Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
11. sayfa BirinciBirinci ... 910111213 ... SonuncuSonuncu

30.000 kişilik sınır koruma ordusu ve Bülent Alp

REKLAM ALANI
    BatuhanK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tamam da potasyum nitrat her yerde satılan bir gübre değil mi? Elemanları burdan temin edip göndermiş Suriyeye. Suriyede gübre bırakmamışlar demek ki

Bu arada haberlerde ypg de karadan havaya füzeler olduğu yazıyordu. Işid helikopterleri için heralde
    bursalıali bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Ercument - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF150

okanbagiscan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Öyle kolay bulunmayabilir.Belli bir miktarın üzerinde çivi alsanız bile takip ediliyor.Motosiklet için kedileri uzak tutar diye naftalin aradım da bir sürü yer gezdikten sonra en son bir dükkandaki adam onu bomba yapımında kullanılıyorlar diye satışı yok dedi.

Alıntı okanbagiscan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Öyle kolay bulunmayabilir.Belli bir miktarın üzerinde çivi alsanız bile takip ediliyor.Motosiklet için kedileri uzak tutar diye naftalin aradım da bir sürü yer gezdikten sonra en son bir dükkandaki adam onu bomba yapımında kullanılıyorlar diye satışı yok dedi.
    Hocam bağlantı olduktan sonra her şey alınıp satılıyor, her konuda denetimde zayıfız.
    bursalıali bunu beğendi.
    Az silindir, çok iş

The Dude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    sym joymax
    konunun açılma sebebi zaten budur.

dünyada;
    türkiye ışıd destekçisi,
    pkk-pyd-ypg ya da her neyse ışıda karşı savaşan özgürlük savaşçıları,

bu elemanlara neden bu kadar sofistike silahlar verildi ?
    bunların verilmesi neden engellenmedi ?
    suriye sınırı kevgire dönerken bu sefer kimler kandırdı ?

ne anlatıyoruz burada ?

benim bu konuyla işim bitti.

Dude yorumumu yanlış değerlendirmişsin. Verilen silahlar içinde (Gerçekse bilgi) karadan havaya füze olmasına şaşırdım, antitank silahları ve diğerleri böyle alakasız değil.
    bursalıali bunu beğendi.

aokuyumcu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA CBF280 mod
    gördüğümüz şeylerden uzaklaşıp uzaklaşıp zaman mevhumunu sıfırlayıp olayın kimin işine yaradığına baktığımızda faili görebiliriz. laf salatalarına evirip çevirmelere ört bas etmelere mahal vermemek lazım.
    her yazan kendi bilgisi kadar bakış açısına sahip, yazdığımız fikirlerimizi nereden ediniyoruz? okuduklarımızdan, gördüklerimizden, duyduklarımızdan, buna göre de olayı algılayıp veya tamamen çözdüğümüzü düşünüp hüküm veriyoruz.
    peki olayla ilgili bilgileri kimden alıyoruz? sosyal medyadan, gazetelerden, televizyonlardan.
    eski zamanlarda aydın doğanın pijama ile karşıladığı başbakanların olduğu bir haberin medyanın gücünü iyi anlatığını düşünüyorum.
    dünyada bir kaç aile ve desteklediği kişiler kurdukları firmalar aracılığı ile bu medya dediğimiz şeyin %90 dan fazlasını kontrol ediyorlar mı etmiyorlar mı?
    doğrusu ne? olayın hangi bakış açısı doğru olan ?
    örneğin konuşulan mevzuyu ele alalım: türkiyenin, iranın, pakistanın, küveytin teröristleri besliyor , destekliyor tezinin insanların beynine sokulmaya çalışıldığı bir ortam var mı yok mu . sen başka bir memleketteki bir firmaya bir kimyasal madde satıyorsun, nakliyeci firma bir gemi buluyor, geminin rotasında uğrayacağı limanlar arasında libya da var, başka memleketlerde var mı yok mu ? peki bunu kontrol edebilirmisin? sen şu limana uğrayacakmışsın diye satılan malı gördermemek gibi bir lüksün var mı?
    kimin tarafından gemi durduruluyor ve nereden haber almışlar ?
    en basit sonuç ilk akla gelecek şey teröre bomba yapsın diye gönderiliyor imajımıdır, değilmidir?
    saf olmamak lazım bizim memleketimizin insanı her önüne konana balıklama inanır mı inanmaz mı? işine inanmak isteyenler hemen sahiplenir, aklı selimler durun bakalım ne oluyormuş diye sesiz kalır doğruyu anlamaya çalışır.
    doğru olan davranış hangisi sizce?
    salata, aperatif ile karın doyurmayın asıl yemeği salata ile yiyin, vücudunuza en faydalı olacak olan budur.

