Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
8. sayfa BirinciBirinci ... 67891018 ... SonuncuSonuncu

BITCOIN çılgınlığı

REKLAM ALANI
    SuleymanE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900 / Xpulse 200 4v
    Alıntı 54RR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Balon yavaş yavaş sönüyor galiba
    Bu kadar hızlı yükselen her yatırım aracı sonunda elbet sert düşüşe geçer. Bu kaçınılmaz sondur.

Yıllardır bilfiil borsayı takip ederim,borsada yatırım da yaptım çok zamanında, ani çıkışlar yapan tüm hisseler genelde düşüşte de aynı sert hareketi izliyorlar. İstisnalar olur ama geneli hep böyledir. Bir spekülasyon olur, hop 1 haftada hisse tarihinde en yükske değere çıkar, ardındna gelen düşüşler de aynı sertlikte olur mutlaka.
    54RR bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Alıntı TEKNECI adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    merkez bankalarini isine comak sokan bir sistem.
    kripto paranin yayginlasmasi merkez bankalari ve para transferlerine aracilik eden buyuk bankalarin cok buyuk bir
    gelirinden olmasi demek.

en uc noktada dusunun ki;
    kimse merkez bankalarin bastigi parayi kullanmiyor, kimse para transferi yapmiyor.

merkez bankalari issiz kalirlar.
    devletlerin onemli bir geliri de enflasyondur.

haliyle merkez bankalari baskanlari da
    “biz bi ise comak sokariz, bu balondur” diye aciklama yaptilar

dunyanin onde gelen finans-kapital bankalari da bunlari desteklediler haliyle.

“ihtiyac yok” konusuna katilmiyorum.
    bazi durumlarda, bazi mal/hizmetler icin
    arz kendi talebini yaratir (supply creates its own demand) diye bir kural vardir ve bu calisir.
    or: cep telefonlari

not:
    kripto param (crypto currency veya bitcoin) yok.
    almaya niyetim de yok.
    hmm ben oyle dusunmedim hiç,aksine dünya para piyaslarını yönetenler(büyük kısmı Yahudi'dir ve severim kendilerini akıllı adamlardır )

düşünüp taşınıp milletin elindeki parayı nasıl alırız,nasıl tokatlarız diye icat ettikleri çok güzel bir üçkağıt.

O kadar başarılı oldu ki bu insanlar alın teriyle kazandıkları birikmiş paralarını kavga,dövüş,savaş olmadan tıpış tıpış gelip kendi elleriyle teslim ettiler.

Geleceğin para birimi olacaksa...evet,hesap yaptım piyasada canlı olarak dolaşan 5 triliyon dolar olsa(cok daha fazladır) 5 triliyon / 21 milyon bitcoin

= 250.000 usd ,arkadaşlarrrr bitcoin spekleriiii ellinizdeki bitcoinleri almak için düşürüp panik satışı yaptırmaya çalışıyor olabilirler miiiiii? Büyük resmi görmüş olabilirim şu an!

Aranızda Bitcoin den para kazanmış veya kazanacak olanlara şunu söyluyorum;

Nasıl ki rulet masasında parasını kırmızıya oynayıp kazanan adam "ben bu işi biliyom hımına" demiyorsa siz de demeyin,sadece şanslıydınız o kadar.

Motosikleti
    Alıntı KUVVETMİRA adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hoca bu bitcoin'e aklın yatmış senin anladık da sorduğumuz o değil ki?
    benim soru sormama neden kızıyorsun?
    madem cevaplamayacaksın bi bilen cevaplar ki bence bilen milen yok bu işin aslını astarını,
    ortada uluslararası bi titan zinciri var, insanlar bu zincirden bi bakla da bize düşer mi diye araştırıp duruyo işte.
    çorap nerde? yok.
    olan biten nedir, niye yükselip niye düşüyor, teminatı nedir, yatırılan paralar nasıl çalışıyor da para kazanıyor, aracı şirketler bu hesap hareketlerini nasıl izah ediyor, beyannameye ne yazıyor, sizin paralar cortingen oldu deseler kime gidecek bu insanlar?
    biliyorsan sen söyle.

Bitcoin riskli bir yatırım aracı mı? Evet öyle. Ama saadet zinciriyle bir tutmak da çok mantıklı bir yaklaşım değil.
    Baştan belirteyim hiç bitcoin almadım satmadım, bitcoinle hiçbir çıkar ilişkim yok.

Bitcoin kırılması, takibi ve iz sürmesi imkansıza yakın bir para birimi. Kara para aklamak isteyenler veya parasının izinin sürülmesini istemeyenler için bulunmaz bir nimet de diyebiliriz.

Çalışma mantığı ve madenciliği hakkında teknik bilgi aktarmaya gerek yok, manifestosunu okursanız teknik kısmı hakkında bilgi sahibi olursunuz.

Bitcoini borsa gibi düşünebilirsiniz. Diyeceksiniz ki borsada hisselerin karşılığı bir şirket var. Bitcoinde karşılığı somut bir şey yok, evet. Bu sanal paranın değerini tamamen insanlar belirliyor. Arz-talep dengesine göre.
    Neden tercih edildiğini ise yukarıda yazdım. (izinin sürülememesi vs)
    Şu anda 12bin dolar civarında olan 1 bitcoin 1 hafta sonra 1$ a da inebilir, 50bin $ 'a da çıkabilir.

Tarla gibi düşünün. Mesela Kütahyanın kırsal kesiminde bir arazi ele alalım. Dönümü 2bin tl olsun. Oraya bir yatırımcı gelip 50dönüm alırsa birden tüm emlakçılar kafasını oraya çevirir. Hele hele bu tarlayı alanın koç ailesindne olduğunu düşünün (:
    Bir ay olmadan dönümü 2bin tl den 20bin tl lere fırlar. Diyelim ki duyan oradan arazi almak istedi ve saldırdı, herkes oradan arazi almak istiyor, 20ye alanlar 200e satıyor, ortalık toz duman...
    Koç ailesindne ilk tarla aln elindekini araziyi satıp giderse oradaki arazi bedeli yine dip yapacak ve birçok kişi zarar edecektir. Ama oldu ki oraya büyük büyük AVM ler ve rezidanslar yapıldı, alanla iyi ki aldım diyecek ve arazileri daha da değerlenecektir.

Bitcoinde en büyük sorun bu. Karşılığında somut bir değer yok. Ama kişilerden talep çok. Sonuçta izi sürülemeyen bir para yazılımı var. İnsanların talebi buna. Dünya üzerinde kara para aklamak isteyenler oldukça, para transferi devletler tarafından bile takip edilmesin isteyenler oldukça bu para biriminin değerinin sıfıra inmesi zor gözüküyor.

Ancak şu anki değerlere bu kadar hızlı gelmesinin iyi yapılan spekülasyon ve reklamlara bağlıyorum. Neden ve niçin aldığını bilmeden yatırım yapan büyük bir kesim var. Asıl tehlikeli olan ve olayı balona çeviren bu.

Birisi arkadaşından duymuş, arkadaşım 5bin dolardan aldı şimdi 15bin dolar olmuş bende alayım, 50 bin dolar olunca satarım diyor.

Bu değerden almak mantıklı mı diye sorsan hiçbir fikri yok...

KUVVETMİRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xt 600
    Alıntı SuleymanE adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bitcoin riskli bir yatırım aracı mı? Evet öyle. Ama saadet zinciriyle bir tutmak da çok mantıklı bir yaklaşım değil.
    Baştan belirteyim hiç bitcoin almadım satmadım, bitcoinle hiçbir çıkar ilişkim yok.

Bitcoin kırılması, takibi ve iz sürmesi imkansıza yakın bir para birimi. Kara para aklamak isteyenler veya parasının izinin sürülmesini istemeyenler için bulunmaz bir nimet de diyebiliriz.

Çalışma mantığı ve madenciliği hakkında teknik bilgi aktarmaya gerek yok, manifestosunu okursanız teknik kısmı hakkında bilgi sahibi olursunuz.

Bitcoini borsa gibi düşünebilirsiniz. Diyeceksiniz ki borsada hisselerin karşılığı bir şirket var. Bitcoinde karşılığı somut bir şey yok, evet. Bu sanal paranın değerini tamamen insanlar belirliyor. Arz-talep dengesine göre.
    Neden tercih edildiğini ise yukarıda yazdım. (izinin sürülememesi vs)
    Şu anda 12bin dolar civarında olan 1 bitcoin 1 hafta sonra 1$ a da inebilir, 50bin $ 'a da çıkabilir.

Tarla gibi düşünün. Mesela Kütahyanın kırsal kesiminde bir arazi ele alalım. Dönümü 2bin tl olsun. Oraya bir yatırımcı gelip 50dönüm alırsa birden tüm emlakçılar kafasını oraya çevirir. Hele hele bu tarlayı alanın koç ailesindne olduğunu düşünün (:
    Bir ay olmadan dönümü 2bin tl den 20bin tl lere fırlar. Diyelim ki duyan oradan arazi almak istedi ve saldırdı, herkes oradan arazi almak istiyor, 20ye alanlar 200e satıyor, ortalık toz duman...
    Koç ailesindne ilk tarla aln elindekini araziyi satıp giderse oradaki arazi bedeli yine dip yapacak ve birçok kişi zarar edecektir. Ama oldu ki oraya büyük büyük AVM ler ve rezidanslar yapıldı, alanla iyi ki aldım diyecek ve arazileri daha da değerlenecektir.

Bitcoinde en büyük sorun bu. Karşılığında somut bir değer yok. Ama kişilerden talep çok. Sonuçta izi sürülemeyen bir para yazılımı var. İnsanların talebi buna. Dünya üzerinde kara para aklamak isteyenler oldukça, para transferi devletler tarafından bile takip edilmesin isteyenler oldukça bu para biriminin değerinin sıfıra inmesi zor gözüküyor.

Ancak şu anki değerlere bu kadar hızlı gelmesinin iyi yapılan spekülasyon ve reklamlara bağlıyorum.
    bunlar sorularımın cevapları değil.

Motosikleti
    bunlar sorularımın cevapları değil.
    Bence cevaplar var, ya dikkatli okumamışsınız, yada anlamak istemiyorsunuz. Tek tek yazayım bari:

"olan biten nedir, niye yükselip niye düşüyor, teminatı nedir, yatırılan paralar nasıl çalışıyor da para kazanıyor"
    diye sormuşsunuz.

Olan biten: Arz talep dengesi al gülüm - ver gülüm olayı.

Niye yükselip düşüyor: Yine arz talep olayı, satıcı çok alıcı az olursa ürünün fiyatı düşer.

Teminatı nedir: Hiçbir teminatı yok. Ortada sadece bir bilgisayar yazılımı var.(Bu yazılım kırılmasın diye dünya çapında çalışan binlerce pc var). Yarın tüm dünya çapındaki bitcoin sahipleri bitcoinlerini satmak istese 12bin dolardan 12 dolara inebilir.

Yatırılan paralar nasıl çalışıyor da para kazanıyor : Çalışma yok güzel abicim, al gülüm ver gülüm olayı diyoruz. Adam sanal yazılım yapmış, elinde yazılımsal olarak bu paradan olan biri al sana 12bin dolardan 1 tanesini satıyom yokmu alan diyor. Alıcısı olmazsa düşer, ver 13 den alırım diyen olursa 13 bin dolar olur.

Şimdi anladın?

Motosikleti
    xt 600
    Bence cevaplar var, ya dikkatli okumamışsınız, yada anlamak istemiyorsunuz. Tek tek yazayım bari:

"olan biten nedir, niye yükselip niye düşüyor, teminatı nedir, yatırılan paralar nasıl çalışıyor da para kazanıyor"
    diye sormuşsunuz.

Olan biten: Arz talep dengesi al gülüm - ver gülüm olayı.

Niye yükselip düşüyor: Yine arz talep olayı, satıcı çok alıcı az olursa ürünün fiyatı düşer.

