Kendi kendime mi hiddetlendim? Kendini bu kadar hiçe sayma yazık edersin kendine.
Kendi kendime mi hiddetlendim? Kendini bu kadar hiçe sayma yazık edersin kendine.
yani özet olarak bazıları bu milletin a.... bile koyacak bizde sevecez ,itiraz etmeyecez,birlik olacaz , kardeş gibi takılcaz
yoksa fetöcüyüz, vatan hainiyiz,paraleliz
çok komikmiş hakkaten
koltuklarını kaybetmemek için basiretsizliklerini bir guruba yönlendirmek isteyenlerin argümanını ezbere tekrar ediyorlar başka birşey çıkmadı gene
nereye dönersen dön popon arkanda kalir..
Kardeşini sevme...Aileni sev
Komşunun sevme mahalleyi sev
Sivaslıları sevme ama Sivas'ı sev
Hükümeti siyasetçileri sevme ama ülkeyi sev
Türkiye'de ve burada şu hata yapılıyor. Hükümeti eleştirmek adına ülke kötüleniyor. Çok ince bir çizgi biraz daha dikkatli olmak gerek olay benim için bundan ibaret.
""Hükümetten bir bok olmaz"" eleştiri gayet normal
""Türkiye'den bir bok olmaz "" hakaret olur bunu diyenden bir bok olmaz
Arkadaşlar asıl problem ne biliyor musunuz?
Biraz alakasız gelecek ama, Hollanda'da eski bir bakan otobüs şoförü oldu. İngiltere başbakanı bazen metroda seyehat edebiliyor. Komik geliyor değil mi? Ancak zannediyor musunuz ki elin Hollandalısı ve İngilizi, eline fırsat geçse, yasal olarak kimse hesap sormasa, medya ifşa etmese, otobüs şoförü olmak yerine pozisyonunu suistimal edip sülalesini zengin etmez, lüks arabalarda gezmez?
Evet yapmıyorlar, ama isteseler de yapamazlar zaten. Peki bizim devlet erkanımız niye öyle değil?
Çünkü biz bunu problem olarak görmüyoruz arkadaşlar. "olur mu hiç öyle şey, tabii ki büyük sorun" diyeceksiniz. Ama bence öyle değil. Neden mi?
Şu anda başımızdakilerin çoğu zamanında çulsuzken, şimdi milyonlarca euro'larini ifşa etmeden saklayacak vergi cenneti ülkecikler peşinde koşuyorlar. Bu böyleyken, zam geldiği zaman Honda'ya, Yamaha'ya "yıkılsın, mahvolsunlar" diye tepki veriliyor... Bu çok büyük bir çelişki değil mi?
Başımızdakiler haksız servetlerin içinde yüzüyorlar. Ama nedense çok rahatsız olmuyoruz biz. Yahu rüşvet, kul hakkı haram değil mi? Uluslararası normlara ve ülkemiz kanunlarına göre suç değil mi? Yüksek fiyatla mal satmak daha mı büyük sorun? Çok ciddi bir çelişki yok mu burada? Demek ki gücünü kullanarak haksız kazanç elde etmek, kısmen kabul edilebilir bir davranış bizim için.
Peki bunların ne alakası var konuyla?
Bazı arkadaşlar haklı olarak özgürlüklerinin kısıtlandığını dile getirip tepki gösteriyorlar. Gel gelelim özgürlüklerin kısıtlanması çok sorun değil ki bizim için? Haksızlık ve baskı, kararında uygulandığı müddetçe makbul bile sayılır. "olur mu hiç öyle şey, tabii ki büyük sorun" diyeceksiniz. Ama bence öyle değil. Neden mi?
Eğer haksızlık ve baskı'dan rahatsız oluyor olsak, birimiz, ev hapsi gibi bir teknoloji varken, daha yeni doğmuş çocuğuyla hapse atılan kadınlar için, 3 yaş altında hapishanede büyüyen 300 küsür çocuk için bi laf ederdi.
Aynı şekilde Ahmet Turan Peker kardeşimiz de insan hakları, yaşam hakkı, azınlık hakları gibi ifadeleri savunduğunu iddia edip, bunları buruşturup çöpe atan yöneticileri desteklemezdi.
Demek istediğim o ki:
Galiba biz aslında tam olarak özgürlük, hukuk falan istemiyoruz, daha çok lafını edip önemli olduğunu dile getiriyoruz. Ya da özgürlük ve hukuk tam olarak ne demek bilmiyoruz, sadece ucu kendimize dokununca, kendimiz için istiyoruz, ki o da hukuk ve özgürlük olmuyor zaten.
