yıllar önce duyduğumda çok gülmüştüm, bir cevabı var, ben cevaplıyayım isterseniz yada tahmin yürütün.Meliss adlı üyeden alıntı
yıllar önce duyduğumda çok gülmüştüm, bir cevabı var, ben cevaplıyayım isterseniz yada tahmin yürütün.Meliss adlı üyeden alıntı
İnsan olabilirmi?
Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.
aklıma hiçbişi gelmiyo,, sadece beni üzenlerin isimleri geliyo aklımachopper250 adlı üyeden alıntı
eminim onlarda değildir
insan değil.aslında bu gülmek için tasarlanmış bir bilmecedir. cevabını duyunca şaşırdım. sonrada çok gülmüştüm.İHTİYAR adlı üyeden alıntı
Meliss adlı üyeden alıntı
arkadaşlar bu bir hayvan olacak. dört ayaklı.ona göre düşünün
hadi size bi kıyak geçiyim dördüncü harfi E olacak
son kıyakta geliyoo son harfide K
...böcek, eşşek (ama bu tek Ş ile yazılıyodu galba ) kepek , kelek , melek , e) hiçbiri
yaw söyle bulamadım sinir oldum
köpek olacaktıMeliss adlı üyeden alıntı
Köpek uyuyor ama.
Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.
,, ben bişi anlamadım bu sorudan ,,
bilemedik ama şimdide ben sorucam bana ne
ÜÇ ÇOCUKLU BARMEN
Bara gelen adam barmenin ikisi ikiz üç çocuğu olduğunu öğrenir.Yaşlarını sorar. Barmen çocukların yaşlarının çarpımının 72 olduğunu söyler.
Adam bu yetersiz der.
O zaman barın kapı numarasına bak çocukların yaşlarının toplamını göreceksin der barmen.
Bakar gelir adam. Adam "Bu da yetersiz der" ve biraz daha ipucu vermesini ister barmenden .
"En küçük çocuğum dondurmaya bayılır" der barmen.
Adam çocukların yaşlarını anlamıştır bu sefer.
Siz de anladınız mı çocukların kaç yaşında olduklarını...________________________________________
ikizler 6 öteki 2 yaşında mı
ben giderim adım kalır dostlar beni hatırlasın
en küçük olduğuna göre 2 olcak
diğerleri 6
dostum hattımda kopma oldu ve şimdi düzeldi. cevabımız köpek olacaktı. şimdi dedinki köpek nasıl miyawlar. çok basit. çünki köpek yabancı dil biliyomuşşİHTİYAR adlı üyeden alıntı
eh be kardeşim,, bildiniz yinexxxxx adlı üyeden alıntı
peki artık daha zor sorularla gelicem
evet xxxxx sıra sende,,, senden de bekliyoruz...
sende bildin sayıyorum,, bu arada yenisin galba,, burdan sana hoşgeldinler ossunsenna adlı üyeden alıntı
ya nediyim ben sana,,, Allah iyiliğini versinchopper250 adlı üyeden alıntı
haydi sorr sorrMeliss adlı üyeden alıntı
peki ben sorayım
10 tane kese var 9 kesenin içinde 10 ar gram gramdan 10 tane altın var. 1 tanesinin içinde 9 ar gramdan 10 altın var ve teraziyi bir kere kullanma şansınız var hangi kese olduğunu nasıl bulursunuz
usta,senin avatardan dolayımı ,bu soruya kimse cevap yazamıyoo yoksa zor bi soru olduğundanmı?xxxxx adlı üyeden alıntı
xxxxx adlı üyeden alıntı
harbi zor soru,, ama bulcaz,, tabi başka arkadaşlarda olaya bir el atsa hiç fena olmıcak
meliss bence sen çözersin bunu.toplama çıkarma olucak galiba dur bakalımm
1.den 1 tane
2.den 2 tane
...
10.dan 10 tane altın alınır..
Teraziye hepsi konarak tartılır..
Sonuç 550'den çıkarılınca kalan sayı hangi torba olduğunu bize söyler....
mantığına gelince...
hepsi 10gramlık olsa toplam 550 olacaktı.. 550 buradan geliyor...
hangi torbada 1'er gramlık altınların olduğunu anlamak için de her torbadan o torbanın sırası kadar çekeriz ki o torbanın sırası kadar gram fark getirsin...
örneğin 1 nolu torba ise 1 altın aldığımızdan 1x1=1 gram eksik gelir yani 549 gram..
10 nolu torba ise 10 altın aldığımızdan 10x1=10 gram eksik gelir yani 540 gram..
olabilirusta,senin avatardan dolayımı ,bu soruya kimse cevap yazamıyoo yoksa zor bi soru olduğundanmı?
güzel soru bencede bana sorulduğunda iyi kıvranmıştımharbi zor soru,, ama bulcaz,, tabi başka arkadaşlarda olaya bir el atsa hiç fena olmıcak
evet doğru cevap siz siteye bulmaca çözmek için mi üye oldunuz1.den 1 tane
2.den 2 tane
...
10.dan 10 tane altın alınır..
Teraziye hepsi konarak tartılır..
Sonuç 550'den çıkarılınca kalan sayı hangi torba olduğunu bize söyler....
üffff. bu ne yaa..pardon oxfort tanmı?senna adlı üyeden alıntı
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)