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:10 ----------

hassmet yokluğumu fırsat bilip yazdıkça yazmışsın gene coşturmuşsun ortamı. ahmet turan beyin sorduğuna cevap ver, herkes gibi bende çok merak ediyorum. orayı okumayı kaçırdın sanırım.
    BatuhanK ve bursalıali bunu beğendiler.

Ahmet Turan Peker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda nc 750 x dct vstrom dl 650 xmax 250
    Alıntı aokuyumcu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    gördüğümüz şeylerden uzaklaşıp uzaklaşıp zaman mevhumunu sıfırlayıp olayın kimin işine yaradığına baktığımızda faili görebiliriz. laf salatalarına evirip çevirmelere ört bas etmelere mahal vermemek lazım.
    her yazan kendi bilgisi kadar bakış açısına sahip, yazdığımız fikirlerimizi nereden ediniyoruz? okuduklarımızdan, gördüklerimizden, duyduklarımızdan, buna göre de olayı algılayıp veya tamamen çözdüğümüzü düşünüp hüküm veriyoruz.
    peki olayla ilgili bilgileri kimden alıyoruz? sosyal medyadan, gazetelerden, televizyonlardan.
    eski zamanlarda aydın doğanın pijama ile karşıladığı başbakanların olduğu bir haberin medyanın gücünü iyi anlatığını düşünüyorum.
    dünyada bir kaç aile ve desteklediği kişiler kurdukları firmalar aracılığı ile bu medya dediğimiz şeyin %90 dan fazlasını kontrol ediyorlar mı etmiyorlar mı?
    doğrusu ne? olayın hangi bakış açısı doğru olan ?
    örneğin konuşulan mevzuyu ele alalım: türkiyenin, iranın, pakistanın, küveytin teröristleri besliyor , destekliyor tezinin insanların beynine sokulmaya çalışıldığı bir ortam var mı yok mu . sen başka bir memleketteki bir firmaya bir kimyasal madde satıyorsun, nakliyeci firma bir gemi buluyor, geminin rotasında uğrayacağı limanlar arasında libya da var, başka memleketlerde var mı yok mu ? peki bunu kontrol edebilirmisin? sen şu limana uğrayacakmışsın diye satılan malı gördermemek gibi bir lüksün var mı?
    kimin tarafından gemi durduruluyor ve nereden haber almışlar ?
    en basit sonuç ilk akla gelecek şey teröre bomba yapsın diye gönderiliyor imajımıdır, değilmidir?
    saf olmamak lazım bizim memleketimizin insanı her önüne konana balıklama inanır mı inanmaz mı? işine inanmak isteyenler hemen sahiplenir, aklı selimler durun bakalım ne oluyormuş diye sesiz kalır doğruyu anlamaya çalışır.
    doğru olan davranış hangisi sizce?
    salata, aperatif ile karın doyurmayın asıl yemeği salata ile yiyin, vücudunuza en faydalı olacak olan budur.

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:10 ----------

hassmet yokluğumu fırsat bilip yazdıkça yazmışsın gene coşturmuşsun ortamı. ahmet turan beyin sorduğuna cevap ver, herkes gibi bende çok merak ediyorum. orayı okumayı kaçırdın sanırım.
    Haşmet hasta muhtemelen yoksa cevap verirdi. Altı üstü Bir Amin diyecek Zor değil ki
    bursalıali bunu beğendi.