Başka türlü açıklayamıyorum bu çelişkileri...
farklı kişilerden aynı şeyleri dinlemenize gerek yok
Buyrunuz arkadaşlar anlatmış...
gün geldi eregnekoncu olduk, balyozcu olduk hastalandık içerde de öldük fark etmez zarrap davasında nota içinde bildiğimizi söyledik akp içinde en akademik olarak en üst olduğunu var saydığım davutoğlu'nun bizi içine çektiği durum hakkında da , bop başkanları hakkında da dediğimizi söylemekten geri kalmadık
bu topicte coq ve dude de söylenenleri söylemiş ,cevaplar gene vatan hainliği :D
yönetcilerinizin kendi kariyerleri için uydurduğu argümanları tekrarlamaktan vazgeçiniz
"Guney Kore Amerika engellemedi diye ilerledi, biz de Amerika engelledi diye ilerleyemedik" gorusu bence asiri kolayci ve akildan uzak bir yaklasim. Hukumetin "dis gucler" gunah kecisi soylemi ile de birebir ortusuyor. Sahsen bugun yasadigimiz sorunlarin Amerika'nin etkisinden ziyade kendi ic dinamiklerimizden kaynaklandigini dusunuyorum. Hatta bu kadar kotu durumda olmamiz, Amerika'nin isine yaramiyor muhtemelen. Eminim bu bolgede daha guclu bir muttefik isterlerdi. Amerika'ya muttefik olmak, onlarin kulu kolesi olmak, her dedigini yapmak demek degil. Her iki ulkenin cikarlarina gore fayda saglamasi demek.
Komplo teorisi demek, yalan demek degil tabii ki. Sadece guvenilir bir yaklasim degil.
"MEVZULAR" isimli video serisi eglenceli olsa da gercekleri ogrenme adina sinirli nitelige sahip. Populer, meseleleri asiri basite indirgeyen, anekdotlardan tume genelleyen, dolayisiyla da cok guvenilir olmayan bir icerige sahip. Eğlenceli ama. Çok kotu de değil.
"Guney Kore Amerika engellemedi diye ilerledi, biz de Amerika engelledi diye ilerleyemedik" bu argumanı ben değil siz savundunuz defalarca, kafanız karışık sanırım bu aralar... Belki bu kelimelerle değil ama "Kore nasıl gelişti ABD niye dur demedi?" gibi söylemlerde bulundunuz. Bu söylemlerinizden şu çıkıyor; "ABD Türkiye'nin gelişmesine engel oluyorsa, Güney Kore'nin gelişmesine neden engel olmadı?" Bu da şu gibi bir söyleme benzer; En güzel renk beyazsa neden kırmızı güzel bir renk değil? Bu kadar saçma yani söylediğiniz.
Güçlü bir Türkiye ABD'nin işine gelir mi? Güldürmeyin allasen güçlü bir Türkiye tüm dünyanın hatta benim bile istemeyeceğim bir şey... Şimdi bu söylediğimi vatan hainliği olarak algılayacak olan omurgalesslara açıklamamı yapayım da boş yapmasınlar. Şuan Türkiye hükümeti olsun, vatandaşı olsun süper güç olması halinde Kuzey Kore tarzında saçma sapan bir devlet olurduk bu da bizim sonumuz olurdu. Türkiye'nin süper güç olması için eğitimli vatandaşlara, eğitimli yöneticilere, faşist olmayan yöneticilere ve vatandaşlara, şeffaf bir yönetime, işleyen bir hukuk sistemine, eğitim reformuna,... vs ihtiyacı vardır. Bunlar olmadan süper güç olmuş bir Türkiye yalnızca kendine ve dünyaya zarar verir. İnsanımız bilinçsiz maalesef.
MEVZULAR ise sadece ciddi konulara biraz da mizah katarak, ilgi çekici hale getirilmiş hali. Malum insanımız için sıkıcı konular bunlar, kendi ülkesi hakkında bilmesi gereken önemli şeyleri öğrenmek istemez, eğlenceli slime videoları izlemek varken(!) ne gerek var? O yüzden Oğuzhan Uğur bu kitleye olayları mizahi bir şekilde aktarıyor.
Haşmet,
Seninki itirafçı askerleri afaroz etmiş.
https://odatv.com/vid_video.php?id=8F451
Cennete gidemiceklermiş artık. Kafirmişler.
Ah şu ergenekoncu medya yok mu. Vidyoyu kırpıp koymuşlar.
konu başlığına dönelim
günlerdir, göstere göstere, geliyoruz diyoruz
abd karşı çıkıyor
rusyanın durumu belirsiz. kimi kaynaklar çekilmedi diyor, kimi birliklerin yer değiştirdiğinden bahsediyor
geceden beri ağır top atışı ve yer yer tankların kullanıldığı, hatta piyade çatışmalarının da olduğundan bahsediliyor
ancak yapılan gövde gösterisi nispetinde bir müdahale yok görünen
medyanın sahte gazlamalarından ziyade ötekilerin yetkili ağızlarına bakıldığında, karşıda bir geri adım atma durumu yok gibi
bir tavır gösterip, sağlanan kaçınma alanının kullanılmadığı görüldüğünde o tavrın arkasında durulmazsa maymun ederler adamı
umarım bunu biliyorlardır yetkililer
Yanlis anlasilma olmus. "Kore nasıl gelişti ABD niye dur demedi?" ifadesinden kastim; herseyin tamamen dis gucler kontrolunde olmadigi, icabinda ic gelismelerin rahatlikla dis etkenlerin onune gecebilecegine ornek vermekti.
