Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Benim başlık nereye gitti

REKLAM ALANI
    MD.Murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yok
    Arkadaşım mesele kendi ulkesine ve vatandaşına davranışı.
    Ben demiyorum ki bunlar tozpembe milletler.
    Güçlü olanin zayif olani ezdiği bir dünyada zayıf olani eziyorlar. Bu haksizlik mi evet
    Yanlış mi evet.
    Mesele bizim ne yaptığımız.
    Bizimkiler de biz güçlü olmak istemiyoruz, zayif olup ezilmek istiyoruz diyor paşam o ne olacak?
    Bilimi teknolojiyi sifirlayip ülkeyi imam hatiple doldurup dindar nesil yetiştirme hedefi olan bati mi biz mi?

Biz adamlara gelin bizi ezin, biz de ortadoğu ulkesi olmak istiyoruz diye haykırıyoruz.

Bu durumda kim suçlu?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Alıntı Ahmet Turan Peker adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hayal kuralım...
    Bir müslüman ülkesi cok güçlü olsa gidip batıyı bir şekilde sömürse, eğitim düzenini bozsa en iyi eğitim kurumu diye bilinen kurumu içten içe o ülkeyi ele geçirmek için militan yetiştirmek için kullansa.... O zamanda hoşgörülü olurlardı acaba.....

Afrika'da Afganistan'da Asya'da insanları öldürenler o ""hoşgörülü"" toplumun fertleri değilmiş Allah aşkına

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:45 ----------

İmanın altı şartı derler

1- Allah'a inanmak
    2-Meleklere inanmak
    3-Kitaplara inanmak
    4-Peygamberlere inanmak
    5-Ahiret hayatına inanmak
    6-Kaderin,hayrın ve şerrin Allah'tan geldiğine inanmak
    Kaynak var mıdır?

Hangi ayet ?

Tüm ulkelerde var mı böyle sartlar, mesela endonezya ?

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Hayal kuralım...
    Bir müslüman ülkesi cok güçlü olsa gidip batıyı bir şekilde sömürse, eğitim düzenini bozsa en iyi eğitim kurumu diye bilinen kurumu içten içe o ülkeyi ele geçirmek için militan yetiştirmek için kullansa.... O zamanda hoşgörülü olurlardı acaba.....

Afrika'da Afganistan'da Asya'da insanları öldürenler o ""hoşgörülü"" toplumun fertleri değilmiş Allah aşkına
    Yanlış anlamayın, ben de inançlı biriyim. Ancak lütfen tepkinizi inceleyin. İslam aleminin içinde bulunduğu ahlaki çöküntüyü sorgulayan, mantıklı ve destekli şekilde izah eden bir açıklamayı, bir öz eleştiriyi sindirmekte zorlandınız. Bunun için de konuyla çok ta alakası olmayan "ama onlar da kaka" bahsini açma ihtiyacı hissettiniz savunma amacıyla...

Durumu düzeltmek için bu öz eleştiriyi yapmamız lazım. Gerçeklerle yüzleşmemiz lazım. "biz iyiyiz, onlar kötü" ile nereye kadar?

Ahmet Turan Peker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda nc 750 x dct vstrom dl 650 xmax 250
    Alıntı zapalka adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kaynak var mıdır?

Hangi ayet ?

Tüm ulkelerde var mı böyle sartlar, mesela endonezya ?
    2 ihtimal var ya inanmıyorsun yada bilmiyorsun. İlki ise kaynağıda lehimide yapıştırıcıyı da ben değil Allah'tan başka kimse veremez nasip işi....

Eğer ikinci ihtimal ise belki senin suçun yok ama seni yetiştirenler kim ise bu konuda onlarda aynı imiş demek ki. Din eğitimine başlamadan daha çocukken her müslüman öğrenir İslam'ın beş şartını imanın altı şartını.

Kuran'da olmayan hiçbir şey ""Farz"" olmaz. Olan şeyden ise şüphe dahi edilemez. Allah'ın kelamı doğrudur.

Bunlar Kur'an icma kıyas sünnet ile sabittir. Şüphe yoktur. Her birinin açılımı ciltlerce acıklama içerir.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:34 ----------

Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yanlış anlamayın, ben de inançlı biriyim. Ancak lütfen tepkinizi inceleyin. İslam aleminin içinde bulunduğu ahlaki çöküntüyü sorgulayan, mantıklı ve destekli şekilde izah eden bir açıklamayı, bir öz eleştiriyi sindirmekte zorlandınız. Bunun için de konuyla çok ta alakası olmayan "ama onlar da kaka" bahsini açma ihtiyacı hissettiniz savunma amacıyla...