The Dude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    sym joymax
    anlamamakta neden ısrar ettiğinizi kavrayamıyorum.
    bu harekatı kafanıza göre yapamazsınız.
    istediğiniz kadar vatanseverlik goygoyu yapınız.
    bu harekatı dünyaya anlatmanız gerekir.
    çapınız el vermiyor.
    üzerinizdeki yafta terör örgütü destekçisi imajıdır.
    her durum bunun için kullanılıyor.
    karşılığında ürettiğiniz argümanlar boş.
    ancak kendi kendinize atıp tutuyorsunuz.
    şu operasyon işi netleşsin anlarsınız belki.
    mgk kararları ne rusyanın ne abd nin umurunda değil.
    zira "orası benim bölgem değil ama siz yine de yerinizde oturun" denmesinin kaynağı budur.
    rusya da cevaz vermez ise operasyon yapılsa dahi sonuçları ne olur göreceğiz.

Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    O kadar yaygaradan sonra, gittiğimizde "bekleyen " bizim aradığımız mı olur?
    KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
    BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
    KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı aokuyumcu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Alıntı Ahmet Turan Peker adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Haşmet hasta muhtemelen yoksa cevap verirdi. Altı üstü Bir Amin diyecek Zor değil ki
    "cevap ver" mi? Size beni yargılama hakkını kim verdi arkadaşlar? Niye o soruları başka bir üyeye değil de bana yöneltiyorsunuz? Hangi sözüm size benim masum vatandaşi katleden, inancı yada inançsızlığı yüzünden adam öldüren, kul hakkı yiyen, buna göz yuman, veya iftira atanlari hos gorecegim gibi bir izlenim verdi? Lütfen yazın. Geçerli tek bir sebep yazın, hemen cevap vereyim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:17 ----------

Anladığım kadarıyla iki farklı tavır söz konusu:

Bazı insanlar olayları bildikleri en doğru şekilde yazıp mantıklı yorumlar getirmeye çalışıyorlar... Tartışmanın yönü herhangi bir yere gidebilir. Zaten amaç olayları inceleyip tartışıp fikir edinmek.

Bazı insanlar ise sabit şekilde bağlı oldukları fikri koruma adına argüman bulma telaşında. Komplo teorileri de genelde böyle zorlamalarla ortaya çıkıyor zaten. Ne doğru-yanlış olduğu belli, ne de ispatlanması mümkün, ama denize düşen yılana sarılır gibi sıkı sıkıya sarılıyor insanlar.

Çünkü amaç fikir edinmek değil. Ulaşılacak fikir zaten belli. Öyle olunca stres, sıkıntı oluyor. "Ben daha farklı düşünüyorum" değil, "sen yanlış düşünüyorsun" deniyor. Ulaşılması gereken sonuç sabit ve değiştirilemez olduğu için ona aykırı makul fikirlerler ve o fikirleri belirtenler sorun olarak görülüp tutarsız karşı argümanlar ve şahsi sataşmalar başlıyor. Ne gerek var? İletişim değil çekişme oluyor ortamda...

hachiko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Piaggio X9 500
    100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im

Motosikleti
    Pulsar200NS-MT25-Honda NC750X
    bağıra bağıra ha yaptık ha yapacağız diyerek operasyon olmaz. bu kadar dillendirilmesinin mutlaka bir sebebi var. bak giriyorum gireceğim haa diyerek operasyon mu olur sebeplerini açıklayabilecek askeri, siyasi bilgim yok ama böyle olmayacağını aklım kesiyor en azından

Motosikleti
    Yamaha X-Max 250
    Alıntı enescanatar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bağıra bağıra ha yaptık ha yapacağız diyerek operasyon olmaz. bu kadar dillendirilmesinin mutlaka bir sebebi var. bak giriyorum gireceğim haa diyerek operasyon mu olur sebeplerini açıklayabilecek askeri, siyasi bilgim yok ama böyle olmayacağını aklım kesiyor en azından
    İngiltere Falkland savaşına nasıl girdi bir baksanız mesela ?