Güçlü bir Türkiye ABD'nin işine gelir mi? Super guc olmasini tabii ki istemez. Ama bu zaten gorulebilir tarihte mumkun degil ki. Bakkalda satilmiyor bu. Gel gelelim ABD, bu cografyada etkin, saglam ve guclu bir muttefiki olmasini da ister bence. Yani ABD'nin isine gelen, Turkiye'nin guc olarak arada bir yerde konumlanmasidir. Ne kendine kafa tutacak kadar guclu, ne de cevresine adamakilli etki edemeyecek kadar zayif. Gel gelelim su an yeterince etkin bir muttefik olmaya cok uzagiz. ABD, bugun icinde bulundugumuz durumdan daha stabil, daha demokratik bir Turkiye ister gibi geliyor bana. AB de oyle. Amerika, Iran'in basina Riza Pehlevi gibi bir kukla dikmekle yaptigi hatayi coktan kavramis durumda.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:25 ----------
@matrax33, bu basliga attiginiz son 3 mesaj:
Her şeyin dış güçlerin kontrolünde olmadığını nasıl kanıtlayabilirsiniz? Kanıtlayamazsınız. Ben de kanıtlayamam, olduğunu veya olmadığını. Ama çıkarımlar yapılabilir. Her fırsatta "Kankam o benim ya! Oooo kanka hoşgeldin! :D" mesajı veren hükümet, arada tabanının gazını almak için kankasından izin alarak yapıyor olsa gerek "Eeeey amariga, sen kimsin yea?" diye yalandan göstermelik naralar atıyorsa eğer, bunu sorgulamak gerekir diye düşünüyorum. Yoksa kendisine "Sen kimsin yea?" gibi bir itham yapan ülkeye neler yapmaz ama değil mi? Tamam güçlüyüz eyvallah ama kendi çapımızda güçlüyüz, kullandığın silahların çoğu ABD menşei, dolayısıyla o ne isterse biz sadece onu onun istediği şekilde kullanabiliyoruz. Onun istemediği şeyler yapınca olanlar malum. Şimdi bunlar da komplo teorisi diyeceksin tabii ki. Daha önce de söyledim, yineliyorum; sen dedin diye gerçekler bir anda puf diye komplo teorilerine dönüşmüyor. Algı oyunlarını kendine sakla lütfen.
Niye acaba vatan hainleri en ""ocaklarına ateş düşsün"" diye edilen duaya amin demiyor. Bir bildiği vardır herhalde diye sui- zan etmiyorum desem yalan olur.
Harbi ya niye demiyorsun gurur yaptıysan eyvallah kusuruma bakma halt ettim derim inan.
Yoksa yazdıklarım vatan hainliği değil mi diye düşünüyorsun. Askere kurşun sıkmak polise bomba atmak,tecavüzcü leri....falan
Rahat iletisim kuramiyoruz. Muhtemelen hakkimda kendi icinizden varsayimlar yapip yazdigimin otesinde cikarimlarda bulunuyorsunuz. Sahsi dusuncerm, link verdiginiz ASELSAN'daki 2006-2008 yillari arasindaki supheli olumlerden dis gucleri sorumlu tutmamak elde degil. ilk olagan supheli de ABD. Baska turlu makul bir aciklama gorunmuyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:22 ----------
Hala israrla bu hakaret gibi sorulari bana yoneltmeye devam mi ediyorsunuz? Devam ettikce kendinizi troll seviyesine dusurdugunuzun farkinda misiniz?
Hakkınızda elbette ki varsayımlarım var, sizin de benim hakkımda varsayımlarınızın olduğu gibi. Ama forumdakilerin sizin hakkınızdaki bu varsayımlarını destekleyen yazılar yazıyorsunuz ve hatta fırsatlar veriyorsunuz. Yeri geldiğinde kaçak dövüştüğünüz aşikar. Size yöneltilen soruların çoğunu daha sormadan cevaplayan tarzınız "bazı" basit sorular karşısında kabuğuna çekiliyor. Bunların kişisel sorular oldıuğunu öne sürüp kaçak dövüşüyorsunuz tabiri caizse "dodge"luyorsunuz. Daha önceleri kişisel sayılabilecek soruları yanıtladığınızı -şuan aklımda olmasa dahi- hatırlıyorum, aksini iddia edebilir misiniz?
O halde herkesin sormak istediğini ben dolandırmadan sorayım. Fethullah Gülen ve cemaati hakkındaki samimi "fikirleriniz" nelerdir?
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)