valla ahmetciğim örneklerin çok iyi. iyi başlamışız fakat ne olduysa devamını getirememişiz.
valla ahmetciğim örneklerin çok iyi. iyi başlamışız fakat ne olduysa devamını getirememişiz.
Sanmam zeka konusunda belirgin bir eksiklik olduğunu zannetmiyorum
Dogmalar insanın kendine engelinin en güzel örneğidir. Sanırım toplum baskısı da ikinci etken. Yabancı bir ülkede yaşamak durumunda olanların ilk refleksi kendileri gibi olanlara eklemlenmek oluyor.
İşte avrupada gördüğümüz Türk mahalleleri,ya da amerikanın meşhur Harlem'i.
Buradan zihni açık bir çocuk yetişmesi mucize oluyor.
En fazla boksör çıkıyor,basket ya da futbol oyuncusu çıkıyor ama maalesef bilim adamı çıkmıyor.
Mafya babası çıkıyor ama iş adamı çıkmıyor.
Başarı göstermek başka,üstün başarı göstermek başka bir şey.
Üstün başarı gösterince sözlüklere geçiyorsunuz.
Okullardan iyi dereceyle mezun olmak yeterli olmuyor. İleri gidebilmek ise ancak her fikre açık olmakla mümkün oluyor.
Dinsel baskılar buna engeldir.
Hatta dinin kendisi yolu açsa bile toplum dini bir baskı aracı olarak kullanmaktan vazgeçmiyor.
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
Gelen ilk emir OKU. Diğer bir yaratan emri ( ınsan için yalnızca kendi çalıştığı vardır. ) Peki bu
emirierde n habgisini günümüz müslümanları uyguluyor . Başka hangi neticeyi bekliyorsunuz ki
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:21 ----------
Ha bu arada Charles Bronson Yahudi Musevi değil kızılderilidir.
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:24 ----------
Karısını bilmiyorum Jily İreland belki yahudi olabilir,
Bunların çoğu 10. Ve 11. Yüzyıllar. Yani nizamulmulk ve gazali etkisinin yerleşip bilimsel düşünce kafasını ortadan kaldirincaya kadar olan zaman.
Islamın emirlerini uygulamayı bırakınca geri kaldık diyorsunuz fakat olay ıslamın emirleri değil, gazalinin emirleri. Ne zaman gazaliyi ıbni rüşd yerine tercih ettik, o zaman kaybettik.
Bu iki ismi ve üstüne de thomas aquinas ı arastirmanizi öneririm.
Sorunlara sorunlu bakış açısıyla yaklasirsaniz sadece sorunları buyutursunuz
nereye dönersen dön popon arkanda kalir..
5 dk da bitcek gibi durmuyor, biri özetleyebilir mi?
ilginç bir başlık, ilginç yorumlar, bir bakış açısı da ben sunayım.
türkiye de sistemde (üniversite, ticaret, sanayi, finans vs.) kendinizi ispat ettiğinizde, herkesin başaramayacağı başarılar elde etiğinizde, birileri sizi toplantıya, çay içmeye, akşam yemeğine, akşam demlenmeye çağırır. yemekte sizin daha başarılı olabileceğinizi , bazı konularda yardımcı olabileceklerini falan filan hisetirir veya direk söylerler.
zaten sizin hakınızda araştırmayı, pisikolojik değerlendirmenizi, değer yargılarınızı, ailenizi, bağlılık derecenizi çoktan bir profesyonel ekip tarafından araştırılmış ve raporlanmış o toplantıya öyle çağrılmışsınız dır. kabul ederseniz gizli bir yerde, bir topluluk huzurunda, gizemli törenlerle ölüp yeniden dirilip yeni bir kişi olursunuz. bundan sonra önünüze çıkan hiç bir şey sizi engelleyemez. en güzel yerlerde oturur, en güzel eşlerle evlenir, en lüks araçlara biner, maximum standartlarda yaşarsınız. yapmanız gereken size arada sırada verilen talimatlara uymak ve ana desturlar dışına çıkmamanızdır.
iyi bir bilim adamıysanız, sağlık adamıysanız, akademisyen seniz, finanscıysanız ama onlardan değilseniz sizi bir paralık ederler. şansınızı çok zorlarsanız her şeyinizi belkide hayatınızı kazalarda kaybedersiniz.
