Tavuk çok kolay bakteri yapan bir ürün...
Geçenlerde burada doğal ürünler satan yarı burjuva bir marketteyim. Her zaman hazır suşi bulunan soğutmalı bölmede sarı A4'e basılmış bir not gördüm. Ortalıkta suşi yok. Nedir diye baktım:
Birinin midesi bozulmuş, şikayet etmiş, ve satılan suşi harbiden de bozuk çıkmış. 2 hafta ceza almış. O kağıtta durum açık açık yazılmış. En son satırda da "bu kağıdı buradan kaldırmak yasaktır" yazıyor.
Gelen geçen herkes okuyor. O marketten alışveriş yapan herkes te en az iki haftada bir uğruyor... Sıkıysa bi daha bozuk ürün satsınlar
Her restoranda da, ne kadar lüks olursa olsun, girişe yakın bir yerde, en son teftişten yüz üzerinden kaç not aldığını gösteren bir plaka var. O da yasal zorunlulukmuş... Bazı küçücük vasat yerler yüz almış, bazı lüks restoranlar seksen... İlginç.
Ona rağmen Amerika'da her sene 3000 kişi gıda zehirlenmesinden ölüyormuş. Türkiye'de durum nasıldır acep?