Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
20. sayfa BirinciBirinci ... 10181920212230 ... SonuncuSonuncu

valla bu son bunuda bilin ama bu zorrr

REKLAM ALANI
    adosonic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco People S 200i
    damdan düşer gibi girdim olaya ama bi soru da ben sorayım sizlere bakayım bilebilecekmisiniz??

3 kişi para birleştirip bir radyo almaya gidiyorlar. 30 lira olan radyo için herkes 10'ar lira birleştiriyor ve radyoyu alınıyor. Fakat sonra tezgahtar radyonun indirime girdiğini ve 25 liraya düştüğünü hatırlıyor. Çırağına 5 lira verip, para üstünü iade etmesi için gönderiyor. Çırak 5 lirayı 3 kişiye bölüştüremeyeceğini düşünüp 2 lirayı cebine atıyor ve 3 lirayı 3 kişi arasında bölüştürüyor. Böylece radyoyu 9'ar liraya almış oluyorlar.

Şimdi: 10X3=30 lira verilmişti.
    İadeden sonra 9x3=27 lira verilmiş oldu.
    2 lira da çırakta kaldı 27+2=29
    Geri kalan 1 liraya ne oldu?

biryerde buldum bu soruyu bakalım bulabilecekmisiniz... saygılar...
    Virüs bulaştı bi kere.. Yapacak bişi yok tek çare 2 teker...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    speederbike
    1-Ben de bu topiğe birkaç kez girdim ama kuralı olduğunu öğrendim. Son soruyu kim bilirse yeni soruyu o soruyormuş.
    2-Bu soruda yüzlerce kez soruldu ve açıklandı. Yanlış şeyler toplandığı için sonuç yanlış bulunuyor.
    Adamlar 30 lira verdi. Sonra herkese 1'er lira veriyor. Sonuçta herkes 10 lira verip 1 lira almış, yani 9 lira ödemiş oluyor.

Veya şöyle açıklayalım...
    Adamlar 30 lira verip 3 lira alıyor, ceplerinden çıkan para 27 lira. Bu kısmın hesabı tamam.
    Öte tarafa bakarsak satıcı malı 25'e satmış oluyor. Çırak 2 lirayı cebe atıyor. Zaten bu tarafa geçen para 27 lira. 25+2=27

3-Gerçek soru sırası kimdeyse buyursun lütfen...
    May the Force be with McLaren Mercedes

chopper250 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Seyhan 100 cc ve mondial mct 250
    [B]selam arkadaşlar hadi sıra kimdeydi yaw şu bizim melisste nerelere kayboldu
    işte size bilmece.

Motosikleti
    Honda CBR 600F
    Alıntı chopper250 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    [B]selam arkadaşlar hadi sıra kimdeydi yaw şu bizim melisste nerelere kayboldu
    işte size bilmece.
    kaybolmayan Meliss istiyoruz ,, geldim yahu burdayım yerimde oturuyorum şimdi senin sorunun cevabını ben bildiğim için ben soruyorum ozaman

bir adam birgün itibarlı bir kulube gitmek ister gireceği sırada şifre sorarlar. bizim adam bilmiyor tabiki.üye olmadığı için giremez.ama girmekte kararlı bir köşeye saklanır ve gelenleri dinler. gelen bir kişiye bekçi 8 der adam 5 der ve geçer baska bir kişi gelir bekçi 7 der adam 4 der ve gecer.bizim saklanan adam "tamam ben bu şifreyi çözdüm" der ve bekçinin yanına gider .bekçi 6 der adam da 3 der.bekçi siz bizim üyemiz değilsiniz der ve adam giremez. adamın kaç demesi gerekirdi?.(zorlanmayacagınızdan eminim)

Moderatör (forrap) Tuncer Sezen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    2 mi ya da 9 mu Birde birşey sorucam cevap mantıkla mı ilgili yoksa geyiksel bir cevabı mı var Bu arada bekçi gelip buraya cevap yazarsa kabul etmem ona göre

Motosikleti
    Honda CBR 600F
    Alıntı forrap adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    2 mi ya da 9 mu Birde birşey sorucam cevap mantıkla mı ilgili yoksa geyiksel bir cevabı mı var
    mantıklı bir cevabı var.. 2 veya 9 değil bu arada...

