sen ne kullanıyosun haşmet babuş
S8+
on karakter
Fakirler sussun yaa..
Hem fakir hem haklı.
Kapitale ters..
Edebimizle susup oturalım.
Adam zorla satmıyor.
Bu aslında ego okşama politikası.
Egonuz yok diye niye şaapıyonuz ki..
Okşatmak isteyene aha ısırıklı elma orada..
( zurnayla eşek fıkradından esinlendim )
Aslan ve bütün hayvan arkadaşları ormanda bir şenlik yapmak istemişler.Yer ve gün belirlenmiş,tören başlamak üzereyken,çalan davulcunun yanında zurnacı yokmuş.Aslan ayıyı ya-
na çağırarak,
- ayı kardeş sen beceriklisin,ormana bak bize acele bir zurnacı bul demiş. Ayı ormanda zurnacı aramış durmuş.Umudunu kesmek üzereyken bir anda, boylu boyuna uzanan ve güneşlenen eşeğe rastlamış. Çok yorulan ayı;
Eşeğin kalafatının uzunluğunu görünce ;
- bu ne diye sormuş ?
- Eşek gayet sakin bir tavırla,zurna demiş.
Ayı ;
- Kalk tören yerine gidelim, sabahtan beri ben
zurnacı arıyorum demiş.
Birlikte yürümüşler. Bir derenin kıyısına geldiklerinde;
- eşek;
- Ayı kardeş ben bu zurnayla karşıya geçemem
demiş.
- Neden?
- Zurna ıslanır.
- Ne yapalım şimdi?
- Bir yerinde saklamak gerek
- O zaman sırtıma atla ve sakla, güçlükle karşı
kıyıya getirmiş, bitkin bir şekilde ayı ve eşek tören yerine devam etmişler.Derken bir dereye yine gelmesinler mi ?
Zar zor eşeği yine sırtına alan ayı güçlükle karşıya getirmiş ve bir çuval yığını gibi yere bırakmış. Eşeğe dönerek;
Si......m seni de, zurnanı da orada bırakmış ve
tören yerine, aslana gitmiş.Ayıyı gören aslan;
- Ne oldu ayı kardeş ? Zurnacı getirdin mi?
- Kralım, bir zurnacı buldum, zar zor iki dereden
geçirdim. Bir dere daha var, Gö.....ne güvenen varsa,gitsin getirsin demiş.
Android ve İos kullandım kullanıyorum daha yeni İphone 6 yı bıraktım, Android bir telefona geçtim ,her iki sistemin de artıları eksileri var, en çok satılan telefonlar İphone ve Samsung bildiğim kadarıyla ,benzer ürünleri kıyasladığımızda da artılar eksiler var, bir İphone telefonun 2. elde her zaman değeri yüksektir, Samsung v.s gibi Android telefonların ise 2.elde değeri daha azdır, kullanıma hangisi uygunsa fiyatına göre tüketici onu almalı şuan 8 plus bakıyorum, alma almama arasındayım ,Samsung telefonları da inceledim,, 8 Plus ve Note 8 gibi, İphone 8 plus almak daha mantıklı geliyor bana, neden ?çünkü garanti ye ait bir arıza çıktığında İphone değişim yapıyor ama Samsung un v.b yapacağını zannetmiyorum
Bu ve benzeri sağlamlık, ürün arıza durumunda değişim kolaylığı ve yüksek fiyata telefon alacaksam İphone mantıklı geliyor, fakat ucuz 1000.1500 tl ye kadar bir telefon alacaksam da Android bir cihaz daha mantıklı geliyor, Samsung da büyük firma ama satış sonrası destek İphone gibi müşteri yanlısı değil, istisnalar elbette olabilir, İos ta, Androide göre birçok proğram ücretli, en büyük eksisi bu ama yazılım olarak daha güvenli, daha stabil çalışıyor, kısaca yüksek paralara telefon alacaksam İphone düşük bütçeme göre telefon alacaksam Android bir cihaz seçerim, ayrıca İphone çok pahalı bir telefon değil
Bizim alım gücümüz düşük olduğundan bize pahalı geliyor, pahalı kavramı alıcının maddiyatına göre değişken bir kavramdır, fakat genel halk fakir olduğundan, bu genel için pahalı lüks anlamına geliyor ,oysaki batıda sıradan ürünler, ülkemizde lüks sınıfına giriyor, ülkemizde günlük kullandığımız ürünler de, daha yoksul Afrika ülkelerinde lüks sınıfına giriyor, gidip İphone X veya 8 Plus alayımda hava atayım :D çok zenginim diyerekten, fakirsen sen alma kardeş:D sisteme ,fakirliğe rıza gösteren sensin, ben değilim, balık tutmayı istemeyen bir halk, sürekli tutulup gelen balığı yemeye alışmış balığı verenlerde ,seçimlerde gelen destekten memnun, eee sorun yok o zaman ortada ? dilenci kültürüne devam ,sen çalışarak üreterek 10 kazanacağına çalışmadan üretmeden 5 kazanmaya razı gelmişsin, çalışarak üreterek hakkıyla daha çok para kazanıp daha kaliteli ürün kullanana ve daha iyi yaşayana laf etmemek gerekir diye düşünüyorum
Bu noktada sistem sorun. Eger insanlara esit firsat sunuluyorsa, yani calisan, calistiginin karsiligini alabiliyorsa, o sistem isler. Ancak etrafta durumu iyi insanlar, birikimlerini cok calisarak degil, de tam tersi yollarla elde etmislerse (balli ihaleler, yoneticilerin kayirmasi, vs.) ve insanlarda "ben ne kadar calisirsam calisayim, karakterimden taviz vermeden rahat yasayabilmem mumkun degil" dusuncesi olusmussa, cok zor.
https://www.cnnturk.com/turkiye/kont...ara-tipa-gecti
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/t...ise_aldi.html#
Bakin dekan ve rektor atanan insanlar islerini yapmak yerine yakin cevresini ise aliyor. Yani yoneticisi oldugu universite icin degil, kendi sulalesi icin calisiyor. Belediyelerin hali malum. Siyasiler zaten bogazlarina kadar rusvet ve yolsuzluk icindeler. Asil buyuk problem, toplum olarak bunlari ciddi sorun olarak gormememiz. Normalde bu pislikleri yapan insanlarin sokaga cikamamasi, insanlarin yuzune bakamamasi, yerin dibine gecmesi lazim. Ahlak sadece giyim kusam degildir. Toplum olarak etik seviyemizin dusuk olmasinin ceremesini cekiyoruz bir noktada.
Isin ironik tarafi, bu durum toplumun hemen hemen her kesimi icin gecerli, kendini ahlakli zanneden dindarlar da, ulkesi icin calistigini zanneden milliyetciler de, halk icin calistigini zannedenler de... Bir seviyenin uzerine cikan herkes kendi cikarina bakiyor... Vatanmis, dinmis, ulkeymis, prensipmis, hic umurlarinda degil. Bu insanlara "bizim gorusumuzden" diye sahip cikmamak lazim. Hepimize zararli bu firsatcilar.
Bakalım konunun sonu ne zaman fetöya ergenekona varacak..
100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im
Ben de 2011 de aldığım telefonu 2016 da değiştirmiştim. 2016 da aldığımı da daha rahat 3 sene kullanırım. Kişisel tercihtir elbet. Kimisi telefona yatırır kimisi otomobile,kimisi de bilgisayara.Telefona çok para vermeyi yanlış bulan bir insan sana saçma sapan gelecek bir şeye dünyanın parasını verebilir. Tıpkı çoğumuzun otomobilden pahalı motorlara binmesinin birçok kişiye delilik olarak görülmesi gibi.
Ben bu konuda biraz tecrübe edindim.....
Renkli ekran telefonlar ilk çıkmaya başladığında o zamanın parasıyla çok sayılabilecek 4-5 tane telefon aldım. Epey bir zaman en üst modeli kullanmak için gereksiz bir sürü para harcamış olmak şimdi üzüyor beni...
Gopro 5 almaya karar vermişken bir arkadaş sordu ne yapacaksın.. dedim kasktaki video çekecek. O zaman dedi ki ; kardeşim profesyonel olarak kullanmayacaksanız niye o kadar para veriyorsun...iş te o an DANK etti
Şimdi orta halli lenavo p2 kullanıyorum. Şarj mükemmel herşeyi yapıyor bir tek forsu eksik oda tınnnn artık bana
Diyeceğim 1000 TL lik telefonda iş görür 5000 likte sonuçta kimse 2 yıldan fazla aynı telefonu kullanmıyor.
Bu konularda hem fikiriz ,eski bir haberde görmüştüm, şeker fabrikaları müdürü rüşvetten cezaevine giriyordu ,cezaevi kapısında bir sürü yandaş, akraba eş, dost herhalde ,toplanmış seninle gurur duyuyoruz diye slogan atıyorlardı ve alkışlar eşliğinde müdür cezaevine girdi ,gülermisin, ağlarmısın, arada youtube da sokak röportajlarına denk gelince izliyorum, rüşvet alan bakan için ne düşünüyorsun ,diye sorana, verilen cevaplar ,gerçekten de insanlığa müslümanlığa yakışmayan cevaplar ,rüşvet almak normalmiş yani
Samimi söylüyorum ,arada bağış yardım yaparım ,eskiden ülkemiz insanı için bağışta bulunurdum, fakirlere 3.5 kuruş yardımımız olsun düşüncesiyle, çokta zengin sayılmam ,fakat artık Afrika ülkelerine v.b yardım yapmaya çalışıyorum, onlar en azından daha dürüst, gerçekten de fakirler
Ülkemizde gerçek fakirlerin, kimler olduğu belli değil, bizim işyerinde kapıcı var, 2 binaya birden bakıyor, karısı ile başka yerlere de temizliğe gidiyorlar, ayrıca hurda satıyor ,ayrıca gene ekstra inşaat işleri yapıyor ve devlet yardımı alıyor, fakat görsen her zaman dilenir, param yok diye ağlar, kat sahipleri de, ah yazık tavrında, yardım etmeye devam ediyor, oysaki adam onlardan zengin :D mal varlığını söylemeyeyim ,bazen samimi sohbet ederken ağzından kaçırıyor ama aylık en az 6.7 bin tl geliri olduğunu biliyorum, evde bedava, bütün bu tarz iş yapanların çoğu aslında zengin, bu tarz zengin olup ta hala dilenci kültüründe olanlar yüzünden, gerçek fakirlere sıra gelmiyor yada gelse de buda yalancıdır diye boş veriyoruz
hachiko
Bakalım konunun sonu ne zaman fetöya ergenekona varacak..
şimdi değil oralara daha sonra geliriz :D
cari açık diyorum aloo.
deli gibi ithal ürün tüketiyoruz eyvallah ancak karşılığında ihracatımız yetmiyor.
aslına bakarsanız doların yüksek olmasının faydası cari açığı azaltmasıdır.
Tavuk mu yumurtadan, yumurta mı tavuktan?
Doların yükselmesi, yani fakirleşmemiz, çözümden ziyade sonuç aslında.
Kazandığından fazla harcayan eninde sonunda fakirleşir. Fakir olan para harcayamaz, böylelikle bütçe açığı azalır sanki fakirleşmek çözüm değil de sonuç.
Velhasıl bütçe açığını kapatmanın fakirleşmekten daha iyi bir yolu olmalı o istesen de istemesen de olacak zaten.
ben note 3 ü 3 sene kullandım hemde orjinal batarya şarj aleti ile şarjıda çok iyi di en sonlarda 5.5 saat ekran süresi alıyordu ilk geldiğinde bu 7 saatti bataryası biraz yıpranmış şuan s8+ kullanıyorum bu telefonuda en az 3 4 sene kullanırım 1 2 senede telefon değiştirenleri anlamıyorum hiç
Bitmeyen tutkudur,özgürlüktür,her piston vuruşunda yürekte artan Aşk'tır motosiklet...
Ben de 2 seneden az telefon kullanmadım hiç. S8+'ı da eski telefonun ekranı kırıldığı için aldım. Bir süre çatlak kullanmıştım, sonra kırılınca yeni telefon almak durumunda kaldım.
Arabayı da 10 yaşından önce değiştirmem. Hatta 15'e uzatırım çok sorun çıkarmadığı müddetçe. Eşimin 2003 model arabasını da pert olunca değiştirdik 2015'te. Yoksa daha kullanırdık. Hâlâ yeni gibiydi. Üzüldük pert olunca.
niye ekranlar gittikçe büyüyo neden bu kadar para veriliyo açıklayın bakalım hadi
İphone kullandım. açıkçası bi faydasını görmedim. Ama param olsa PC nin yüzüne bakmam, MAC alırım...
"ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"
Su an kullandigim alet ......eski telefonum samsung s6 idi ..deli gibi ozluyorum...X ciddi pismanlik...
Bi ara golddan alınan telefonların ambalajı acılınca içinden powerbank çıkıyordu telefon yerine aman diyim gidip mağazadan ambalajı açıp alın sonra ispatta edemezsiniz hele böyle pahalı telefonlara dikkat edin
Yüzeysel bakınca çok ucuz sayılmaz evet, ama işler dışarıdan bakıldığı gibi değil aslında.
Bir kaç şey söyleyecek olursak;
2007 yılında Steve Jobs ilk iPhone tanitimini yaptığı sırada Canada'daydim. Lanse edildiği sırada ise, Hp Compaq RW 6815 Pocket PC kullanıyordum, işletim sistemi Windows Mobile 5 idi yanılmıyorsam, 3 aşağı 5 yukarı mail okumaya calisiyorduk, GPRS izin verdiği sürece.. Lansman yapıldığında iOS diye bir şeyden söz edildi ve bence akıllı telefon tarihinin dönüm noktası oldu. Ondan öncesinde BlackBerry ler, Nokia'nin bişeyleri felan revaçta idi.
Fırsattan istifade hemen bir tane iPhone aldım, iki parmak ile fotoğrafa zoom yapmak VGA kalitesinde fotoğraf çeken cep telefonlarının yanında 10 yıl ileride bir aksiyon idi, mail programı ve yaptıkları inanılmazdı.
Tabi telefonu kullandıkça ne kadar ileri bir sistemi olduğunu gördüm, ve zamanla vazgeçilmez bir durum oldu. Yani bu gün itibarı ile 10 yıldır Apple iPhone kullanıyorum.
Şimdi paha kısmına gelecek olursak; yıllardır Apple ürünleri kullanan birisi olarak şunu söyleyebilirim ki, evet ilk aldığınızda gerçekten pahalı ürünler. Fakat süreklilik sağladığınızda piyasa ortalamasını yakalıyorsunuz. Nasıl mı?
Şu an aktif olarak kullandığım Apple ürünlerinden söz edeyim.
Macbook Pro 13" Retina
Apple Watch Series 3
Apple iPhone X
Apple iPad air 2
Bu kullandığım ürünlerin her birisinin bir geçmişi mevcut bende. En yakın örneği vereceğim. iPhone X 'dan önce iPhona 6 Plus kullanıyordum.
2014 'de Ekim ya da Kasım ayında Amerika'dan almıştım yine. Bu telefonu tam olarak 2017 yılının Kasım ayına kadar bir fiil sorunsuz bir şekilde kullandım. Telefonu yanılmıyorsam $849 64GB (günün döviz kuru ile yaklaşık 1867 TL) ödeyerek satın almıştım.
Tam olarak 3 yıl kullandıktan sonra, iPhone X aldım. 1.240 usd gibi bir rakama geldi, akabinde sahibinden.com'da eski cep telefonum için bir ilan açtım ve 3 gün sonra 1.750 TL 'na satıldı.
4.700 TL iPhone X
-1.750 TL iPhone 6 Plus
Apple Watch Series 2 kullanıyordum, ve Apple Series 3 çıkarttı. Aralarında çok bi fark yok, birisi tatlı suya giriyor, Series 3 ise, denize girmeye ve dalış yapmaya uygun. Ben de dalış yaptığım için Watch 3 alayım, en azından timer vb. özelliklerini kullanırım diye düşündüm.
1.800 TL 'na aldığım Apple Watch Series 2 - 6 ay kullandıktan sonra 1.500 TL 'na yine sahibinden.com'da sattım. Yeni Apple Watch series 3 için cebimden ödediğim tutar, sadece 300 TL oldu.. Çok astronomik olmasa gerek?
Bir diğer örnek Macbook Pro.
Daha önce yine Macbook Pro 13" kullanıyordum, fakat retina olmayan modeli. 3.500 TL gibi bir rakama satın aldım, ve aldıktan tam 2.5 yıl sonra, 2.500 TL karşılığında sattım, ve gidip 4.950 TL ödeyerek Yeni Macbook Pro Retina 256 GB olan modelini aldım. Bu işin de matematiğine baktığınızda 2015 yılında, 5.000 TL verilerek notebook mu alınırmış denilen ürün bana 2.500 TL karşılığında gelmiş oldu.
Aynı durum Apple iPad ve diğer Apple ürünleri için de geçerli, daha fazla teferruata gerek yok.
Şimdi Apple gerçekten dünya üzerinde çok büyük bir marka değerine sahip, ve değeri hiç bir alternatif bilgisayar,telefon, bilimum teknoloji üreten firma ile neredeyse mukayese edilemeyecek nitelikte.
3.000 TL ödeyerek aldığınız X bir marka cep telefonu, bilgisayar vb. ürünü, 3 sene sonra asla 2.000 TL karşılığında satamazsınız. Çünkü resmen çöp gözü ile nitelendirilir. Fakat Apple için böyle bir şey söz konusu değil, değerini koruyan, altın gibi bir marka diyebilirim, ki; Boş bir iPhone, Macbook, veya iMac kutusu bile 100 ila 200 TL karşılığında alıcı bulabiliyor. Komik değil mi? Bence komik, ama gerçek.
Şimdi bu yazdıklarıma bakınca herif ne kadar da Apple Fanı gibi diyebilirsiniz, fakat gerek iş hayatımda, gerek özel hayatımda, bilgiye erişmek, yönetmek Apple ile gerçekten çok keyifli ve kolay, o yüzden kesinlik ile sempatim olmadığını söylemem. (Mac OS Kullanan birisi bir daha Windows'un tuşuna basmak istemez)
Bir çok arkadaş, öyle işletim sistemi mi olur, telefon mu olur, şu mu olur bu mu olur şeklinde yorumlar yapıyorlar, bunlara saygı duyuyorum, herkesin bir bakış açısı ve beklentisi var, benim içinde Android iOS ile mukayese edilemeyecek kadar itici bir işletim sistemi. (Samsung vb. markalardan söz etmiyorum, İşletim sisteminden bahsediyorum.) Bu durum tamamen kişinin bakışı, tercihleri ve hissettikleri ile alakalı, o yüzden bu konuda herkesin herkese saygı göstermesi gerektiği inancındayım.
Dipnot: Aklıma gelmişken son olarak şunu da eklemek istiyorum, Amerika'da 1.000 birim olan bir malın, Türkiye şartlarında 7.000 birim olmasını, iPhone pahalı şeklinde algılayan kitleyi de belirli bir popülasyon zaten anlıyor diye düşünüyorum.
Azrail'in ilgi alanı motosikletinizin kaç cc olduğu değildir. Think good, drive Safe!..
Foruma üye olmak için tıklayın!..
Facebook sayfamızı takip etmek için tıklayın!..
Instagram hesabımızı takip etmek için tıklayın!..
Forum kurallarını buradan okuyabilirsiniz!..
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)