Teminatı nedir: Hiçbir teminatı yok. Ortada sadece bir bilgisayar yazılımı var.(Bu yazılım kırılmasın diye dünya çapında çalışan binlerce pc var). Yarın tüm dünya çapındaki bitcoin sahipleri bitcoinlerini satmak istese 12bin dolardan 12 dolara inebilir.

Yatırılan paralar nasıl çalışıyor da para kazanıyor : Çalışma yok güzel abicim, al gülüm ver gülüm olayı diyoruz. Adam sanal yazılım yapmış, elinde yazılımsal olarak bu paradan olan biri al sana 12bin dolardan 1 tanesini satıyom yokmu alan diyor. Alıcısı olmazsa düşer, ver 13 den alırım diyen olursa 13 bin dolar olur.

Şimdi anladın?
    birşey anlatmıyorsun ki muhterem.
    bunun borsadaki spekülatif hareketlere benzetilmesi yatırımcıyı ikna etmek için bir yöntem olabilir ama konuyu açıklamaz.
    bu benzerlikler olmasa zaten kimse ikna olmazdı.,
    alınıp satılan bir şey yok ortada.
    arkasında milleti tokatlamak isteyen küresel sermaye olan bir "varsayım" ve bu varsayımda şansını denemek isteyen müteşebbisler var.
    anlaşılan kimse başka bir şey bilmiyor, tam anlamıyla bir balon.
    bir de bunun üretilme saçmalığı var ki evlere şenlik.

Motosikleti
    birşey anlatmıyorsun ki muhterem.
    bunun borsadaki spekülatif hareketlere benzetilmesi yatırımcıyı ikna etmek için bir yöntem olabilir ama konuyu açıklamaz.
    bu benzerlikler olmasa zaten kimse ikna olmazdı.,
    alınıp satılan bir şey yok ortada.
    arkasında milleti tokatlamak isteyen küresel sermaye olan bir "varsayım" ve bu varsayımda şansını denemek isteyen müteşebbisler var.
    anlaşılan kimse başka bir şey bilmiyor, tam anlamıyla bir balon.
    bir de bunun üretilme saçmalığı var ki evlere şenlik.
    Ah be müslüman, sen teknik kısmını istiyorsan öyle desene, teknik kısmı anlamak için biraz yazılım altyapısı lazım.

Atyapın varsa gayet güzel anlatmış elin gavuru, aç oku.

Yok ben teknik kısmı anlamaya uğraşamam, tembelim, biri bana ucundan anlatsın diyorsan, o iş öyle olmuyor hafız.
    Burda çukulata damlalı püskevit tarifi vermiyoruz.

Koca koca uçaklar nasıl uçuyor hayret diyen emmiye teknik olarak uçağın uçmasını nasıl izah edelim?

Bence sen "anlaşılan kimse başka bir şey bilmiyor" demeden önce biraz araştır, az işin mutfağına in, teknik olarak aklına yatmayan neresiyse o kısımla ilgili başlık aç, onu da tartışırız elbet.

Ama illa beklediğin cevap "Valla haklısın hafız, bu tam dümen yaw, kandırıkçı işi hep" dememiz ise, hadi onu da dedim varsay.

Daha napam hafız, daha napam mutlu olman için de bana?

Motosikleti
    xt 600
    herkes konuyu anladığını iddia edip bi hışım anlatmaya koyuluyo, en son "aç, oku işte"ye bağlıyo
    bahsedilen nakilleri biz de duyduk, anlamakla duymak arasında bi fark var.
    kimsenin bi halt bildiği yok, dümen büyük dümen.
    Plissken bunu beğendi.

54RR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    --12 R1 Crossplane
    herkes konuyu anladığını iddia edip bi hışım anlatmaya koyuluyo, en son "aç, oku işte"ye bağlıyo
    Hacı abi şu videoyu izledin mi ?
    https://youtu.be/ENwtC8LgPcw

Motosikleti

Evet evet hiçkimse birşey bilmiyo hep gavur oyunu bunlar. Bende açık kalp ameliyatını çok merak ediyom bi zahmet bana anlatsana mira efendi. Nası oluyo üle galp güp güp atarkene?
    Bence bu doktorlarda bi dümen yapıyolla. Çok büyük dümen hemide çokkk... Yoksa kalp güp güp atakene olacak iş mi sağını solunu ellemek hiç???
    Aç tıp kitabı oku falan deme ama bana, anlatıve işte şuracıkta 2 dakkada.