bu toplantıda okey diyen adam öyle yerlere gelir ve öyle söz sahibi olur ki onların istekleri doğrultusunda kimsenin başarılı olmasına MÜSADE etmez . adam kansere ilaç bulur televizyona çıkarıp kepaze ederler abd ye gitmeye dolaylı olarak zorlarlar, motor teknolojisi geliştirir patent için baş vurulduğunda oyalarlar bir bakarsın bütün dünyada patenti birileri tarafından alınmış, tübitaka proje için baş vurur bu bir işe yaramaz derler ertesi gün biri sizi yurt dışına davet eder, kod çözer ilan edemeden kazada ölür, vs vs.
kurulan bu sistemi kim yenecek de ismini duyuracak , o gurubun sivrilmesini, ünlenmesini istedikleri kişiler meşhur olur adını dünyaya duyurur. diyerleri ise yel ile yok olur.
bu sistem dünyada belki 200 300 yıldır uygulanıyor, sadece bizim memleketimizde de değil bütün dünyada uygulanıyor.
malesef mevzunun ruhu bu, konuya birde bu gözlükle bakın .
Komplo teorisi diyosunuz. Zaten o gözlük herkesin arka cebinde. Biri dese de çıkarıp taksak diye can atıyor. Dünya çok tatlı görünüyor çünkü arkasından. "Sen herşeyi çok iyi yapıyorsun, hatta mükemmelsin, ama bu öcüler yüzünden hep, onlar olmasa kim tutar seni" diyor çünkü... Özeleştiriye ne gerek var? Biz iyiyiz böyle. Aynı tas aynı hamam böyle devam.
Nobel ödüllü müslüman fizikçi Mohammad Abdus Salam'a kim niye engel olmadı acaba? Nasıl oldu da ölmeden önce kurduğu ICTP merkezi sayesinde bugün dahi imkanı olmayan yüzlerce Afrikalı genç yurt dışında doktora yapıp ülkelerine bilim adamı olarak geri dönüyorlar. Nasıl gözden kaçtı acep?
Belki de ispatı mümkün olmayan bu yazdığınız şeyler, sadece dünyanın nasıl işlediğinden bihaber cahilleri kandırabilecek deli saçmalıkları? konuya birde bu gözlükle bakın.
Standart yöntem .olanı inkar etmeyip oluş sebebini kötüle ki olan şeyin değerini düşürebilirsiniz....
Konumuz ne Gazali ne ibni rüşt. Birileri "" İslam"" ın bilime üretmeye engel olduğunu iddia etmesi ve böyle olmadığının kanıtı... Eğer İslam yaşanırsa oluyormuş demek ki
Gerisi başka bir konu
Müslümanların ilerleyememesinin sebeplerinden ilki günümüz ve geçmiş devlet liderleridir. Müslüman ülkelerde nüfus çok olduğundan devlet liderleri istemedikçe insanların eğitimli ve refah içinde yaşaması imkansızdır. Müslüman liderler yozlaşmışlardır. Bunun sebebi çok açık bir şekilde ABD'dir. Sesini çıkaran ülkeyi tereddüt etmeden ajanları ile karıştırır, başarılı olamazsa da bahane üretir ve ülkeye giriş vizesi kazandırır kendisine. Ülkelerin ekonomisini kendisine bağlar, veya gizliden gizliye ülkenin kaynaklarını sömürmeye başlar. Müslüman liderler ise bu durumdan korkar ve işbirliği yaparlar, işbirliği yapmayanları hepimiz görüyoruz. En bariz örneği Kaddafi'dir.
Peki tek sebebi bu mudur? Hayır her şeyi liderlere yıkmak haksızlık olur. Liderler dini kullanarak insanlara "şükretmeyi" öğretirler. Asıl dünyanın burası değil bir sonraki dünyanın gerçek ahiret olduğuna inandırırlar. Buna inanmış bir toplum sabreder, yaşadığı hayattan nefret eder belki ama kendini geliştirmez bu hayatı kabullenir, dinin ona gösterdiği doğrulara uymaya çalışarak (ki zaten uymazsa şeriat ile yönetiliyorsa cezalar ağırdır) yaşar ve körelir gider. Bu gelişmemiş olan ülkeler için geçerli peki ya gelişmekte olan müslüman ülkeler?