Durumu düzeltmek için bu öz eleştiriyi yapmamız lazım. Gerçeklerle yüzleşmemiz lazım. "biz iyiyiz, onlar kötü" ile nereye kadar?
    Haşmet kardeşim İslam toplumundaki bozulma zaten İslam'dan uzaklaştığını için değil mi. Bunun başka sebebi mi var

İslam ahlaksızlığı mı emrediyor. Zinayımı,hırsızlığımı,bozgunculuğumu yada ülkeyi kötülemeyi mi....ululemre itaat nerede kaldı. Padişaha isyan edersek bu bizi muhalif yapar. Vatana karşı olursak bu hain yapar...

Bir din aliminin içtihatına inanmaz isek bu bizi muhalif yapar. Din aliminin ilham aldığı kaynağa (Kur'an, sünnet)inanmaz isek bu bizi kâfir yapar
    bursalıali bunu beğendi.

F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    bence ilk önce savunduğumuz insanların yanlışlarını doğrularını objektif bi şekilde görüp görmediğimizi sorgulayalım..
    yaptığı ibadete bakmak bizi duygusal düşünmeye sevk ettiği gibi yanlış yola yönelmemizi sağlar...

[QUOTE=Ahmet Turan Peker;4268643]2 ihtimal var ya inanmıyorsun yada bilmiyorsun. İlki ise kaynağıda lehimide yapıştırıcıyı da ben değil Allah'tan başka kimse veremez nasip işi....

Eğer ikinci ihtimal ise belki senin suçun yok ama seni yetiştirenler kim ise bu konuda onlarda aynı imiş demek ki. Din eğitimine başlamadan daha çocukken her müslüman öğrenir İslam'ın beş şartını imanın altı şartını.

Kuran'da olmayan hiçbir şey ""Farz"" olmaz. Olan şeyden ise şüphe dahi edilemez. Allah'ın kelamı doğrudur.

Bunlar Kur'an icma kıyas sünnet ile sabittir. Şüphe yoktur. Her birinin açılımı ciltlerce acıklama içerir.[COLOR="Silver"]

Sorduğum sorunun cok açık olduğunu düşünüyorum. Ama sen bu soruya cevap vermek yerine benim inancima ve aileme laf atıyorsun. Hiç hoş olmadi. Böyle bir cevap beklemiyordum.. Neyse benden büyüksün saygısızlık ermeyeceğim.

Vereceğin cevap çok açık; şu şu şu ayet diyeceksin bitecek. Hâlâ her müslüman öğrenir diyorsun.Işte tam bunu söyleyeceğini bildiğim için endonezya'yi sordum.

Tekrar soruyorum ;

Bu islamin 5 şartı ve imanın 6 şartı dediğin şeyler kur 'an 'ın hangi ayetinde geçiyor?

Diger müslüman ülkelerden hangilerinde var bu şartlar?

Motosikleti
    [QUOTE=zapalka;4268658]
    2 ihtimal var ya inanmıyorsun yada bilmiyorsun. İlki ise kaynağıda lehimide yapıştırıcıyı da ben değil Allah'tan başka kimse veremez nasip işi....

Bunlar Kur'an icma kıyas sünnet ile sabittir. Şüphe yoktur. Her birinin açılımı ciltlerce acıklama içerir.[COLOR="Silver"]

Sorduğum sorunun cok açık olduğunu düşünüyorum. Ama sen bu soruya cevap vermek yerine benim inancima ve aileme laf atıyorsun. Hiç hoş olmadi. Böyle bir cevap beklemiyordum.. Neyse benden büyüksün saygısızlık ermeyeceğim.

Vereceğin cevap çok açık; şu şu şu ayet diyeceksin bitecek. Hâlâ her müslüman öğrenir diyorsun.Işte tam bunu söyleyeceğini bildiğim için endonezya'yi sordum.

Tekrar soruyorum ;

Bu islamin 5 şartı ve imanın 6 şartı dediğin şeyler kur 'an 'ın hangi ayetinde geçiyor?

Diger müslüman ülkelerden hangilerinde var bu şartlar?
    Kelimeleri yanlış seçtim demek ki asla hakaret kastım yok öyle anlaşıldıysam özür dilerim...
    İlk arama sayfasından alıntıdır.

http://www.ihvanlar.net/2014/07/11/i...si-uydurma-mi/

https://www.manevihayat.com/konu/imanin-sartlari-ile-ilgili-ayetler.22059/
    bursalıali bunu beğendi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Haşmet kardeşim İslam toplumundaki bozulma zaten İslam'dan uzaklaştığını için değil mi. Bunun başka sebebi mi var

İslam ahlaksızlığı mı emrediyor. Zinayımı,hırsızlığımı,bozgunculuğumu yada ülkeyi kötülemeyi mi....ululemre itaat nerede kaldı. Padişaha isyan edersek bu bizi muhalif yapar. Vatana karşı olursak bu hain yapar...