Bulduuuuuuummmmm 4 olacakkkkk Sayılardaki harf sayısını söylüyordu Cevap bu demi

Motosikleti
    Honda CBR 600F
    Bulduuuuuuummmmm 4 olacakkkkk Sayılardaki harf sayısını söylüyordu Cevap bu demi
    yaaaa,,, ne çabuk bildin?? tebrikler,,, açıklamalı olarak bide yazayım cevabını :

Rakamların harf sayılarına göre düşüncez.
    8, Sekiz=5
    7, Yedi=4
    Burdan hareketle
    6, Altı=4 olur

Cevap=4

peki ozaman sıra sende forrap

Motosikleti
    heut be (ne demekse) bravo sizlere hoşgeldin meliss bir geldin bak topik nasıl canlandı. e artık seninle mukavele zamanıda geldi herhalde. başarılarınızın devamını diliyorum .hadi artık forrap sorunuzu alalım

time is out. lady is first..
    vay be

İyi o zaman basit bişey sorayım...Sorular git gide zorlaşacaktır haberiniz ola

Türkçede ard arda üç defa kullanıldığında anlamlı bir soru cümlesi oluşturan kelime nedir?
    Hadi bakalım...

Motosikleti
    açıklaması az olmuş birazda tuzlu ip veya halat ucu lütfen

Motosikleti
    Honda CBR 600F
    of of of ?? nasıl bir soru bu böyle,??
    hımmm düşünelim bakalım biraz...

Düşün düşün düşün Düşünün bakalım...Birkaç tahmin daha yapın bakalımİp veya halat ucu verilmez ki abi bu sorudaAltı üstü 3 kelime zaten,haksızmıyım müdür

Cevap düşün değil bu arada yanlış anlaşılmasın

shyama - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Düşün düşün düşün Düşünün bakalım...Birkaç tahmin daha yapın bakalımİp veya halat ucu verilmez ki abi bu sorudaAltı üstü 3 kelime zaten,haksızmıyım müdür

Cevap düşün değil bu arada yanlış anlaşılmasın
    ilk sazanlığı ben yapıp "müdür müdür müdür?" diyeyim mi

Motosikleti
    Honda CBR 600F
    günaydınlar herkese... yeni bir gün ve yeni sorular
    yalnız forrap sorunun cevabını hala bulamadım, sanırım başka kimsede bulmuş değil... Ben pes ediyorum....

yemek te yemek yemek
    Bugün, dünden farklı olalım, gelişelim...

Motosikleti
    Alıntı Meliss adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    günaydınlar herkese... yeni bir gün ve yeni sorular
    yalnız forrap sorunun cevabını hala bulamadım, sanırım başka kimsede bulmuş değil... Ben pes ediyorum....
    aman allahım ne görüyorum yoo yoooo bu meliss olamaz
    topiğimizin bilgi deposu soru bankamız pes ha

elveda hayat

Arkadaşlar herkese günaydın
    Meliss isimli üyeden alıntı;
    Sorunun cevabını shyama bulmuş,tebrikler...
    Cevap; Müdür müdür müdür olacaktı
    Bu arada yanlış anlaşılmasın ama o kadar zamandır bu kadar güzel bir ortamı sağladık,artık chopper250 shyama vs. diye yazmak istemiyorum ben,mümkünse isimlerimizide yazsak daha iyi olmaz mı sizce?Meliss'in ismide Melis o tamam ama ya diğerleri?Chopper250(Reha'ydı sanırım) herkes yazarsa sevinirim,daha samimi bir ortam olması adına

Bu arada benimki Tuncer (Tuncay,Tunçer,Tunç veya Tuncar değil fatura vb. işlemlerde şimdiye kadar ismimi ve soyadımı doğru yazabilen 1 kişi tanıdım o kadarOna da çok teşekkür etmiştim)

Motosikleti

Bu arada yanlış anlaşılmasın ama o kadar zamandır bu kadar güzel bir ortamı sağladık,artık chopper250 shyama vs. diye yazmak istemiyorum ben,mümkünse isimlerimizide yazsak daha iyi olmaz mı sizce?Meliss'in ismide Melis o tamam ama ya diğerleri?Chopper250(Reha'ydı sanırım) herkes yazarsa sevinirim,daha samimi bir ortam olması adına

Bu arada benimki Tuncer (Tuncay,Tunçer,Tunç veya Tuncar değil fatura vb. işlemlerde şimdiye kadar ismimi ve soyadımı doğru yazabilen 1 kişi tanıdım o kadarOna da çok teşekkür etmiştim)
    evet tuncercim. memnun olduk ben reha arkadaşlar kısaca chopper250 der düşüncen çok güzel.devam edelim sorulara evet bilen sorsun

Motosikleti
    Honda CBR 600F

bana uyar Tuncer ,, yalnız ben bu sorunun cevabını anlayamadım Yani müdür müdür müdür? yani ordaki ek mi oluyo? -mü ve - dür öylemi oluyor?

20. sayfa BirinciBirinci ... 10181920212230 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler