle dalga geçen öğrenci videosu çıkıyor.
Eskiden öyle miydi? Sıkıysa küfürlü konuş veya cıvıklık yap, bir hoca çakar bide duvar çakardı. İstersen şikayet et, sırayla önce müdür yardımcısı sonra da müdür döver, eline de caza kağıdını verip yollarlardı eve, bide evde ailenden yerdin dayağı...
Ben şahsen devlet okullarının halini gördükçe içim acıyor. Göz göre göre bir nesli yok ediyoruz, kimse umursamıyor.
Her şey daha da kötüye gidiyor. İnsanlar artık cahillikleriyle övünür hale gelmişler.
Kime bir şey anlatmak istesen "Ben hiç kitap okumadım hayatımda amaaa büyük resmi gördüm ben, her şey gavurun oyunu" diyor.
Enflasyon, işsizlik, zamlar, kötü ekonomi yönetimi diyorsun, adam büyük resim diyor.
Ne anlatılır ki bu zihniyete. Kırık camlar teorisinin ülke çapında uygulaması yapılıyor adeta.
Yada daha anlaşılır şekilde, daha milli izah edeyim: Üzüm üzüme baka baka kararmaya devam ediyor.
Nakarat olacak ama söylemeden geçemeyeceğim; bunlar hala iyi günlerimiz. Siz bir de yeni gelen nesle bakın, eyvah ki ne eyvah...
Bir zamanlar fakir yemeği diye geçiyordu nohut.
Acı gerçekler...
Bugün kötü bir süreç geçirmiyoruz. 3-5 sene önce yapılan hataların sonuçlarını izliyoruz. Bugün yapılanlara bakacak olursak, önümüzdeki 20-30 sene çoook zorlu geçecek malesef.
Ben küçükken enflasyon yüzde yetmişti, dolar da her sene ikiye katlanırdı. Yakın zamanda bir mucize olmadığı müddetçe bu duruma düşmemiz kaçınılmaz.
Kötü yönetilen, kalifiye elemanı olmayan şirketin batması kaçınılmazdır. Bir ülke, insanları ne kadar iyiyse iyidir. Sizin eğitimliniz azalıyorsa, olanlar da fırsat bulduğunda kaçıyorsa, geleceğiniz karanlık demektir.
Yemeyiverin sizde. Yeni Türkiye'yi kurmak kolay mı sanıyorsunuz. 2023'te yerli ve milli nohut yersiniz.
Show markette reisin nohutu 26 tl Çemberlitaş şubesine bakabilirsiniz.. bu gidişle nohutlu pilav zengin yemeği olacak.
Üç ayda bir yarım kilo aldığımdan pahalı gelmiyor da, esnaf lokantası öğle yemeğine 25 lira çekince can sıkıyor be hachi.Benzinden hızlı artiriyorlar fiyatları.Olsun, asgari ücrete ne de olsa zam yapılır seneye, bol bol nohut yeriz;)
5 10 tane nohut 20 tane arpa ile güzelce maya hazırlanırdı bununda anlamislar demek ki bu mandalar ayık kafayla cekilmiyor. Zenginleri ilgilendiren bir haber degil fakirler fakirler.
bir siyasi partinin seçmeni olmak ya da bir liderin takipçisi olmak "kulluk" ise bu konuda kendine adıyla sanıyla "atatürkçü" diyenlerin bu kulluğun ne yanına düştüğünü de bir yorumlarsın artık.
hesabın hem matematiksel hem de mantık olarak hatalı.
matematiksel hata ilk satırda 108 bulup ikinci satırda 118 kullanman.
bu mühim değil.
mantık hatası şu ki katma değer vergisi minibüsteki elden ele uzatma gibi tahsil edilir.
yani her seferinde KDV eklenmez.
100 lira + kdv olarak aldığınız malı 100 lira + kdv şeklinde şeklinde satarsanız kdv borcunuz çıkmaz, kar ve zarar etmezsiniz.
üzerine koyulan kar haricinde mal her el değiştirdiğinde üzerine kdv eklenmez.
Atatürk'çülük Atatürk'e tapınma değil bir düşünme biçimidir. Temeli özgürlüğe, bilme ve yeniliğe dayalıdır.
Bunu anlayamazsınız zira anlayabilmek için fikren özgür olmanız gerekir bu ise göründüğü üzere mümkün değil.
Dünya liderinin kendisini çoban olarak tanımladığı bir ortamda kendisine sonsuz biat eden kesimi koyun veya kul olarak tanımlamak yanlış olmaz.
sosyoloji nerde? yok.
hani bilim? yok.
anca koyun, kul, bok püsür.
paşa gelse ağzınıza yağlı kepçeyle vurur.
özgürlük, bilim, yenilik mustafa kemal paşanın icadettiği ve dahi on numara hayata geçirebildiği kavramlar değilken bu kavramlara sahip çıkmak ile "bilmemkimci" olmayı eşdeğer görebilen birinin bunun üzerinden kimseyi "biat eden" ilan etmek hakkı yoktur.
neyse, bu ayrı bir konu,
nofut eskiden kaç paraydı, şimdi kaç para, kaç olması lazım... bildiğim bir konu değil.
makarnacıyız malum.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)