Bi röntgenin binlerce dolar olduğu ülkede tabi kimse kıçında çıban çıkınca hastaneye gitmez.
Bi röntgenin binlerce dolar olduğu ülkede tabi kimse kıçında çıban çıkınca hastaneye gitmez.
Bir daha ki söz eşim öksürmekten,ilaçlardan ve iyileşmek için sıcak içmekten boğazı yara olup öksürük krizleri içinde ağzından kan gelirse videosunu çekip size gösteririm doktor bey.Bu arada söz bir daha teşbih yapmayacağım her şeyi tamamen bilimsel anlatacağım.Biz başımızdan geçeni anlatıyoruz adam hala politika derdinde.
Bu arada evet unutmuşum 90 larda sabahtan hastaneye gidip sıra bekleyince bir şekilde doktora ulaşabiliyordunuz.Şimdi internetten yada telefon ile sıra almaya kalkınca bazen 2-3 gün bazen 1-2 hafta sonrasına sıra veriyorlar.Bir de ilaçlar tamamen bedavaydı.
Size göre bu ülkede hiç bir şey ters gidemez biz hep yalan atıyoruz.Size her dile getirdiğimiz olumsuzluğun arkasında politika var.Bence ülkece ciddi sorunlarımız var.
Not:Bu arada sürekli küfür hakaretten yakınan sen değil miydin?Şimdi ben efendi gibi bir şeyler anlatmaya çalışırken sen küfürleri havada uçuşturuyorsun.Ne zaman birisi bir şeyler yazsa olayı ikili tartışmaya çekip karşındaki sinirlendirip olayı bulandırmaya çalışıyorsun.Her şeyi politikaya çekmeye çalışıyorsun.Sana göre seninle aynı fikri paylaşmayan herkes muhalif,cehapeli vb..En baştan yazdıklarına sinirleniyordum,bir ara cidden komik gelmeye başladı ama artık cidden çok sıkıcı olmaya başladı çünkü sürekli kendini tekrarlamaya başladın.Hep aynı muhabetler,hep aynı taktik,hep aynı spesifik kelimeler,hep aynı saldırgan ve küfürbaz tutum ama bütün bu yaptıklarını sanki karşındaki yapıyormuş gibi suçlama...Taktiklerin bazılarında işe yarıyor ama en azından benin sinirlendirip konuyu saptırabilmen için yeni taktikler geliştirmen lazım.
Özgürlüğün en büyük düşmanı halinden memnun kölelerdir.
bence de "kan kusma" pek uygun kaçmıyor doğrusu
neyse, o değil de kuvvet, hep 90 90 diyorsun,ok iyi değildi durum ,fareler cirit atıyordu hastanelerde tamam bu da doğru.
Ama neden zaten kötü olan birşeyi referans alıp önümüze koyuyorsun ? Eskiden daha iyiydi diyen yok.
sanki şükredin dermiş gibi bir halin oluyor çoğu zaman.
Amerikalilara ekran goruntusu alip gonderiyorum bunu 9GAGe koysunlar.
tekrar ediyorum, 90'larda sıra vardı ama ilaçlar yerli ve ücretsiz idi.
YERLİ VE ÜCRETSİZ
YERLİ VE ÜCRETSİZ
YERLİ VE ÜCRETSİZ
kuvvetmira danışmaya bekleniyorsunuz. sayın kuvvetmira, danışmaya lütfen!
Aslında amerika türkiye diye kıyaslamak bence çok saçma ve gülünç.....
Bizden 100 yıl ilerdeler ki 100 sonra bile onların şimdiki hali olamayız...
Yahu ilaç yoktu ki, yerli olsa ne olur?
Tabii, vardı. Eczanede.. Alabilirsen.
Bir milyon 200 bin maaşım varken, kullandığım ilacın bir kutusu 230 bin lira idi.
bir diyalog esnasında konular buralara gelmiş olabilir ama benim esas dediğim bu değil.
siyaset de benim çok sevdiğim ve iddialı olduğum bir alan değil;
fakatkine 90'lara methiye düzülürse, ecevit pek iyi başbakandı, ahmet necdet bey muazzam bir cumbabaydı'dan dem vurulursa ben de derim ki; bu adamlar bu günleri lanetlemek uğruna o günleri övecek kafadaysa, ilk fırsatta 90'lara dönmeyi hedefleyeceklerdir, sonrası da herhalde sırasıyla ismet paşa ve nihayet asr-ı saadet devri olan mustafa kemal paşa dönemi olacaktır. bunu sağlıklı ve aydınlanmacı bulmuyorum.
dense ki; "sağlıkta iyileşmeler mevcuttur ve fakat halihazırda deve yüküyle eksiği vardır ve ilerlemesi çok yavaştır, biz bundan çok daha iyisini, çok daha hızlı çözeceğuk"
amenna diyeceğuk ama nerdeee!
adam bana 90'lar övüyor.
bana bana, bihter'ine!
hastanede rehin tutulmuş adama!
bu ileri-geri işini şöyle bir metaforla izah edem;
bizim burda bi metro hattı var, demetevlerden bakınca istikametiniz yenimahalle olursa kızılay'a doğru gidersiniz,
fakatımına bizim yönümüz hastane tarafı olmalı derseniz ostim'e yönelirsiniz.
bunlar diyor bu metro berlin'de olmalıydı.
fesüpanallah...
durum budur, doğrudur-yanlıştır, yorumlamaya ve eleştiriye açıktır,
ama galeyana gelmeden, meydana yağlı urgan fırlatmadan, hain ya da gerzek ilan etmeden.
