Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Lutfen 5 dakikanizi ayirip bu yaziyi okuyunuz !

REKLAM ALANI

Motosikleti
    R25
    Konu disi ama diger bolumler aktif olmadigi icin buraya acmak istedim..

Bu yazı biraz uzun kabul ediyorum ama şimdi olmazsa daha sonra mutlaka okumalısınız!

Pakistanlı araştırmacı yazar Dr.Faruk Saleem'in kaleme aldığı “Müslümanlar Yahudilerden neden geri kaldı?” başlıklı yazısı...
    Dünyada nüfus bakımından azınlıkta olan Yahudiler Dünyayı yönetiyor.
    Dünyada yalnızca 14 milyon Yahudi / Musevi var. (Kuzey ve Güney Amerika’da 7 milyon, Asya’da 5 milyon, Avrupa’da 2 milyon ve Afrika’da 100 bin Musevi yaşıyor.)Peki, kaç Müslüman var: 1,4 milyar Müslüman. (1 milyar Asya’da, 400 milyon Afrika’da, 44 milyon Avrupa’da, 6 milyon Amerika kıtasında.)Yani dünyada 1 Musevi’ye karşın 100 Müslüman var…

İyi ama Yahudiler Müslümanlardan niçin 100 kat daha güçlü ve daha zengin ve daha eğitimli ve daha mucitler?

Tarafsız ve bilimsel yollarla tespit edilmiş nedenlerini öğrenmek istiyorsanız lütfen okumayı sürdürün…

Tüm zamanların en etkin bilim adamı Albert Einstein bir Yahudiydi.

Psikanalizin babası Sigmund Freud bir Yahudiydi.

Karl Marks Yahudiydi.

Tüm insanlığa zenginlik ve sağlık katmış Yahudilere bakalım:

Benjamin Rubin insanlığa aşı iğnesini armağan etti.

Jonas Salk ilk çocuk felci aşısını geliştirdi.

Gertrude Elion lösemiye karşı ilaç buldu.

Baruch Blumberg Hepatit-B aşısını geliştirdi.

Paul Ehrlich frengiye karşı tedaviyi buldu.

Elie Metchnikoff bulaşıcı hastalıklarla ilgili buluşuyla Nobel ödülü kazandı.

Gregory Pincus ilk doğum kontrol hapını geliştirdi.

Bernard Katz nöromasküler iletişim (kaslarla sinir sistemi arası iletişim) alanında Nobel ödülü kazandı.

Andrew Schally endokrinoloji (metabolik sistem rahatsızlıkları, diyabet, hipertiroid) tedavilerinde kullanılan yöntemi geliştirdi.

Aaaron Beck Cognitive Terapi’yi (akli bozuklukları, depresyon ve fobi tedavilerinde kullanılan psikoterapi yöntemini) geliştirdi.

Gerald Wald insan gözü hakkındaki bilgilerimizi geliştirerek Nobel ödülü kazandı.

Stanley Cohen embriyoloji (embriyon ve gelişimi çalışmaları) dalında Nobel aldı.

Willem Kolff böbrek diyaliz makinesini yaptı.

Peter Schultz optik lif kabloyu, Charles Adler trafik ışıklarını,

Benno Strauss paslanmaz çeliği,

Isador Kisse sesli filmleri,

Emile Berliner telefon mikrofonunu,

Charles Ginsburg ilk bantlı video kayıt makinesini geliştirdi.

Stanley Mezor ilk mikro-işlem çipini icat etti.

Leo Szilard ilk nükleer zincirleme reaktörünü geliştirdi.

Peki, ama; son 100 yıl içinde Yahudiler sadece bilimsel alanda 104 Nobel ödülü kazanırken, 1.4 milyar Müslüman neden yalnızca 3 Nobel kazandı.

Yahudiler niçin bu kadar yaratıcı ve neden bu kadar güçlüler?

Yahudi inancına bağlı ve küresel çapta büyüyüp tanınmış şu yatırımcılara/işadamlarına ve markalarına bakalım:

Ralph Lauren (Polo),

Levi Strauss (Levi’s Jeans),

Howard Schultz (Starbuck’s),

Sergei Brin (Google),

Michael Dell (Dell Bilgisayarları),

Larry Ellison (Oracle),

Donna Karan (DKNY),

Irv Robbins (Baskins & Robbins),

Bill Rosenberg (Dunkin Dougnuts),

Richard Levin (Yale Üniversitesi’nin kurucu başkanı).

