Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

şahsıma derin bir nostalji yaşatan kız

REKLAM ALANI
    hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    31 ocak. motorlu taşıt vergisinin son günü. uzun bir kuyruk var ve büyük bir mücadelenin içindeyiz.

derken 20'li yaşlarda bir kız önüme geldi. gözlerine baktım. "abi ben cam pulu ödemek istiyorum" dedi. o öyle derken ta, benim gözüm uzaklara dalmıştı bile. hani filmlerde flashback sahneleri olur ya işte öyle, birden 95 yılının sıcak bir temmuz ayına gitmiştim. vergi dairesinden amcamın kamyonu için bandrol pulu satın aldığımız dönem. sonra o pulu kamyonun camının sağ tarafına yapıştırmamız.

derken, birden omzumda bir parmak hissettim. kız beni dürtüklüyordu. "beyefendi ben cam pulu ödemek istiyorum" diyordu hala.

fakat o esnada içimi kemiren bir kuşku kapladı bedenimi. bu kız daha 20'li yaşlarda, bu daha dünyaya intikal etmemiz iken cam pulu tedavülden kalkmış ve motorlu taşıtlar vergisi haline gelmişti.

"kız" dedim, "sana bunun cam pulu olduğunu kim söyledi?"

"babam söyledi ağabey" dedi nahif (naif değil) ve süzgün bir eda ile.

vay be, kız beni durup duruken 95 yılına savurdu. derin bir nostalji yaşattı bana. kendisi bir teşekkürü haketti.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Ercument - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF150
    Amca internet bankacılığına direniyor demekki.
    Quad87 bunu beğendi.

seni(bedenini) orada zorla tutuyorlar
    hasmet bunu beğendi.

chopperrider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Goldwing GL1800...
    bu devirde vergi ödemek için kuyruğa girmekten alâ nostalji mi olur ?
    intvd.gov.tr )

Ercument - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF150
    Hattın ney diye sorulduğunda arası sıra Telsim diyorum.
    Bende hafiften dinozorus oluyorum galiba.
    GT250rAlanya bunu beğendi.

Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 Ironmax 2019
    Kredi kartı kullanmayanlar var, benim babam da kullanmaz mesela. Belli bir yaşın üstündekiler için gayet normal.

hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sormayın arkadaşlar, her türlü teknolojik imkâna rağmen hala eski sistemden vazgeçmeyen insanlar var.

gün gelecek, tüm eski sistemler tarih olacak. kuru para tarih olacak. her şey sadece sayısal değerlerden ibaret olacak.
    bursalıali bunu beğendi.

ojo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    block chain
    espresso bunu beğendi.

bursalıali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mondial RX3İ EVO-Honda Falcon NX4- FYM 250
    Alıntı artemis99 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kredi kartı kullanmayanlar var, benim babam da kullanmaz mesela. Belli bir yaşın üstündekiler için gayet normal.
    Bendeniz gibi . Amma ben gencim daha . Yeni girdik 65 e . Kredi karti yerine emekli maaşı kartı kullanıyorum. Zaten Halkbank maaş kartı ile kredi kartını tek kart olarak birleştiriyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:18 ----------

Alıntı hokahey adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sormayın arkadaşlar, her türlü teknolojik imkâna rağmen hala eski sistemden vazgeçmeyen insanlar var.

gün gelecek, tüm eski sistemler tarih olacak. kuru para tarih olacak. her şey sadece sayısal değerlerden ibaret olacak.
    Hoka bu konuyu daha önce de işlemiştin sanırim , tamam biraz morukladık da geçen sene yazdıklarımi
    unutacak kadar değil. Amma onları netde ya da M.T. de bulamam.pp
    bursevi

Motosikleti
    Yamaha X-Max 250
    Alıntı artemis99 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bende de yok kart , ama beceriksizlikten değil , felsefi nedenlerden.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Richard Stallman da ayni sebepten dolayi sadece nakit kullaniyor. Akilli telefon da kullanmiyor...
    espresso bunu beğendi.

espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Richard Stallman da ayni sebepten dolayi sadece nakit kullaniyor. Akilli telefon da kullanmiyor...
    Adam windows bile kullanmıyor. iyi yapıyor aslında.

gurcanozturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sadece akilli telefon degil, Wikipedia'ya gore herhangi bir cell phone kullanmiyormus. Bir de keycard kullanmiyormus manyak
    espresso bunu beğendi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Manyak degil de, asiri derecede idealist diyelim

Windows kullanmiyor, cunku free software foundation'in ve GNU'nun kurucusu... Kisacasi Linux onun sayesinde var. Hatta kullandigi bilgisayarin BIOS'unun bile acik kaynakli olmasini sart kosuyor.