Mesela Türkiye. Her ne kadar kağıt üzerinde laik bir ülke olarak gözüksek dahi artık kendimizi kandırmaya gerek olmadığını düşünüyorum. Müslüman bir ülke olduğumuzu varsayarsak bizdeki durum üstteki iki durumun "Türk insanı" ile kesişimidir. Bizim toplumumuz da yozlaşmıştır, allaha tapar gibi görünüp paraya tapan çoğunluktadır. Bu ABD'nin de devlet liderinin de işine gelmektedir. Bu sebeptendir ki bu işbirliği asla sona ermeyecek gibi gözükür troller ve "ıstırırım yalarım bile, götünün kılıyık"çılar tarafından düzen korunur. Yeni yasalar çıkararak da iç savaşı körükler trollerinin ve eğitimsiz destekçilerinin elini güçlendirir, ve yine dini öne sürerek insanların elini kana bulamasını mübah kılar.
Yani evet müslümanların geri kalmasının sebebi doğrudan ve dolaylı olarak ABD, İslam ve liderlerdir. Müslümanların bahsettiği gerçek islamı yaşamak kendi ellerindedir, ama şükretmeye devam edildiği sürece bu düzen değişmeyecektir.
Şükretmeyi bırakın artık, size en çok zarar veren şey şükretmektir. Şükretmeyi bırak, sorgulamaya başla.
"korku beyni küçültür"
Kusura bakma herhangi bir tersliğin sorumlusunu götürüp İslam dinine dayarsan hatanın,yanlışın en büyüğünü yaparsın
Sanki dünyada bütün İslam olmayan ülkeler çok iyi durumda....
Brezilya, mesela Ukrayna,yada güney Afrika buraların geri kalmasının sebebi de İslam mı .
Kimsenin sana bir şey verdiğine inanmıyorsan şükretmeyede gerek olmaz doğal olarak.
Sağlıklı olduğun için şükret...
Afrika'da olmadığın için şükret...
Yiyecek ekmeğin olduğu için şükret...
Başlığın müslümanların geride olması ile alakalı olduğunu sanıyordum, bu yüzden müslümanların neden geride olduğunu yazdım. Brezilya veya Ukrayna neden geride dense idi ona göre bir şeyler yazardım. Siz sanıyorsunuz ki İslam düşmanlığı yapıyorum burada, işte her müslümanın yanıldığı ve dinin yasakladığı kibire yenik düştükleri nokta bu oluyor. Müslümanlık veya islam ne derseniz deyin kimsenin umrunda değil siz öyle sanıyorsunuz, aynı şekilde hristiyanlık da. Yahudiler kısmen insanların umrunda malum dünyayı evirip çeviren bir avuç aşırı güçlü insan. Kısacası din kimsenin umrunda değil dindarlar dışında. Dindar olmayan kesim için ise her biri farklı birer felsefe dalı veya insanları yönetme formülü. Adam başlık açmış burada kanıtlarıyla birlikte müslümanların geride kaldığı "gerçeğinden" bahsediyor, ben ise farklı bir perspektif kazandırıyorum siz hala "ne alakası var islamla" deyip 3 maymunu oynamayı seçiyorsunuz, tabii kendi seçiminiz kimseyi ilgilendirmez.
Bütün dünyanın islamiyetin yayılmasına veya islamiyetin kendisine karşı olduğunu düşünmek abesle iştigalden başka bir şey değildir. İnsanların korktuğu bir nokta var ise müslümanları öcü olarak görmeleridir eğer islamiyet yayılırsa her yerde teröristler dolaşacak gibi saçma sapan bir korkudur, bunun sebebi de en başta söylediğim gibi algılar yaratan ABD'dir. Ortak bir düşman yaratır, besler, sonra yararlanır.
Size kimse sağlıklı olduğunuz için veya Afrika'da doğmadığınız için şükretmeyin demedi, ama bu forumda takılabilecek entellektüel birikime ve elektronik donanıma sahip bir bireyin yiyecek ekmeği olduğu için şükretmesine, evet karşıyım. Bilgisayar alacak param var ama karnımı da doyurabiliyorum. Bu karşı olduğum. Karın tokluğuna şükretmek senin yapman gereken bir şey değil imkanları olmayan belki son üç gündür süren açlığının, o gün yemek yiyebildiği için bittiği ve hayatta kalabilen Afrikalı çocukların yapması gereken bir davranış.