Bir din aliminin içtihatına inanmaz isek bu bizi muhalif yapar. Din aliminin ilham aldığı kaynağa (Kur'an, sünnet)inanmaz isek bu bizi kâfir yapar
    Yazdıklarınızda anladığım kadarıyla itiraz edecek bir nokta göremiyorum. Peki link verdiğim makalede sizi rahatsız eden nokta neydi ki tepki vermek zorunda hissettiniz?

Motosikleti
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yazdıklarınızda anladığım kadarıyla itiraz edecek bir nokta göremiyorum. Peki link verdiğim makalede sizi rahatsız eden nokta neydi ki tepki vermek zorunda hissettiniz?
    Ney değil herşeyi..
    Yav abiciğim kim bozdu bizim ahlakımızı( katılmıyorum her türlü ahlaksızlık onlarda hala). Mesela kapitalizm, terör, bireysellik, çıkarcılık .... Bize nereden geldi.
    Komşuluk gidince komşu hakkını gözetmemek nerden çıktı.

Saygı orda çokmuş,vs vs.. Sen onların zayıfları sömürerek edindikleri imkanların azını al bak bakalım geriye ne kalıyor

Kaç senelik saygıdan bahsediyoruz. Birbirlerinin soyunu kurutma ya çalışmaları üzerinde çok az zaman geçti.
    bursalıali bunu beğendi.

bursalıali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mondial RX3İ EVO-Honda Falcon NX4- FYM 250
    Arkadaşlar ben de ihvanlar netdeki ihvanlar kelimesine takıldım. İhvan kelime olarak ahi kardeş lafzının kardeşler anlamında çoğul söylenişidir. Aynen bab-kapı çoğulu ebvab-kapılar , kitap ki hem
    Arapçadan türkçeye geçmiştir . Kütüb kitaplar anlamındadır , kütüphanenin kitaplarevi anlamına geldiğini hepimiz biliriz. Bence birisi ihvanlar diyorsa ki anlam olarak kardeşlerler gibi saçma sapan
    bir mana çıkar ortaya. Tıpkı ingilizcede he o kelimesinin çoğulu they onlar sözcüğüne theys onlarlar
    gibi bir şey olur. Ya da bakkala bakkalcı denilemiyeceği gibi. Bakkal bakliyat ürünlerini satan kişi
    demektir , bakkalcı ise bakliyat ürünlerini satan kişiyi satan gibi birşey olur. Aynen marangoza
    Marangozcu denilemiyeceği gibi. Ben yüksek okulda okuyamadım . Ama lise seviyesinde de olsa Arap ve
    Türk gramerini biraz öğrendim. Tekrar olacak ama sitesinin adını ihvanlar diye koyacak kişinin yazacağı
    şey bilimsel diye değerlendirilemez. Arapçaya hakkıyla vakıf olmayan insan da islam hakkında fikir
    beyan etmekten acizdir. Gelelim Haşmet Hocama bahsettiğiniz hadisin tam metni { Ben ancak güzel
    ahlakı tamamlamak için gönderildim } şeklinde. Selam ve saygılarla.(

Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    @Bursalıali abim-üstadım mütevazilik edip sadece minik bir giriş yapmış. Sanırım ki, ilim Allah'tandır, biz bilmeyiz ve ancak nasibi olan nasiplenir'den dem vurmuş olabilir. İzleyip öğrencilik etmekte fayda car ki, bakalım neler öğreneceğiz...

Ben, sönürüde iki unsura çok takılırım.
    Adamlar, kendi ülke refahları için koşturup gelişip, hiiç çaba harcamayan toplumlarda bin yıl daha kalsa çürüse de kullanmayacakları zenginlikleri alıp-kullanıp-geliştirip ileride kaynakları tükenecek olan dünyada, kendi ülke\toplumları lehine kullanıp ve bunu yaparken de günahı göze alıyorlar. Yani adam diyor ki örneğin, 50 milyon vatandaşım sefalwt yaşayacağına biz 100 kişi günah işleyelim ama ülkemiz rahat etsin. Bu şuna da benzer, bir grup arkadaş var ve aç. Biri hırsızlık yapıyor ve hepsinin hayatını değiştiriyor.

Şimdi bu durumda toplumunu düşünen biri ahlaksız mıdır? Sömüren biri hak yiyen midir? Diğer ülkeleri zayıflatıp, kendini güçlü kılmak için savaş çıkartıp silah satan müreffeh bir arabozucu mudur?

Siz olsanız, 80 milyon vatandaşınız için, hangisini tercih ederdiniz?

Bakın suriyelilere.
    Bakın endonezyaya

Bir tek aşı yshut 3 açılı diş fırçası icat edip insanlığa sürmüş değiller

Fas mesela?
    Kahvehaneyi ( vakit öldürmenin en büyük icadı ) bulmuşlar.

Bir de denizi olmayan ama dünyaya denizaltı satan ülkeye bakın, araştırın kimmiş..

Hangisi makul ya da adalet?

Bunu merak ediyorum.
    bursalıali bunu beğendi.

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)