Yahudi inancına bağlı ve küresel çapta büyüyüp tanınmış şu sanatçılara bakalım:

Michael Douglas,

Dustin Hoffman,

Harrison Ford,

Woody Allen,

Tony Curtis,

Charles Bronson,

Sandra Bullock,

Billy Crystal,

Paul Newman,

Peter Sellers,

George Burns,

Goldie Hawn,

Cary Grant,

William Shatner,

Jerry Lewis,

Peter Falk…

Yönetmenler ve yapımcılar arasındaki Yahudiler:

Steven Spielberg,

Mel Brooks,

Oliver Stone,

Aaaron Spelling (Beverly Hills 90210),

Neil Simon (The Odd Couple),

Andrew Vaina (Rambo 1 /2 / 3),

Michael Mann (Starzky and Hutch),

Milos Forman (One Flew Over The Cuckoo’s Nest, Amadeus),

Douglas Fairbanks (TheThief of Baghdat),

Ivan Reitman (Ghostbusters) ,

Kohen Kardeşler,

William Wyler.

William James Sidis,

Sorun kendinize:

250’lik IQ derecesiyle dünyaya gelmiş en parlak insan hangi dine mensuptur?

Sorun kendinize:

Neden Yahudiler bu kadar güçlüdür?

Cevabı şudur: Her çocuğa ve her gence kaliteli eğitim verirler…

Bu eğitim türü sorgulayıcı (teslimiyetçi değil), araştırıcı (ezberci değil) ve yaratıcıdır (bilgi üretmek/bulmak içindir)

Soru:

Neden Müslümanlar bu kadar güçsüzdür?

Cevap:

Yanlış eğitim verdikleri ve gelişime yararı olmayan birer eğitim sistemi uyguladıkları için (Büyük oranda Din Eksenli, Sorgusuz, Araştırmasız, Ezberci ve Dayatmacı eğitim…).

Oysa Gezegenimizde yaklaşık 1.476.233.470 Müslüman yaşamaktadır.

Yani, toplam dünya nüfusu içinde her 5 kişiden biri Müslümandır.

Her bir Hindu’ya 2 Müslüman düşmektedir, her bir Budist’e karşılık 2 Müslüman vardır ve her bir Yahudi’ye karşılık 100 Müslüman bulunmaktadır.

Müslümanlar bu kadar kalabalıklar ama neden güçsüzler?

Nedeni eğitim(sizlik)dir!!!

İslam Konferansı Örgütü’nün (OIC) 57 üyesi vardır ve ülkelerin tümünde sadece 500 adet üniversite bulunmaktadır. Yani üniversite başına 3 milyon Müslüman düşmektedir. Başka bir deyişle 3 milyon kişi için bir üniversite yapılmıştır (Bunların kalitesi de başka bir sorundur!).

Fakat sadece ABD’de 5 bin 758 adet üniversite vardır.

Shanghai Jiao Tong Üniversitesi tarafından 2004 yılında hazırlanan “Dünya Üniversitelerinin Akademik Deger Listesi”ne Müslüman çoğunluğa sahip ülkelerin hiç birinden ilk 500’e giren tek bir üniversite yoktu.

Neden?.. Yanıt: Kalitesiz ve ezberci eğitim…

OKUMA YAZMA ORANLARI DA ÇOK DÜŞÜK!

UNDP tarafından toplanan verilere göre Hıristiyan dünyasında okuma-yazma bilenlerin oranı % 89’dur. Bunların %98’i ise en az ilkokul mezundur ve 100 kişiden 40’ı üniversite mezunudur. 15 Hıristiyan çoğunluğa sahip ülkedeki okuma-yazma oran ise %100’dür, yani bu 15 ülkede okuma-yazması olmayan tek kişiye rastlamak olası değildir!.

Müslüman ülkelerde durum bunun zıddıdır: 100 kişiden sadece 40’ı okuma-yazma bilir ve herkesin okuryazar olduğu bir tek Müslüman ülke bulunmamaktadır! Bunların %50’si ilkokul mezundur ve sadece %2’si üniversiteyi bitirmiştir.

BİLİM İNSANLARININ ORANLARI DA ÇOK DÜŞÜK!

ABD’de toplam bilim insanı sayısı 4.000, Japonya’da 5.000’dir. 57 Müslüman çoğunluğa sahip ülkelerdeki toplam bilim adamı sayısı ise sadece 230 kişidir. (Akademisyenlerin hepsi bilim insanı değildir. Bilim insanı demek, pozitif bilimlerle aktif olarak uğraşan kişi demektir.) Ve her 1 milyon Müslüman kişiye sadece 1 bilim insanı düşmektedir.

Teknisyenler bakımından Müslüman çoğunluklu Arap ülkelerdeki durum daha da kötüdür: Her 1 milyon Müslüman Arap nüfus içinde 50 teknisyen bulunmaktadır. Hıristiyan dünyasında ise her bir milyon kişi içinde 1000 teknisyen bulunmaktadır.

