The Dude adlı üyeden alıntı
içerik zenginleştirmenin bir yolu olarak kullanıldığından dolayı forum kavramına ne kadar zarar ve ne kadar yarar sağladığı konusu biraz tartışmalı,
motosiklet ile direkt ilintili, üyelerin içerisinde bulunduğu konular sansasyonel ve tartışma doğurabilecek konulara nazaran oldukça az ilgi görüyor,
gezi fotoğrafları bölümünde iki kardeşin gayet güzel bir geziyi forumda paylaşması bu yüzden çok ilgi göremiyor,
teknik konulardaki yetersizlik teknik problemlerden kaynaklanan konularda kendisini gösteriyor,
teknik bilgi yeterliliği ortalamanın üzerinde olan üyeler uzak duruyor.
kişisel hezeyanların doğurduğu ön yargılar neredeyse her konuyu mahalle kavgasına çeviriyor,
geçenlerde buluştuk, görüştük.
akabinde yazılan bağzı yorumların (hatta oradaki konuşmalarda geçen bağzı cümlelerin) üyelerin forumdaki karakterleri olması gerekenden çok daha fazla ciddiye aldığını düşünmeme sebep oldu, (açıkçası üzüldüm)
genelde aynı kişiler aktif ve başat olduğundan dolayı bireyler kendi iradelerini bir nevi başat karaktere teslim etme eğilimindeler gibi bir hava sezinledim,
direkt olarak anlatırsam bir kamplaşma var,
kullanıcıların çoğu katılımda bulunmuyor,
zira iyi ya da kötü fikir belirttiklerinde karşılaştıkları genelde kırıcı bir tavır oluyor.
misal oocan eğitimci sıfatı ile açtığı bir konuda eleştiriler o kadar şiddetli oluyor ki dönüp dönüp bakıyorum kime ne demiş diye,
bu kadar kişisel egolar üzerine kurulu bir yaklaşım forumu forum olmaktan çıkarıyor.
eklenebilecek bir çok şey var,
sanırım ana fikrimi anlatabildim.
belirtmekten imtina etmeyeceğim kişisel durumum ise;
hem konu sahibi olarak hem de son buluşmada benim ile aynı cümlede geçtiğinden dolayı kuvvetmira ile ilgili bir kaç kelam etmem gerekiyor,
kuvvetmira, The Dude karakterinin karşıtı değildir,
kendisi öyle de düşünse siz de öyle düşünseniz gerek The Dude gerek Barış Ç. böyle düşünmüyor,
kuvvetmira karakterinin ve fatih in hayatında kapladığım yerin bu kadar büyük lanse edilmesi benim problemim değil,
zira benim için o kadar önemli bir karakter değil,
o yüzden bu kadar "ciddi" bir rekabet içerisinde olduğumu bilmiyordum, şaşırdım.
sanırım bu sebepten kendimi tanıttığımda aldığım ilk tepki kuvvetmira iması idi (lucas, bunun için seni eleştirmiyorum, seninle tanıştığıma çok memnun oldum, yanına geleceğim, hatta telefonunu özel mesaj ile gönderirsen sevinirim).
(o buluşmada tanışıp "keşke görmeseydim" dediğim kimse yok, olcay sen de buna dahilsin, bana şarjörün dolu gelmene ihtiyacın yok, The Dude karşısında ise ihtiyacın var.)
(umarım sizin açınızdan da beninle karşılaşmak aynı tonda olmuştur, merak etmeyin çoğunuzun ne düşündüğünü anlayacak kapasitem var)
herkesin kafasında böyle bir durumun olduğu fikri benim için biraz rahatsız edici.
The Dude abides.
umarım foruma nasıl baktığımı, sizleri nasıl gördüğümü, kırmadan dökmeden anlatabilmişimdir.
bu mesaj çok daha uzundu,
farklı kişilerede mesajlarım var idi.
silip mesajı kısalttım,
kendini bu şekilde kişisel olarak ifade etme gereği duyan bir karakter değilim,
bu sebepten bu mesaj benim için oldukça zor oldu.