Nirvana.
(Budizmde, her türlü isteklerden, duygulanımlardan, tutkulardan arınıp en yüksek ruh durumuna erişme.)
Bakın bir kaç kişi yazdı samimiyetle kutlarım onları kıvırma olmadan belirttiler. Sorun Doblo değil yada kullananlar. Sorun tuğra olması.
Sembol lerin önemi nedir bu konuda ciddi çalışmalar var. Bakmanın tavsiye ederim
https://okuryazarim.com/sembolizm-ve...imizdaki-yeri/
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:15 ----------
Bunu baştan paylaşsaydın ya şimdi bu adam nasıl biri mesela 😂😂😂
F54 ben de cümleme başlarken kurslardan öncesini kastederek bir zamanlar diye yazmıştım.
osmanlı tuğrası olan doblolu insanların mal oldukları kanaatindeyiz ve bu yüzden sevilmiyorlar. ülkeyi ayakta tutanlar akıllı insanlardır. salak insanlar ile ülkenin sonu gelir.
özet bu arkadaşım, ister inan ister inanma.
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:11 ----------
abi bir insanın zekası ne kadar zayıf olursa anlaması da o kadar zor olur.
zekası zayıftır tamam saygım var, hepimiz akıllı olamayız amaaaa birde buna inatçılık ve saygısızlık eklenince insanın bu tip yüzkaraları ila konuşmaya bile tahammülü olmuyor.
haksız mıyım?
Şincik arkadaşlar çocukluğumdan beri osmanlı hayranı evinde haritalar çizip kendince savaşlar kurup strateji oyunu oynayan birisi olarak yazıyorum..
Fatih'te benimdir Kanuni'de Mustafa Kemal'de .Ama şu tuğracıların genel karakterini kendimce açıklayarak olur isem..Bunlara göre osmanlı cumhuriyet dönemide dahil her daim mükemmel bir devlet inanılmaz güçlü bir devlet idi..Ne zaman Mustafa Kemal Atatürk geldi halifeliği bitirdi biz cahil kaldık güçsüz kaldık bittik dinden olduk camiler kapatıldı kafasındalar..Ellerinde pas tutmuş bir kılınç sağa sola sarıyorlar..Ve bu karakterler sevri imzalayan bir devletin sanki Mustafa Kemal Atatürk sayesinde yıkıldığı yerine himaye altında yaşayan bir beylik kurulduğu tanımlamasında..
Oysa ki tarih gerçeklerine bakarsan osmanlı 1500lü yıllarda hükmünü yavaşca kaybettiği ve 1790lı yıllarda yavaşça dağılma ve bitme dönemine denk gelmesi .. Geri kalan süreçte ise sadece savunma ve olan düzeni koruma amaçlı politikaları ile ayakta kalan bir imparatorluğu akıllara getirmemeleri..
Elbette osmanlı selçuklu oğuzlar benim atamdır asla geçemem bunlardan..Ama malumatımız bu devletler zamana ayak uyduramamış ve yıkılmışlardır..Zaman değişiyor dünya değişiyor..Geçmişimizi elbette bilelim ama geleceğimizi de bu hatalar üzerine kurmayalım..Son en büyük Türk Devleti Türkiye'dir bu ülkenin kurucusu Mustafa Kemal'dir ve değişmeyecektir..Ve onun önergeleri üzerinde gelişmektir..
100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im
Bir sorsan o arkadaki Tuğra kime ait, ne yazıyor orada %99'u cevap veremez. Mustafa Kemal imzasına karşı çıkartılmış Osmanlı sevdalılığı. Muhtemelen Osmanlı'yı sorsan Fatih sultan Mehmet ya da Kanuni'den öteye de pek gitmez.
"Anlamak için değil, cevap vermek için dinliyoruz" sözü geldi aklıma ve ilk defa "Engellilere ekleyin" butonunu kullandım.. Hayırdır inşallah
Yanlış anlamayın kendim bütün Türk devletlerinin aşığıyım özellikle de Osmanlı'nın. Tuğra çok güzel bir simge hatta Osmanlı Devlet Arması daha da bir güzel; ancak her zaman söylerim maalesef evet Tuğralı Doblo kullanan arkadaşlardan motosikletimi kullanırken her zaman uzak kalırım, hatta tuğrayı geçin özellikle Doblo kullanan arkadaşların %90'ı ne trafik kuralı tanır, ne sağına soluna bakar, ne sinyal verir, ne de size yol verir, bu durum böyle maalesef! Bakın "U" Dönüşü kazaları, ara yol kazaları, döner kavşak kazaları...vs. bilinki bir pickup tarzı araç görürseniz o Doblo'dur. Doblo nedense kullanan insanları değiştiriyor ya da değişik olan insanlar Doblo kullanıyor bu böyle, hepte söylerim...
Bu arada her daimde kendime şu sözü örnek alırım "GEÇMİŞİNİ BİLMEYEN İT PEŞİNDE GEZER", Avrupa ülkelerinde geçmişlerine sövmek yokken bizim insanlarımız özellikle belli bir kısım ne Osmanlıyı sever ne eski Türk Devletlerine saygısı vardır, her daim bir yerme etme, adamlar 500 yıl, 600 yıl hüküm sürmüş dünyaya şekil vermiş, milletimizi yüceltmiş ve devamını da biz getirmeye çalışıyoruz ama yok, sanki Türkiye yukardan indirilerek kuruldu. Çok özendiğiniz Avrupa diline, dinine ve geçmişine saygı duyup sahip çıkarken, siz ve sizin gibiler maalesef "geçmişimizi" yadırgıyor ve utanç duyuyorsunuz, yazıklar olsun...
"Olmadı Diye Sızlandığın Duaya,Gün Gelir Olmadı Diye Şükredersin."Şems-i Tebrîzî
ya adama meselenin osmnalı ile alakası olmadığını sadece "osmanlı tuğralı doblo" kullanan kişilerin daha dikkatsiz ve sorumsuzca araç kullandığını, bunun bir araştırması olmadığını fakat gözlemlerle herkesin hemfikir olduğunu anlatmaya çalıştım ve linklerle de destekledim.
gelen cevap ; bunları okumadan paylaştığını düşünüyorum.
adamın derdi olaylarla değil kişilerle.
diğer konularda da aynı. beni bırak, olayı anlamaya çalış diyorum, yok.
Amerikada da confederate flag takiyo redneckler kamyonetlerin arkasina
Osmanliyla Amerika karsilastirilamaz tabii ki ama araca tarihi sembol takma yonuyle bi kultur paralelligi mevcut sanki...
Bizde olsa direk terörist deyip içeri alırlar bunları, hayatta da çıkarmazlar dışarı.
tüm yorumları tek tek okudum çocukken sidik yarışı yapardık aklıma o geldi
tüm bu olanlar oynanmak istenen oyunun sonucu gibi duruyor desen elli akil kişi üstüne çullanır.
sallayın gitsin.
herkes işine baksın.
birbirinizi sevin.
dobloyu da sevin.
doblo kullanan babası hiç sevmediği için öyle kullanıyor.
gidin onu da sevin.
başını okşayın.
eline şeker verin.
düzelmezse gelin yüzüme tükürün.
sevgi her şeyin ilacı.
seveceğiz sevmesine de sevdirmiyorlar haşin doblocular, bizde tuğrayı sevip mutlu oluyoruz. ne yapalım.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)