NEDEN?..

Yanıt:

Kalitesiz-ezberci eğitim ve ARGE’ye (araştırma geliştirmeye) yeterli kaynak ayrılmaması…

Çünkü Müslümanlar gayri safi milli gelirin yalnızca % 0,2’sini araştırma-geliştirme bütçesi olarak ayırıyor.

Buna karşın Hıristiyan dünyası araştırma-geliştirmeye % 5 oranında, yani 25 kat daha fazla fon ayırmaktadır.

SONUÇ:

İslam dünyası yeni bilgi üretebilecek kapasiteden yoksundur.

Ayrıca dünyanın ürettiği bilgiyi kendi halklarına öğretmekte de başarısızdır.

Bunun kanıtı ise ileri teknoloji ihracat rakamlarında saklıdır:

Pakistan’ın ileri teknoloji ihracatının toplam ihracatın içindeki oran %1’dir. Suudi Arabistan, Kuveyt, Fas ve Cezayir’in ise % 0,3’tür.

Hristiyan Singapur’da bu oran % 58′dir.

Gelecek Bilgi temelli toplumların olacaktır

Ilginçtir, Müslüman 57 ülkenin gayri safi milli hâsılalarının toplamı 2 trilyon doların altındadır. Buna karşın 310 milyonluk ABD tek başına 12 trilyon dolar değerinde mal ve hizmet üretmekte; Çin 8 trilyon dolar,

Japonya 3,8 trilyon dolar ve Almanya 2,4 trilyon dolarlık üretim yapmaktadır. (Satın alma gücü eşitlenerek hesaplama yapılmıştır.)

Mal ve hizmet üretimi

İspanya’da 1 trilyon doların üzerindedir. Katolik Polonya 489 milyar dolarlık mal ve hizmet üretimi gerçekleşmektedir. Budist Tayland 545 milyar dolar değerinde mal ve hizmet üretimi yapmaktadır.

İşin daha acıklı tarafı ise şudur: İslam Dünyasının gayri safi milli hâsılasının tüm dünya gayri safi milli hâsılası içindeki oranı hızla azalmaktadır.

O halde Müslümanlar neden bu kadar güçsüzdür?

Cevap:

Eğitim Yoksunluğu. Tam anlamıyla söylersek; kaliteli ve çağdaş eğitim yoksunluğu.

Çok kesin biçimde söylersek; akılcı olmayan, ezberci, teslimiyetçi, din eksenli ve çağdışı eğitim…

Dr. Faruk Saleem – İslamabat, Pakistan
    Motosikletsiz biri

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    okudum, nokta atışı olmuş.
    jimi_hendrix bunu beğendi.

Jemand - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT-10 SP
    5 dakikadan fazla sürer hacı bu, gözüm almadı
    tl;dr

bizim müslümanlardan hiç bi şey olmaz ancak dedikodu küfür karı kız

CrazyBullet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda RCV213, Yamaha YZR500
    Komşum bir hayat kadını ve benden daha zengin, ona oykunerek şimdi bende mi hayat kadını olmalıyım?
    yaşlıveacemi ve oxus bunu beğendiler.

Öncelikle yazınızın neredeyse hepsini okudum. Ve çoğu konuda da hemfikiriz.
    Fakat ben TÜRKİYE'den örnek vereceğim burda işler o kadar kolay değil, sebep ise kişiler yetenekli olduğu konuda eğitim almakta zorlanıyor, Hükümet bu hususta gerekli ünüversteleri açmıyor, aynı zamanda mevcut ünüversltelere kayıt yapmak için ise birçok kişinin bütcesi yok. Hep çalışıyoruz yüksek vergiler veriyoruz, vergi vermek elbet gerekir. Peki bu vergiler doğru yatırım olarak geri bize dönüyor mu!?
    Mesala kendim hertürlü malzemeyi bir araya getirip işler hale getirmekte diğer arkadaşlarımdan çok ileride bir yeteneğim vardı.
    Sonuc: Babam erken vefat etti ve ben çalışma hayatına geçiş yapmak durumunda kaldım. Bana yeni bilgiler aktarılmadığı için şimdi diğer arkadaşlarım ile aynı seviyedeyim.
    Ve yetenekli olduğum işte çalışmıyorum. Bulduğum işte çalışıyorum.
    Umarım biraz açıklayıcı oldum.
    Bilgi için teşekkür ederim

blue39 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YZF-R25
    Materyalizmin babasına yahudi demiş pakistanlı yazarımız. Onu düzeltmek istedim. Ayrıca eğitim ve zeka seviyesi yükseldikçe dinden uzaklaşılır. Özellikle de "Sana sorgulamak için bi beyin verdim ve sen beni sorgulamayacaksın." diyen bi tanrın varsa. Din ve eğitim konusuna gündeme gelince aklıma hep şu geliyo. https://www.youtube.com/watch?v=opLbPBuCHhk

sorun:

"hepimizin sorunun ne olduğunu bilmemiz ama ne yapacağımız konusunda hiçbir fikrimizin olmaması"

"hiç kimsenin fedakarlık yapmak istememesi, kimsenin elini taşın altına koymak istememesi"

bektanist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mz 301 2002- Mondial RX3i Evo 2015
    Alıntı CrazyBullet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Komşum bir hayat kadını ve benden daha zengin, ona oykunerek şimdi bende mi hayat kadını olmalıyım?
    Yazıyı okudun ve bunu anladın ? bende okudum hiç öyle algılamadım.
    körlerin arasında tek gözlü adam kendini kral sanır

Motosikleti
    Honda PCX 150
    bu tespit yeni değil ki. bu tespitleri yabancılar da yapıyorlar zaten. bizim kendi halimiz onlara da malum. kaliteli eğitim nedir biz daha onun nasıl bir şey olduğunu bilmiyoruz ki. kaldı ki kadercilik hayatımızın her anını ele geçirmiş durumda. bilim dediğiniz şey bir sorun çözme metodudur aslında. biz sorunları çözmek yerine kaderimiz böyle diyor der oturursak ileri gitmek şöyle dursun geri gitmeye mahkumuz. çünkü başkalarının bize yön vermesine muhtaç hale geliyoruz gün geçtikçe. bazı şeylerin değişmesi kolay olmaz maalesef.

aslında atalarımız tıp teknoloji anlamında çok şeyler yapmış ama gerisi bi şekilde gelmemiş sitede okumuştum bu sitede tarih hocası anlatıyormuş türkler uçmayı denedi bütün sınıf kahkaha içinde hoca müsveddesi de dahil ya adam uçmayı denemiş millet gülüyo atatürkün bi sözü var gökyüzüne hakim olursanız dünyaya hakim olursunuz bunu anlayacak beyin maalesef türkler de yok eğitim yuvasını manita yuvasına çevirmişler

millete üniversite deyince aklına "seks" geliyor; seks devrimi olmadan hiçbir başarı elde edemeyiz.

Ahmet Turan Peker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda nc 750 x dct vstrom dl 650 xmax 250
    Aynı soruları 10 asır kadar müslüman olmayanlar sordular. Detaylı arama yapıp isimleri dökmeye gerek yok herhalde....
    Yahudileri anlamak için Hitler'in kavgam kitabını okumak yeterli olacaktır ( İslam'ı kitapları söylemiyorum bazılarının alerjisi var diye)......
    Niye "" müslümanlar"" diye sormak yerine niye benim bir hemşerim, niye yeğenlerim,niye arkadaşlarım diye sormak lazım bence.
    Şunu yazmadan geçersem olmaz herşey doğar büyür ölür. Sistemlerde aynıdır.
    Yeryüzünde Allah diyen oldukça kıyamet kopmayacaktır. İslam alimleri Birgün bunun olacağını ancak ondan sonra kıyametin kopacağını söylemişlerdir.
    100 senelik bir tarihle 1500 senelik bütün birikimleri kaldırıp görmezden gelemeyiz bugün böyle peki 100 sene sonra nasıl olacak 🤔

Konu %100 haklı. Ayrıyettten üniversitelerin her yerde olması da saçma size şöyle bir örnek vereyim. Ben şuan zaten üniversite okuyorum fakat öyle bir üniversite düşünün ki okula gitmiyorum ve sınavlarda yüksek notlar alarak geçiyorum. Üstüne üstlük bu üniversite bittiğinde kısmet olursa uçak mühendisliği okuyacağım. Şimdi ben burda belki iyi birşey yapıyorum fakat 18 yaşında ve meslek lisesinden mezun olan adamın suçu neyde bu adam uçak mühendisliğini kazanmak için 2-3 yıl mezuna kalmak zorunda ?
    Heryerde üniversite var ve kalitesi o kadar kötü ki liseden farkı yok.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Yazı mantıklı görünüyor ama mesele o kadar basit değil. Çünkü ülke bir sistem. Sadece eğitimin mükemmel olmasi mümkün değil. Mesela siyasi düzen bozuksa, eğitim, insanlara düşünmeyi ve sorgulamayı öğretmekten ziyade, kontrol edilmesi gereken bir propaganda aracı haline gelir.

