Eskiden ben de takmayı sevmezdim ama ne olduysa artık..
Bu arada muhteşem saat capsleri atıp beni delirtmeyiniz.
Yıllar önce bende de vardı nerden sardiysam, bazen anlamadan aynen saat sitelerinde buluyordum kendimi, fiyatta çok uçmadan 500-1000 aralığı çeşitli saatler alıyordum gucum yettigince, yok takvimli ince çizilmez cam, lan bunun kordonu süper duruyor, bu hafifmiş, aha şekle bak, saat dedigin kasasi biraz küçuk olur tam budur ,sonra kare de olsun.. iste laciverdi falan derken baktım bigün masada duruyorlar oylesine.
Ilginin azalması motosiklet kullanmamla beraber oldu, motor surerken birinin pimi kopmuş kayboldu, güvenli değil zaten falan derken attım bi torbaya kaldırdım ortadan, şimdi takım elbiseyle dahi nadir kullaniyorum..Başlık gülümsetti o yuzden;)
"Bunu aldim mi bitti" tamamen kendini kandirmaca. Devam eder o... TAG alinir, ve bir gun gelir TAG'e de burun kivrilir. Isterseniz yardimci olabilirim TAG'i gommenize (Tipik modellerinin ne kasa isciligi ozel, ne de mekanizmasi, ama evet tipi guzel)
Bastan uzakta durmakta fayda var.
Tissot yari analog.
Hislon analog çift kadran.
Momentus analog
Orient(mekanik)
Hepsinden 1 tane var.hee takiyormuyum özel gun ve davet harici takmiyorum.
Momentus harici,digerlerini yurt dişi ve hediye olarak alindi.eş dost sağolsun,hanim kendine alişveriş yapinca laf söylemiyim diye banada aliyor
Tissot yari analog.
Hislon analog çift kadran.
Momentus analog
Orient(mekanik)
Ulan saat deyince baktim guncel fiyatlara,saatlerin toplami 2.el pulsar200 aliyor.
Momentus olana 600tl civari vermiştim 3yil önce.digerleri hediye.
Hokahey sagol dostum bak ayiktin beni ben bir dusuneyim,meraklisi cikarsa satarim.
2013 den bu yana suunto ambit kullanırım.
Motorcu birinin saat kullanabilmesini anlayamıyorum, mont ve eldiven giyindiğinizde saat kolunuzda nasıl duruyor?
Haşmet abi tabi ki tag öyle aman aman bı saat değil eyvallah . Her türlü gömerim de .
Calibre 36 bence çok iyi makina abi , tabi benim koluma takabilecegim iyilikte işçilik ve mekanizma 10 üzerinden 8 alır bence . Mekanizma eta abi bu bile benim için yeterli.
Ama gömelim dersen gomeriz sıkıntı yok . Tavandan tabana saat nihayetinde .
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:06 ----------
@olcay avsar .
Çalışırken ekipman giyiyorum deme üzülürüm bak , yada bı davete icabet ettiğin de falan gene ekipman giyip gidiyorum deme .
Bir ay önce bende kendimi saatci de buldum . Hanım ile birer tane gözümüze hoş geleni aldık. Hala niye böyle bişey yaptım çözemedim. Hanım a aldık tamam da. Ben saat takmıyorum ki 😀😁
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:37 ----------
15 yıl önce bizim evin duvarında vardı 😁
Bir ara gençlikte bana da bi heves geldi, Seiko velatura yı gözüme kestirdiydim, az daha alıyordum zor tuttum kendimi :D Dedim yahu bu sadece saati gösteren bir zerzevat, hadi günü ve tarihi de göstersin. O kadar parayı hak eder mi?
Bu tarz sakin kafayla düşününce lüks saat alma işinden vazgeçtim.
Kimi kadın altın & takı vs takar, kimi erkek de pahalı saat takar, bir şey denmez, zevk meselesi. Gösterişli de duruyor hani kaliteli saatler. (Hele de 240bin euroluk ise, ufff bak o çok daha şık durur hani )
Ancak mantık çerçevesinde bakınca tek işlevi saati ve tarihi göstermek.
Şu anda 3-4 farklı saatim var ancak hiçbiri lüks değil. Canım sıkılınca analog olanı , canım sıkılınca dijital olanı takıyorum, yuvarlanıp gidiyoruz.
Ortaokuldan askerlik bitene kadar Casio F91W kullandım. Sonra bir 2 yıl kadar markasını hatırlamadığım orta kalite hediye bir saat kullandım. 2000 yılında kendi seçtiğim evlilik hediyem ise Seiko titanyum ince kasa oldu. Ogün bugündür denize girmeler dahil sürekli kolumdadır. Geçenlerde kendime yeni bir saat alayım dedim, gündelik kullanıma uygun, çarparsam kaybedersem üzülmeyeceğim bir şey olsun. Seiko'yu özel günlerde takarım dedim. Araştır et 1.5-2 ay saat baktım internetten. En sonunda aliexpressten iyi bir şey aldım, 30 dolara, saat geldi çok şık deri kayış falan iyi hoş, ama saati ve tarihi okuyamıyorum arkadaş. tarih zaten çok minnak gözlüksüz göremiyorum, kadran beyaz, akrep-yelkovan gümüş rengi olduğundan dikkatli bakmazsam akrepi yelkovanı göremiyorum, çok inceymiş, fotoğraflarda falan büyük gözüküyor tabi. Neyse en nihayetinde yine Seiko'ya devam dedik. Anlaşılan o ki ben saat değiştirmeyi değil saatleri araştırmayı sevmişim. Şimdi konu açılınca yine bir dürtü geldi saat mi araştırsam diye. Kafama takılırsa almadan duramam.
Yaş 19 ilk saatim mavi seiko5.
Yaş 26 2. Saatim beyaz seiko5
Yaş 34 3. Saatim beyaz seiko5
Yaş 42 4. Saatim rahmetli babamın 1983 te aldığı seiko5 beyaz hala koluöda hamam da bile kolumdan çıkmaz.
Son saat ne olur ne zaman olur Allah bilir
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)