Şimdi size tehafutul felsefe (gazali) ve tehafutul tehafutul felsefe (gazali), nizamul mülk medreseleri ve selcuklunun bilime etkisinden bahsetmek lazım. Farabi ve ıbni sinadan ve bunların tekfur ilan edilmesinden bahsetmek lazım. Fakat bir ise yarayacagindan supheliyim.
Sizin için artık çok geç.
hasmet sanırım sen insanların olaylara bakış açısını geliştirebilecek gerçekleri anlamasını istemeyen, fakat duruma gayet vakıf, çok iyi bilen birisisin. belki yukarıda yazdığım gibi toplantıdan okey diyerek çıkmış ve abd de daha iyi hizmet vereceğin düşünülmüş biri bile olabilirsin.
ben konuştuğum yazıştığım hiç kimseyi cahil olarak görmem, bilirim ki insan ölene kadar bir şeyler öğrenmeye ihtiyacı olan bir varlıktır, senin yaşanmış olan gerçeklere öyle bir şey yoktur , komplo teorisidir demen ile yok olmuyor malesef.
güzelce yazdın bunları iyide onlarda bu bilgilere daha önceki sizin gavur dediğiniz inançsızların kitaplarını okuyarak elde ettiler. ve tarihlere dikkat ettiysen günümüzden önemli birşeyler başarmış pek kimsede yok. Filozof Thomas Edi'nin sözü vardır; toplumlar bilgisizlik yüzünden yok olurlar.
bizim insanımız artık piş ağzıma düşü sever mutfaktan su almak yerine annesine babasına bi bardak su getir der müslümanlar zeka olarak ta geri kaldı
örnek olarak biz türkiyeyi verirsek zeka seviyemiz yerler de neden mi meyva sebze et yiyemiyor zor zar geçiniyor her şeyin ucuzundan alıyor yoksa aç kalacak ucuz üründede binlerce zararlı şeyler var karnım doysun diye vücüdü kanser yapıyor istemeden ADAM GEÇİNMENİN DERDİNDE BU ADAM NASIL TEKNOLOJİYİ DÜŞÜNEBİLİR Kİ MESALA BEN ESKİDEN ELEKTRİK DENEYLERİ YAPARDIM ŞİMDİ 1 METRE KABLO ALACAK PARAM YOK UCU ucuna yetiştirebiliyorum akşam eve para götürmenin derdindeyim
Daha önce hiç mason veya illuminati olduğum ima edilmemişti, hemen listeye ekliyorum
Yazdığınız şey adı üstünde bir komplo teorisi. Olmadığını düşünüyorsanız, "komplo teorisi" nedir bi tanımına bakın. Komplo teorisi yalan demek değildir, ne gerçek olduğu, ne de olmadığı ispatlanamaz demektir. Ancak gerçeklerle çok örtüşmediği için pejoratif anlam içerir. Buna Nobel almış bir müslümanı örnek olarak verdim.
Şahsen illuminati vardır yoktur çok net bir fikrim yok. Ancak komplo teorilerini çok prim vermediğimi defaatle yazdım. Amerikalıların bi lafı var: "looks like a duck, swims like a duck, and quacks like a duck, then it probably is a duck." Müslümanlar ve ülkemiz kötü durumdaysa, bu durumu oluşturan etkenler gözümüzün önündeyse, muhtemelen sebep onlardır. Suçu taa illuminati'ye yamamaya gerek yok...
Ben pragmatik bakıyorum. Diyelim ki gizli bir örgüt var ve "onlardan" olmadan hiç etkili biri olamıyorsunuz. Bu düşüncenin kime ne faydası var? Bilakis böyle bir örgüt olsa, insanların heveslerini kırmak ve ümitsizlik aşılamak için aynen böyle bir dedikodu sürerdi ortama... Durumu düzeltmemiz için gerekli olan problem tesbitini ve özeleştiriyi engelliyor çünkü.
oyun dışında olmamıza sebep, oyun kurucuların bizi dışlamasından ziyade oyun kurucu olamamamızdır
güçsüzüz ve daha güçlüler oyun kuracak
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)