Geçmiş olsun.
Ve çok enteresan. Aynı ilacı şimdi 50 küsür TL. ye satiyor eczane.
Ben de hala kullanıyorum. Behçet hastasıyım.
isim olarak bilmiyorum ama o günlerde o iğrenç sıralarda ilaç beklediğimi dün gibi hatırlıyorum. içeride berbat bir kalabalik olurdu. sıra size gelince reçeteyi görevliye uzatıyordunuz. para falan ödemeden def oluyordunuz. belki maaştan para kesintisi oluyormuştur, emin değilim.
geldim geldim, mayış veriyo ya reyiz bize, bütün icraatler benden soruluyor
hayır yani bizim partinin bi düdük makarnasını yemişliğim, bi torba kömürünün sıcağında kestane kebap yapmışlığım yok, anca hesap veriyok
sabahın 6'sında karanlık koridorlarda biyerlere isim yazıldığı, öğlene kadar sıra gelmezse ertesi sabahın daha erkeninde aynı sıraya isim yazdırmak için geri dönüldüğü günlere şahidim,
elinde bi tomar sağlık karnesiyle koridorlarda "iş" kovalayan meymenetsiz adamların dönemini de hatırlıyorum
da; ne yalan söyleyeyim bütün hastalıklara dair tüm ilaçların yerli olduğu bir dönemi bilemiyorum kankolita.
bu dediğin yerli ilaç olayı değil de hastane içindeki eczane birimi olabilir, o oysa o o değil.
eskiden bıçak parası vardı
hastane de kuyruklar vardı
hastaneler pislik içinde idi
hasta bakıcılar hasta ile ilgilenmezdi
ilaçlar pahalıydı
şimdi bunlar var ve devam ediyor sadece isimleri değişti
aksini iddaa eden ya at gözlüğüyle bakıyordur yada hiç devlet hastanesine gitmiyordur
eskiden tek farkı hasta bakıcılar hasta ile ilgileniyor başka hiçbir fark yok o işleri yapanda taşeron elemanı işini yapmassa işten atılıyor yani devletin kadrolu elemanları yapması gereken işleri yapmaz çünkü işi garanti işten atılma diye bi korkusu yok
eskiden olmayan fakat şimdi olan hasta katkı payı ulan adam hastaneye gidiyor emekli ilaç alıyor parası maaştan kesiliyor
adam asgari ücretle çalışıyor hastaneye gidiyor reçete yi alıyor eczene de hop doktor muayene etti 8 lira 10 lira eee sigortalı işte çalışıyorum neden devlete muayene parası veriyorum
aq 65 e kadar yaşarsam maaş alacağım diye mi ben sigortalı iş arıyorum
Mustafa Kemal dönemi hoşuna gitmiyor demek Kendisini diktator olarak gördüğün anlaşılıyor.
İyiki de öyleymiş ve zaten öyle olması gerekiyordu.Afganistan toplumunu demokrasi ile yönetmeye çalışmak gibi birşey olurdu
ne saltanat kaldırılırdı ne de hilafet.Ayrica o sevmediğin İsmet İnonu ile çok partili sisteme geçiyoruz...hitler'li musonili'li franco'lu stalin li
dönemlere denk gelmiyor mu ? Şimdi ise neredeyse muhalefet partilerini kapatacaklar,muhalaef ettinmi vatan haini,terorist falan oluyorsun.
96'dan beri hastanelere gider gelirim.
Ayda en az iki üç kez kontrolum olur.
Yani hayatımın büyük bir kısmında hastanelere gitmek zorunda kaldım.
Allah ne kadar ömür verir bilmiyorum lakin kalan kısmında da bu böyle devam edecek.
Eskiye oranla bazı şeylerin değiştiğini ben bizzat yaşadıklarımdan görüyor ve biliyorum.
Elbette ki muayene ücreti,reçete katılım payı gibi itiraz ettiğim noktalar yok değil.
Ama geçmişe oranla hastaneler aynı,birşey değişmemiş demek bana çok gülünç geliyor.
Allah kimseyi muhtaç etmesin,siz yine hastaneler berbat deyin ama yolunuz da hiç oralara düşmesin...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)