Takip ettigi cizgi, tipik bir insan icin mumkun degil, ancak boyle insanlar da lazim, ornek teskil etmesi icin... Peygamber gibi yani Cunku harbi harbi sorunlu bir zamanda yasiyoruz. Kimsenin ozeli kalmadi. Bilisim sirketleri insanlari hayatinin hemen hemen her noktasinda manipule eder hale geldi.
    espresso bunu beğendi.

Motosikleti
    falcon flash 100
    Alıntı drtayfun adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bende de yok kart , ama beceriksizlikten değil , felsefi nedenlerden.
    Bende de yok aynı nedenlerden dolayı.

Müsaadenizle bir olay anlatayım.

Geçen gün annemi özel bir hastaneye götürdük muayene ve tahliller 830 lira tuttu. Vezneye gittim ufak bir kuyruk vardı. Sıra bana geldi 9 tane 100 lüğü uzattım görevli üstünü iade etmek için çekmeceyi açtı bende gayri ihtiyari baktım. Bir tane kağıt para yoktu. Yanda ki veznede ki arkadaşına sordu para var mı diye oda yok dedi. Sonra ben tam parayı ödedim. Gözüm takıldı beklerken vezneyi kesiyorum o esnada bir tane para veren çıkmadı. Hep kredi ( borç ) kağıdı.

kağıt taşımak mı

Motosikleti
    2022 DL650A
    Nakit kullanımını tamamen yasaklamak lazım bence. Böylece kayıt dışı ekonomi diye bir şey kalmaz, vergisini ödemeyen çakal esnaf yüzünden biz ücretlilerin sırtına bilen vergi yükü biraz azalır.

Matrix'in fikir babası William Gibson, kurduğu cyperpunk dünyada, nakit sadece yasadışı işlemlerde kullanılır ve kullanım teklifi dahi direkt şüphe uyandırır şeklinde tasavvur etmişti.

Danimarka mı hangisi emin değilim, İskandinav ülkelerinin birinde nakit kullanımını tamamen ortadan kaldırmaya çalışıyorlardı diye hatırlıyorum...

"vergisini ödemeyen çakal esnaf yüzünden biz ücretlilerin sırtına bilen vergi yükü biraz azalır"

esnafı(bişeyleri) kötülük putu yapmak dahice
    cepheleşmeye ne kadar müsaitiz

maliyetler her zaman tüketiciye yansır

vergi vergiyi doğurur
    itibarın sonu yok

sarı ineği verelim(bulalım) süper olalım

Motosikleti
    2022 DL650A
    Alıntı ojo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    "vergisini ödemeyen çakal esnaf yüzünden biz ücretlilerin sırtına bilen vergi yükü biraz azalır"

esnafı(bişeyleri) kötülük putu yapmak dahice
    cepheleşmeye ne kadar müsaitiz

maliyetler her zaman tüketiciye yansır

vergi vergiyi doğurur
    itibarın sonu yok

sarı ineği verelim(bulalım) süper olalım
    Tüm esnaf yazmadım, "vergisini ödemeyen çakal esnaf" diye özellikle daralttım. Kastımın "tüm esnaf" olduğu tamamen sizin algınız. (Algınızın böyle olmasının sebebini aşağıda açıklıyorum...)

Nakit alışveriş yaptığınızda size fişinizi siz sormadan veren esnaf kaçta kaçtır acaba? Çoğunluk öyle diyorsanız biz sizinle aynı ülkede veya aynı evren/gerçeklikte yaşamıyoruz demektir! Azınlık diyorsanız yukarıdaki algınızın sebebi ortaya çıkmış olur.

Konuyu da gargaraya getirmeyin; asıl konu nakitle alışverişin ortadan kalkması gerektiği. İlla kredi kartı kullanılsın anlamına da gelmiyor bu; banka kartı da kullanabilirsiniz...
    ojo bunu beğendi.

Motosikleti
    falcon flash 100
    Alıntı Cyan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    vergisini ödemeyen çakal esnaf yüzünden biz ücretlilerin sırtına bilen vergi yükü biraz azalır.
    Her alış veriş yaptığınızda esnaf size fiş veya fatura vermek zorunda. Siz maaşınızın ne kadarı kadar fiş veya fatura topluyorsunuz?

Bu alışveriş malum tek taraflı değil hiç mi fişini veya faturasını almayanların suçu yok.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)