Yazılım mazılım hep şeytan icadı zaten, bilgisaymış neymiş var bi sahtekarlık bunlada zaten. Çok büyük dümen vaa çokkk...

Seviyeyi düşürmede çok başarılıyız maşallah.
    YasinC ve computeus bunu beğendiler.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    http://www.bloomberght.com/haberler/...-bitcoin-balon

yanı Asaf abi bole dedi diye gondermedim,fikir verme açısından..(video)

YasinC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bitcoin olayını anlamayanlar balon diyor. Oturup araştırma zahmetine girmiyor. Şuan bu ülkede TL'den ve tahvil bonolarından daha balon bir şey yoktur.

Bitcoin'in değerlenmesinin asıl sebebi artan zorluktur. Yani maliyeti arttığından fiyatı yükselir. Değer yükselmesi istenmesinin en büyük sebebi de 1 birim ile mümkün olan en büyük değer transferinin yapılmak istenmesidir. Aşırı talepler ve güncellenmemesi durumundan dolayı transferler baya yavaşladı ancak swiftten hala daha hızlı ve daha ucuzdur.

Bitcoin balon değildir ancak eğer blok boyutları artmazsa tercih edilmemeye başlanacak. Çünkü rakipleri daha hızlı.

Bitcoin'i lale soğanına benzetenler üstün körü yorum yapandır.

En büyük karşı olanlar ise şuan ki düzende mutlu ve cebi para dolu olanlardır.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Alıntı YasinC adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bitcoin olayını anlamayanlar balon diyor. Oturup araştırma zahmetine girmiyor. Şuan bu ülkede TL'den ve tahvil bonolarından daha balon bir şey yoktur.

Bitcoin'in değerlenmesinin asıl sebebi artan zorluktur. Yani maliyeti arttığından fiyatı yükselir. Değer yükselmesi istenmesinin en büyük sebebi de 1 birim ile mümkün olan en büyük değer transferinin yapılmak istenmesidir. Aşırı talepler ve güncellenmemesi durumundan dolayı transferler baya yavaşladı ancak swiftten hala daha hızlı ve daha ucuzdur.

Bitcoin balon değildir ancak eğer blok boyutları artmazsa tercih edilmemeye başlanacak. Çünkü rakipleri daha hızlı.

Bitcoin'i lale soğanına benzetenler üstün körü yorum yapandır.

En büyük karşı olanlar ise şuan ki düzende mutlu ve cebi para dolu olanlardır.
    madem oyle yabancı yatırcımcılar veya yerleşikler neden gidip bu tahvilleri alıyor ?

Sen duydun mu hiç mesela Deutche Bank Bitcoin portfoyunu arttırmaya karar verdi diye

Kasasında milyarlarca dolar tutan şirketler veya fonlar neden bitcoin e yatırım yapmıyor,bu adamlar finans dunyasının simsarları ve bizim çok bilmiş arkadaşlar ise büyük resmi görüyor, devam abii.. 3 aya 50 bin olurrrr

Motosikleti
    xt 600
    Evet evet hiçkimse birşey bilmiyo hep gavur oyunu bunlar. Bende açık kalp ameliyatını çok merak ediyom bi zahmet bana anlatsana mira efendi. Nası oluyo üle galp güp güp atarkene?
    Bence bu doktorlarda bi dümen yapıyolla. Çok büyük dümen hemide çokkk... Yoksa kalp güp güp atakene olacak iş mi sağını solunu ellemek hiç???
    Aç tıp kitabı oku falan deme ama bana, anlatıve işte şuracıkta 2 dakkada.

Yazılım mazılım hep şeytan icadı zaten, bilgisaymış neymiş var bi sahtekarlık bunlada zaten. Çok büyük dümen vaa çokkk...