Açıkçası bu noktada geçmişimiz de çok parlak değil. "Milli tarih" örnek olarak yeter.

Önemli olan nokta özgürlük. Bu noktada da, son otuz senenin en sınırlı zamanlarını yaşamaktayız. Bırakın kaliteli insan yetiştirmeyi, elimizdeki az sayıda yetişmiş kaliteli insanı bile kaçırmaktayız:

http://www.bbc.com/news/world-europe-42433668

Geleceğimiz bayağı kötü görünüyor... Böyle devam ederse bi ton sinirli, dünyayı düşman olarak gören, bağnazın yaşadığı, aklı çalışan gençlerin de en kısa zamanda daha iyi bir hayat yaşamak için terkettiği, fakirlikten sürünen (ama gururlu!) bir üçüncü dünya ülkesi olacağız. Yarıladık bile.

Ekarademir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 640 Adventure
    Çok doğru tespitler

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Müslümanlar sadece müslüman ülkelerde yaşamıyor.
    Örnek olarak gösterilen ülkelerde yaşayan,ora okullarında eğitim gören yüzbinlerce müslüman var.
    Onları nasıl izah edeceğiz?
    Yani hıristiyan veya yahudi çocukla eşit şartlarda yaşayan ve okuyan yüzbinlerce müslüman çocuktan bir tane bile şu üstteki listeye giren yok.
    Mesele sadece eğitim değil galiba!

Alıntı COQ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Örnek olarak gösterilen ülkelerde yaşayan,ora okullarında eğitim gören yüzbinlerce müslüman var.
    Yani hıristiyan veya yahudi çocukla eşit şartlarda yaşayan ve okuyan yüzbinlerce müslüman çocuktan bir tane bile şu üstteki listeye giren yok.
    genetik / IQ ?

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı COQ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aynısı Amerika'daki siyahlar için geçerli. Hâlâ çok azlar. Eşit fırsat sunma konusunda yıllardır çalışılmasına rağmen hâlâ olmuyor. Mesele aktif araştırma konusu olduğu için bayağı derin, ancak sadece bir noktaya değineyim. İnsanlar kendilerine engel oluyor. Daha doğrusu kendisini ileride başarılı bir noktada göremiyor, hayal edemiyor. Çevresi ve ortam bunu tetikliyor.

Ahmet Turan Peker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda nc 750 x dct vstrom dl 650 xmax 250
    İslam'ın emirlerinin yerine getirildiği zamanlar bunlar olmuş. Madem liste buyrun
    Bunlar temeli atmışlar zaten

Abdüsselam : ( 1926 - ) Pakistanlı Fizik Bilgini İlk nobel ödülü alan
    müslüman bilim adamı.

Ahmed Bin Musa : ( 10. yüzyıl ) Sistem mühendisliğinin Öncüsü. Astronom ve
    Mekanikçi.

Akşemseddin : ( 1389 - 1459 ) Pasteur önce Mikrobu bulan ilk bilim adamı.
    İstanbulun fethinin manevi babasıdır. Fatih sultan Mehmet' in Hocasıdır

Ali Bin Abbas : ( ? - 994 ) 1000 sene önce ilk kanser ameliyatını yapan
    bilim adamı. Kılcal damar sitemini ilk defa ortaya atan bilim adamıdır. Eski
    çağın en büyük hekimlerinden olan hipokratesin (Hipokrat) Doğum olayı
    görüşünü kökünden yıktı.

Ali Bin İsa : ( 11. yüzyıl ) İlk defa göz hastalıkları hakkında eser veren
    müslüman bilim adamı.

Ali Bin Rıdvan : ( ? - 1067 ) Batıya tedavi metodlarını öğreten islam alimi.

Ali Kuşçu : ( ? - 1474 ) Ünlü Bir türk astronomi ve matematik bilginidir.

Ammar : ( 11 yüzyıl ) İlk katarak ameliyatını kendine has biçimde yapan
    müslüman bilim adamı.

Battani : ( 858 - 929 ) Dünyanın en meşhur 20 astrononumdan biri
    trigonometrinin mucidi sinus ve kosinüs tabirlerini kullanan ilk bilgin.

Beyruni : ( 973 - 1051 ) Dünyanın döndüğünü ilk bulan bilim adamı ümit
    burnu amerika ve japonyanın varlığından bahseden ilk bilim adamı. Beyruni
    amerika kıtasının varlığını kristof colomb'un Keşfinden 500 sene önce
    bildirmiştir. Matematik Jeoloji CoğrafyaTıp Felsefe Fizik Astronomi
    gibi dallarda eserler yazmıştır. Çağın En Büyük Alimidir.

