topkapıya giderken yedi karısı olan bi adamla tanıştım.her kadın yedi çanta taşıyordu.her çantada da yedi kedi vardı.her kedinin de yedi yavrusu vardı.kedi yavruları,kediler,kadınlar,çantalar,toplam kaç kişi topkapıya gidiyorlar???
topkapıya giderken yedi karısı olan bi adamla tanıştım.her kadın yedi çanta taşıyordu.her çantada da yedi kedi vardı.her kedinin de yedi yavrusu vardı.kedi yavruları,kediler,kadınlar,çantalar,toplam kaç kişi topkapıya gidiyorlar???
98 Beygir.....
Soruyu anlayabilsem?
Cihan, bu topiğin kurallarını bir oku istersen.
May the Force be with McLaren Mercedes
Bir kilit takar arkadaşa yollarım. Kutu ona ulaşınca açmaya çalışmadan direk bir asma kilit takar tabi anahtarı kendinde kalacak ve kutuyu bana yollar. Bana gelen kutu üzerinde kendi taktığın asma kiliti çıkartır arkadaşa geri yollarım.
Sadece sen topkapıya gidiyorsun. Diğerlerinin nereye gittiği belli değil. cevap=1
Veeeeeeeee
Yeni soru: Televizyon ile gazete arasında ne fark vardır?
telefizyonda ki haberler akşam söylenir gazetedeki haberler de sabah okunurr...
98 Beygir.....
O eskidendi. İlginçtir ki ben bazı haberleri önce gazetede okuyup sonra televizyonda görüyorum, hem de akşam değil, ertesi gün.
Hadi ama yaaaaaa aslında çok kolaydı bu soruuuu....
Edit: kimse ilgilenmedi sorumla.
cevabı ben vereyimde başkası sorsun artık.
Gazete ile televizyon arasındaki farkı sormuştum.
Cevap: Televizyonla sinek öldüremezsiniz...
Arkadaşlar bir soru soracam diye strese girdim. Aynı soru soruldumu diye okumaya başladım ama 40 dakkada ancak 15. sayfaya geldim.
İnsaf edin nolur ! Eğer daha önce sorulmuşsa kusura bakmayın derim olur biter
Padişah yeni bir sadrazam atayacakmış, bunun için de 3 tane vezir adayı varmış.
Hepsini bir odaya toplamış ve tek sıra halinde dizip gözlerini bağlayarak her birine bir tane takke giydirmiş ve sonra gözlerini açmış.
5 takke varmış ama üç kişi. Takkelerden üçü kırmızı ikisi beyazmış.
En arkadaki öndeki ikisinin kafasını görüyormuş, ortaki de en öndekinin kafasındakini görüyormuş.
Ancak en öndeki, diğerlerini görmüyomuş.
Padişah en arkadakinden başlamış sormaya : kafanda ne renk takke olduğunu bilebilirmisin ?
Arka ve ortadaki bilememiş ama en öndeki bilmiş.
Padişah da onu sadrazam yapmış.
Ne renk ve nasıl bilmiş ?
Önemli olan, sadece yazarken veya konuşurken değil, hergün hayatı yaşarken adam olabilmektir.
Cevap, mantıklı bir cevap. Kelime oyunu ya da sulu bir espri falan yok.yok merak etme bu soru sorulmadı,,
aklıma ilk gelen bilmeyen 2 kişi renk körümüymüş acaba ?
Önemli olan, sadece yazarken veya konuşurken değil, hergün hayatı yaşarken adam olabilmektir.
Cevap doğru, tebrikler. Ama biraz daha detaylı yazmakta fayda var.
En öndeki beyaz olsaydı, ortadaki de beyazsa sonuncu kendinin kırmızı olduğunu bilirdi.
Ama ortadaki kırmızı ise emin olamaz ve cevap veremezdi.
Bu durumda da önündekinin beyaz olduğunu gören ortadaki arkadan cevap gelmeyince kendisininkinin kırmızı olduğunu mantık yolu ile bulurdu.
Bu şartlar gerçekleşmediğine göre, öndeki kendisinin kırmızı olduğunu anladı.
Peki sıra bende o zaman :
Adamın biri 1950'de doğup, 1975'de 83 yaşında ölmüş.Bu nasıl olur?
Hiç düşünmeden ilk aklıma gelen : 29 Şubatta doğmuş
şaka şaka
biraz düşüneceğim.
Bu arada bir öneri getirmek istiyorum. soru soran yukarıdaki şekilde de bir açıklama yapsa da, biz de hangi biçimde düşüneceğimizi bilsek. Nasıl olur ?Cevap, mantıklı bir cevap. Kelime oyunu ya da sulu bir espri falan yok.
Adam 83 yaşında ölmüş de...
Doğduğu evin numarası 1950 imiş. Öldüğü evin numarası da 1983.
doğru olması lazım bunun
YENİ SORU:Aynı anneden olan iki kız, aynı yıl, aynı gün, aynı yerde, aynı saatde kısacası aynı anda doğmuşlar. fakat ikiz değiller. Niçün? mantıksız
By_shadow, okuduğum kadarıyla soru sorma sırası doğru cevap verenin. Sen bilmiyorsun, ama habire soruyorsun. Doğru cevap verenlere de saygı göster istersen?
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)