Motosikleti
    Alıntı drtayfun adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İngiltere Falkland savaşına nasıl girdi bir baksanız mesela ?
    bi anlatın öğrenelim

Motosikleti
    Alıntı hachiko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tam olarak bilmediğim için soruyorum bu ekşi sözlük referans olarak kullanılabilecek bir platformmudur. Mesela ben (olmaz ya) orada yazar olsam benim sözlerim referans olarak değeri olurmu.

Mesela bugün sevmesem de uğur Dündar'ın sözü değerlidir. Yada Taha Akyol un. Sonuçta adamların mesleği bu çokta boşa konuşmazlar
    bursalıali bunu beğendi.

Motosikleti
    Yamaha X-Max 250
    Enes Bey , "İkisi de okyanusun 2 tarafında, gemilerin gidişi haftalar sürüyor, ve İngiltere okyanusu aşıp kafalarına geçirdi orayı" diyerek başlayabiliriz.

Motosikleti
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    "cevap ver" mi? Size beni yargılama hakkını kim verdi arkadaşlar? Niye o soruları başka bir üyeye değil de bana yöneltiyorsunuz? Hangi sözüm size benim masum vatandaşi katleden, inancı yada inançsızlığı yüzünden adam öldüren, kul hakkı yiyen, buna göz yuman, veya iftira atanlari hos gorecegim gibi bir izlenim verdi? Lütfen yazın. Geçerli tek bir sebep yazın, hemen cevap vereyim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:17 ----------

Anladığım kadarıyla iki farklı tavır söz konusu:

Bazı insanlar olayları bildikleri en doğru şekilde yazıp mantıklı yorumlar getirmeye çalışıyorlar... Tartışmanın yönü herhangi bir yere gidebilir. Zaten amaç olayları inceleyip tartışıp fikir edinmek.

Bazı insanlar ise sabit şekilde bağlı oldukları fikri koruma adına argüman bulma telaşında. Komplo teorileri de genelde böyle zorlamalarla ortaya çıkıyor zaten. Ne doğru-yanlış olduğu belli, ne de ispatlanması mümkün, ama denize düşen yılana sarılır gibi sıkı sıkıya sarılıyor insanlar.

Çünkü amaç fikir edinmek değil. Ulaşılacak fikir zaten belli. Öyle olunca stres, sıkıntı oluyor. "Ben daha farklı düşünüyorum" değil, "sen yanlış düşünüyorsun" deniyor. Ulaşılması gereken sonuç sabit ve değiştirilemez olduğu için ona aykırı makul fikirlerler ve o fikirleri belirtenler sorun olarak görülüp tutarsız karşı argümanlar ve şahsi sataşmalar başlıyor. Ne gerek var? İletişim değil çekişme oluyor ortamda...
    Gayet açık kapalı uçlu bir duaya niye amin diyemiyorsun. Sadece Amin(on karakter) yazsana olur çok mu zor.

Ha kalkıp benim ne yapacağına sen karar veremezsiniz deme tabii ki veremem. Haddim değil sadece düşüncenin merak ettim.

Sende istediğin soruyu sor anında net cevap vereceğim hiç eğmeden bükmeden
    bursalıali bunu beğendi.

Motosikleti
    Alıntı drtayfun adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Enes Bey , "İkisi de okyanusun 2 tarafında, gemilerin gidişi haftalar sürüyor, ve İngiltere okyanusu aşıp kafalarına geçirdi orayı" diyerek başlayabiliriz.
    arjantine çok çok daha yakın. benim söylemek istediğim böyle bağıra çağıra operasyon yapacağız diye söylemenin bi anlamı vardır. hem ingilizler gemilerle bangır bangır geliyoruz oraya çökeceğiz tepenize demiş midir?
    bursalıali bunu beğendi.

Motosikleti
    Yamaha X-Max 250
    Alıntı enescanatar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arjantine çok çok daha yakın. benim söylemek istediğim böyle bağıra çağıra operasyon yapacağız diye söylemenin bi anlamı vardır. hem ingilizler gemilerle bangır bangır geliyoruz oraya çökeceğiz tepenize demiş midir?
    Dememişdir değil mi ? Hatta uçak gemilerini gizli gizli yollamışlardır.

11. sayfa BirinciBirinci ... 910111213 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)