Bitruci : ( 13. yüzyıl ) Kopernik'e yol açan öncülük eden astronom bilim
    adamı.

Cabir Bin Eflah : ( 12. yüzyıl ) Ortaçağın büyük matematik ve astronom
    bilginidir . Çubuklu güneş saatini bulan ilk bilim adamıdır.

Cabir Bin Hayyan : ( 721 - 805 ) Atom bombası fikrinin ilk mucidi ve
    kimyanın babası sayılır. Maddenin en Küçük parçası atomun parçalana
    bileciğini bundan 1200 sene önce söylemiştir.

Cahiz : ( 776 - 869 ) Zooloji İlminin öncülerindendir. Hayvan gübresinden
    amonyak elde etmiştir.

Cezeri : ( 1136 - 1206 ) İlk sistem mühendisi ve ilk sibernetikçi ve
    elektronikçi Bilgisayarın babası; oysa bilgisayarın babası yanlış olarak
    ingiliz matematikçisi Charles Babbage olarak bilinir..

Demiri : ( 1349 - 1405 )Avrupalılardan 400 yıl önce ilk zooloji
    ansiklopedisini yazan alimdir ... Hayatül hayavan isimli kitabı yazmıştır.

Dinaveri : ( 815 - 895 ) Botanikçi Ve astronom bir alim olarak bilinir.

Ebu Kamil Şuca : ( ? - 951 ) Avrupaya matematiği öğreten islam bilgini.

Ebu'l Fida : ( 1271 - 1331 ) Büyük Bir bilgin tarihçi ve coğrafyacıdır.

Ebu'l Vefa : ( 940 - 998 ) Matematik ve Astronomi bilginidir trigonometriye
    tanjant kotanjant sekant ve kosekantı kazandıran matematik bilginidir.

Ebu Maşer : ( 785 - 886 ) Med-cezir olayını (gel-git) ilk keşfeden
    bilgindir.

Evliya Çelebi : ( 1611 - 1682 ) Büyük Türk seyyahı ve meşhur seyahatnamenin
    yazarıdır.

Farabi : ( 870 - 950 ) Ses olayını ilk defa fiziki yönden ele alıp açıklayıp
    izah getiren ilk bilgindir.

Fatih Sultan Mehmet : ( 1432 - 1481 ) İstanbulu feth eden ve Havan topunu
    icad eden yivli topları döktüren padişahtır fatihin kendi icadı olan ve adı
    "şahi" olan topların ağırlığı 17 ton ve bakırdan dökülmüş olup 1.5 ton
    ağırlığındaki mermileri 1 km ileriye atabiliyordu bu topları 100 öküz ve 700
    asker ancak çekebiliyordu..

Fergani : ( 9. yüzyıl ) Ekliptik meyli ilk defa tesbit eden astronomi alimi.

Gıyasüddin Cemşid : ( ? - 1429 ) Matematik alimi. Ondalık kesir sistemini
    bulan çemşid cebir ve astronomi alimi.

Harizmi : ( 780 - 850 ) İlk cebir kitabını yazan ve batıya cebiri öğreten
    bilgin. Adı algoritmaya isim oldu rakamları Avrupa' ya öğreten bilgin.
    Cebiri sistemleştiren Bilgin.

Hasan Bin Musa : ( - ) Dünyanın çevresini ölçen üç kardeşler olarak bilinen
    üç kardeşten biri..

Hazini : ( 6 - 7 yüzyıl ) Yerçekimi ve terazilerle ilgili izahlarda bulunan
    bilgin.

Hazerfen Ahmed Çelebi : ( 17. yüzyıl ) Havada uçan ilk Türk. Planörcülüğün
    öncüsü.

Huneyn Bin İshak : ( 809 - 873 ) Göz doktorlarına öncülük yapan bilgin.

İbni Avvam : ( 8. yüzyıl ) Tarım alanında ortaçağ boyunca kendini kabul
    ettiren bilgin.

İbni Battuta : ( 1304 - 1369 ) Ülke ülke kıta kıta dolaşan büyük bir
    seyyah.

İbni Baytar : ( 1190 - 1248 ) Ortaçağın en büyük botanikçisi ve eczacısıdır.

İbni Cessar : ( ? - 1009 ) Cüzzam hastalığının sebeb ve tedavilerini 900
    sene önce açıklayan müslüman doktor.

İbni Ebi Useybia : ( 1203 - 1270 ) Tıp Tarihi hakkında eşsiz bir eser veren
    doktor.

İbni Fazıl : ( 739 - 805 ) 12 asır önce ilk kağıt fabrikasını kuran vezir.

