İronin imojisi olması lazım.
İronin imojisi olması lazım.
Mümkünse Amazon.com'dan değil de Amazon.de'den alın. Hem ABD'ye göre kargo daha ucuza gelir, hem de yasa gereği Almanya'dan AB dışına gönderilen ürünlerden Almanya KDV almıyor. Yani gümrüğe takılsa bile ürünün normal KDV'si kadar bir vergi ödemiş olursunuz.
Amazon'dan ben bahsettiğim için üzerime alındım
Bunun farkındayım, amazon.com'un gönderdiği ancak amazon.de'nin göndermediği veya amazon.de'de bulunmayan ürünler olabiliyor. Yeni düzenleme ile eskiden 29€'luk ürüne vergi ödemezken şimdi 5,22€ (yaklaşık 25TL) vergi ödeyeceğiz.
Başbakana bu öneriyi yaz, maliye bakanlığını kaparsın.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:04 ----------
Buna da yapacak bir şey yok. O 5,22 avro ihtiyacı olanlara yol ve köprü olarak döndü diye gurur duyacaksınız.
May the Force be with McLaren Mercedes
Allah razı olsun BAŞKOMUTANIMIZDAN.Sayesinde hergün en azından kuru ekmek yiyebiliyoruz
Allah razı olsun büyüklerimizden haklılar tabi şimdi avro yükseldi şimdi atıyorum 30 avro 120 tl iken 22 avro avro 120 tl oldu adamlar haklı beyler dağılalım şöyle yeni zelanda kanada filan o taraflara dağılmak istiyorum ama olmuyor....
Çukur evimiz erdoğan babamız.
Olsun, ben hep 20 euroluk alıyorum......
2022 yılına kadar bazı kalemlerin GV den muaf olacağı yukarıda belirtilmişti. Bu husus içerisine otomotiv de giriyor, Konunun detayını bilen var ise lütfen yazsın. Otomotiv kapsamına motosiklet giriyormu, girmiyor ise alıcı ile görüşerek giriyor hale getirebilen oldumu. Sözkonusu otomotiv yedek parça olursa sadece elektronik donanım ile mi ilgili olması gerekiyor. Diğer bir açıdan, 2022 yılının seçilmesi ise yerli otomobilin piyasaya arzında biraz da zorlama yapılacağının göstergesimidir? Hükümetin bu tip planlarını anlamak artık zor olmuyor. 2000 öncesinde minareye göre kılıf aranırdı, bulamazlarsa sorun etmezlerdi, doğrudan sine-i millete sokuverirlerdi minareyi. Bunlarbiraz daha "usta" ca yapıyor. Önce kılıfı hazırlıyorlar.
Başlıkta bahsedilen Resmi Gazete ilanını içeren haberin devamında daha önce medyada geçen hatta İlber Hocamızın da dile getirdiği YD dan kitap alımı konusu da var. Kitaplarda istisna 150 E ya çıkarılmış durumda. Bu kısmı memnuniyet vericidir ama..... Peki ya memnuniyet vermeyici kısmı ne olacak.
Bence kitaplardan hiç vergi alınmaması lazım.
Kesinlikle hemfikirim ancak bu sefer kitapların sınıflandırılması gerekecek. Koleksiyonerlerin ender kitap sevdası ile ile akademik yayınlara olan ihtiyaç düşünlürse hedef kitlede sapma olacaktır. O sınıflandırmayı yapabilecek bir gümrük entellektüeli de düşünemiyorum üstadım. Tam cem Yılmaz lık konu olurdu...
--- Mahmut abi ne yazıyo bu faturada yahu enciiiikkk...encyclooo... loopeeee ...bu ne be abi...
-Ansiklopedi be oğlum,
--- An...sik....Ney.. laaaaannn... yoh laa.. ödesin vergisini pez..nk.. Meraklısı madem... içinde ne vardır kimbilir, tövbe estağfurulllaaah. Abdestim kaçıcaktı az kalsın yaaaa....
VATAN TOPRAĞI KUTSALDIR, KADERİNE TERK EDİLEMEZ
Fiyata göre filtreleme yapabilirler. Hatta gıcır gıcır, 2010 basımı kitapın antika olmayacağını anlamak zor değildir. Ha 2010 basımı 10 sayfalık şeye 1000 dolar ödeme yapılmışsa o antika olmasa bile koleksiyon parçasıdır, ondan vergi alınır. Ama sonuçta, hepsi o ayrımı yapacak seviyeye sahip çalışan gerektirir. Ne gerek var öyle bir şeye.
Dış ticaret açığı Aralık'ta %63,5 arttı
Türkiye İstatistik Kurumu ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı işbirliğiyle oluşturulan geçici dış ticaret verilerine göre; ihracat 2017 yılı Aralık ayında, 2016 yılının aynı ayına göre %8,6 artarak 13 milyar 878 milyon dolar, ithalat %25,4 artarak 23 milyar 84 milyon dolar olarak gerçekleşti.
dış ticaret açığı diye google araması yaptığınızda bir tane havuz medyası haberi de göremezsiniz.
kafanızı kuma gömünce olmuyor sanırım,
ha kıç açıkta kalıyor o ayrı.
Br deki kel adam yönetse bu kadar sevemz bizi.
Helal olsun. Kaç metre acaba.
yok ki zarrap gibi yiğitler dış ticaret açığını kapatsınlar.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)