İbni Firnas : ( ? - 888 ) Wright kardeşlerden önce 1000 sene önce ilk uçağı
    yapıp uçmayı gerçekleştiren alim.

İbni Haldun : ( 1332 - 1406 ) Tarihi ilim haline getiren sosyolojiyi kuran
    mütefekkir. Psikolojiyi tarihe uygulamışilk defa tarih felsefesi yapan
    büyük bir islam tarihçisidir. Sosyolog ve şehircilik uzmanı.

İbni Hatip : ( 1313 - 1374 ) Vebanın bulaşıcı hastalık olduğunu ilmi yoldan
    açıklayan doktor.

İbni Havkal : ( 10. yüzyıl ) 10 asır önce ilmi değeri yüksek bir coğrafya
    kitabı yazan alim.

İbni Heysem : ( 965 - 1051 ) Optik ilminin kurucusu büyük fizikçi. İslam
    dünyasının en büyük fizikçisi batılı bilginlerin öncüsü göz ve görme
    sistemlerine açıklık kazandıran alim. Galile teleskopunun arkasındaki isim.

İbni Karaka : ( ? - 1100 ) Dokuzyüz yıl önce torna tezgahı yapan bilgin.

İbni Macit : ( 15. yüzyıl ) Ünlü bir denizci ve coğrafyacı. Vasco da Gama
    onun bilgilerinden ve rehberliğinden istifade ederek hindistana ulaştı.

İbni Rüşd : ( 1126 - 1198 ) Büyük bir doktor astronom ve matematikçidir.

İbni Sina : ( 980 - 1037 ) Doktorların sultanı. Eserleri Avrupa
    üniversitelerinde 600 sene temel kitap olarak okutulan dahi doktor. Hastalık
    yayan küçük organizmalar civa ile tedavipastör' e ışık tutması ilaç
    bilim ustası dış belirtilere dayanarak teşhis koyma botanik ve zooloji ile
    ilgilendi Fizikle ilgilendi jeoloji ilminin babası.

İbni Türk : ( 9. yüzyıl ) Cebirin temelini atan islam bilgini.

İbni Yunus : ( ? - 1009 ) Galile'den önce sarkacı bulan astronom.

İbni Zuhr : ( 1091 - 1162 ) Endülüsün en büyük müslüman doktorlarından
    asırlarca Avrupa'da eserleri ders kitabı olarak okutuldu.

İbnünnefis : ( 1210 - 1288 ) Küçük kan dolaşımını bulan ünlü islam alimi.

İbrahim Efendi : ( 18. yüzyıl )Osmanlılarda ilk denizaltıyı gerçekleştiren
    mühendis.

İbrahim Hakkı : ( 1703 - 1780 ) Büyük bir sosyolog psikolog astronom ve
    fen adamı. En ünlü eseri marifetnâmeBurçlardan insan fizyoloji ve
    anatomisinden bahsetmiştir.

İdrisi : ( 1100 - 1166 ) Yedi asır önce bügünküne çok benzeyen dünya
    haritasını çizen coğrafyacı.

İhvanü-s Safa : ( 10. yüzyıl ) çeşitli ilim dallarını içine alan 52 kitaptan
    meydana gelen bir ansiklopedi yazan ilim adamı. Astronomi Coğrafya
    Musiki Ahlâk Felfese kitapları yazmıştır.

İsmail Gelenbevi : ( 1730 - 1791 ) 18 yüzyılda osmanlıların en güçlü
    matematikçilerinden.

İstahri : ( 10. yüzyıl ) Minyatürlü coğrafya kitabı yazan bilgin.

Kadızade Rumi : ( 1337 - 1430 ) Çağını aşan büyük bir matematikçi ve
    astronomi bilgini. Osmanlının ve Türklerin ilk astronomudur.

Kambur Vesim : ( ? - 1761 ) Verem mikrobunu Robert Koch'dan 150 sene önce
    keşfeden ünlü doktor.

Katip Çelebi : ( 1609 - 1657 ) Osmalılarda rönesansın müjdecisi coğrafyacı
    ve fikir adamı.

Kazvini : ( 1203 - 1283 ) Ortaçağın Herodot'u müslümanların Plinius'u
    astronom ve coğrafyacı bilgin.

Kemaleddin Farisi : ( ? - 1320 ) İbni Heysem ayarında büyük islam
    matematikçisi fizikçi ve astronom.

Kerhi : ( ? - 1029 ) İslam Matematikçilerinden.

Kindi : ( 803 - 872 ) İbni Heysem'e kadar optikle ilgili eserleri kaynak
    olan bilgin. Fizik felsefe ve matematik alanında yaptığı hizmetleri ile
    tanınmıştır.

Kurşunoğlu Behram : ( 1922 - ? ) Genelleştirilmiş izafiyet teorisini ortaya
    atan beyin güçlerimizden. Halen prof. Behram Kurşunoğlu Amerika da florida
    üniversitesinde teorik fizik merkezinde başkanlık yapmaktadır.

Lagarî Hasan Çelebi : ( 17. yüzyıl ) Füzeciliğin atası osmanlılarda ilk
    defa füze ile uçan bilgin.

Macriti : ( ? - 1007 ) Matematikte başkan kabul edilen Endülüslü Matematikçi
    ve astronom.

Mağribi : ( 16. yüzyıl ) Çağının en büyük matematikçilerinden . Mağribinin
    eseri olan Tuhfetü'l Ada isimli kitabında üçgen dörtgen daire ve diğer
    geometrik şekillerinin yüz ölçümlerini bulmak için metodlar gösterilmiştir.

Maaşallah : ( ? - 815 ) Meşhur islam astronomlarındandır. Usturlabla İlgili
    ilk eseri veren bilgindir.

Mes'ûdi : ( ? - 956 ) Kıymeti ancak 18. 19. Yüzyıllarda anlaşılan büyük
    tarihçi ve coğrafyacı. Mesudi günümüzden 1000 sene önce depremlerin oluş
    sebebini açıklamıştır. Mesûdinin eserlerinden yel değirmenlerinin de
    müslümanların icadı olduğu anlaşılmıştır.

Mimar Sinan : ( 1489 - 1588 ) Seviyesine bugün dahi ulaşılamayan dahi mimar.
    Mimar Sinan tam manası ile bir sanat dahisidir.

Muhammed Bin Musa : ( 9. yüzyıl ) Dünyanın Çevresini ölçen 3 kardeşten biri.
    Matematikçi ve astronom.

Mürsiyeli İbrahim : ( 15. yüzyıl ) Piri reisten 52 sene önce bugünkü uygun
    Akdeniz haritasını çizen haritacı. Günümüzden 500 sene önce kadar önce
    yaşamıştır.

Nasirüddin Tusi : ( 1201 - 1274 ) Trigonometri sahasında ilk defa eser
    veren Merağa rasathanesini kuranmatematikçi ve astronom.

Necmeddinü-l Mısri : ( 13 yüzyıl ) Çağının ünlü astronomlarından.

Ömer Hayyam : ( ? - 1123 ) Cebirdeki binom formülünü bulan bilgin. Newton
    veya binom formülünün keşfi ömer hayyama aittir.

Piri Reis : ( 1465 - 1554 ) 400 sene önce bu günküne çok yakın dünya
    haritasını çizen büyük coğrafyacı. Amerika kıtasının varlığını kristof
    kolomb 'dan önce bilen ünlü denizci.

Razi : ( 864 - 925 ) Keşifleri ile ün salan asırlar boyunca Avrupa'ya ders
    veren kimyager doktor ünlü klinikçi. Devrinin En büyük bilgini İbni Sina ile
    aynı ayarda bir bilgin.

Sabit Bin Kurra : ( ? - 901 ) Newton' dan çok önce diferansiyel hesabını
    keşfeden bilgin. Dünyanın çapını doğru olarak hesaplayan ilk islam bilgini.
    Matemetik ve astronomi alimi.

Sabuncu Oğlu Şerefeddin : ( 1386 - 1470 ) Fatih devrinin ünlü doktor ve
    cerrahlarındandır. Deneysel fizyolojinin öncülerindendir.

Seydi Ali Reis : ( ? - 1562 ) Ünlü bir denizci matematik ve astronomi
    alimidir.

Şemsettin Halili : ( ? - 1397 ) Büyük bir astronomi bilginidir.

Şihabettin Karafi : ( ? - 1285 ) orta çağın en büyük fizikçi ve
    hukukçularından.

Takiyyüddin Er Rasit : ( 1521 - 1585 ) İstanbul rasathanesi ilk kuran
    çağından çok ileride asrın önde gelen astronomi alimidir.

Uluğ Bey : ( 1394 -1449 ) Çağının en büyük astronomu ve trigonometride yeni
    çığır açan ünlü bir alim ve hükümdar.

Zehravi : ( 936 -1013 ) 1000 sene önce ilk çağdaş ameliyatı yapan böbrek
    taşlarının nasıl çıkarılacağını ve ilk böbrek ameliyatını gerçekleştiren
    bilim adamı..

Zerkali : ( 1029 - 1087 ) Keşif ve hizmetleri ile ün salmış astronomi
    alimidir.

1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)