Seviyeyi düşürmede çok başarılıyız maşallah.
    açık kalp ameliyatı yapmayı bilmiyorum.
    lakinkine biliyorum diye iddia edip izah etmeye de kalkmıyorum.
    oyuncaklarınızı kırdığım için üzgünüm

gidin pazarda limon satın.
    yatırım tavsiyesidir.

Motosikleti
    açık kalp ameliyatı yapmayı bilmiyorum.
    lakinkine biliyorum diye iddia edip izah etmeye de kalkmıyorum.
    oyuncaklarınızı kırdığım için üzgünüm
    O zaman yıllarca üzerine uğraştığın teknik bir konuyu 2dk da o konu hakkında hiçbirşey bilmeyen bir kişiye teknik şekilde nasıl izah edilebilir onu anlat da bizde bilelim.
    Bence pek mümkün değil, sence mümkün mü yoksa?

Gerçi sende haklısın be hacı. Ne güzel demiş Mevlana Celaleddin-i Rûmî;

“Sen ne söylersen söyle, söylediğin, karşındakinin anladığı kadardır.”

Öğrenmeye kapalı bir kişiyle konuşmak gerçekten vakit kaybıymış. Evet sen haklısın, hep sen haklısın, tüm kırık oyuncaklarımı da alıp gidiyorum.

Size de bu kafa yapınızla hayatta başarılar diliyorum, Allah(cc) yanınızdaki inanlara bol sabırlar versin

Alıntı Plissken adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    madem oyle yabancı yatırcımcılar veya yerleşikler neden gidip bu tahvilleri alıyor ?

Sen duydun mu hiç mesela Deutche Bank Bitcoin portfoyunu arttırmaya karar verdi diye

Kasasında milyarlarca dolar tutan şirketler veya fonlar neden bitcoin e yatırım yapmıyor,bu adamlar finans dunyasının simsarları ve bizim çok bilmiş arkadaşlar ise büyük resmi görüyor, devam abii.. 3 aya 50 bin olurrrr
    Siz yazdığımı tersten okumuşsunuz. Bitcoin yatırım aracıdır demedim? Para transfer sistemi olarak düşünün dedim. Zaten amacı da bu bir çeşit ödeme sistemi. Dünyada medikal sektörünün en büyük firmasında çalışıyorum. Satın almadayım farklı bir türevini zaten şirket bünyeleri arası para transferinde kullanıyoruz. Çünkü swift bu sisteme göre çok hantal maliyet açısından bakmıyorum bile.

Yatırım aracı olarak bakarsan da doygunluğa ulaşana kadar o tahvillerden daha çok kazanç getirir. Tahvillerden dolayı batan insan sayısı baya bir fazladır. En şişirme olaydır tahvil. Yatırdığın parayı 1 yıl sonra geri aldığında miktar olarak yüksek olabilir ancak değer olarak düşük olma ihtimali bizim ülkede çoktur.

Bu arada btc'ye değil de başka sistemler var. Zaten mesajımda da belirttim daha güncel ve daha hızlı sistemler var. Bu sistemler ile büyük firmalar anlaşıyor zaten. Ülkemizdeki Akbank Ripple ile ortak bir sistem kuruyor.

Motosikleti
    xt 600
    O zaman yıllarca üzerine uğraştığın teknik bir konuyu 2dk da o konu hakkında hiçbirşey bilmeyen bir kişiye teknik şekilde nasıl izah edilebilir onu anlat da bizde bilelim.
    Bence pek mümkün değil, sence mümkün mü yoksa?

Gerçi sende haklısın be hacı. Ne güzel demiş Mevlana Celaleddin-i Rûmî;

“Sen ne söylersen söyle, söylediğin, karşındakinin anladığı kadardır.”

Öğrenmeye kapalı bir kişiyle konuşmak gerçekten vakit kaybıymış. Evet sen haklısın, hep sen haklısın, tüm kırık oyuncaklarımı da alıp gidiyorum.

Size de bu kafa yapınızla hayatta başarılar diliyorum, Allah(cc) yanınızdaki inanlara bol sabırlar versin
    ben doğru soruların bir kısmını sordum,
    cevaplaması için kimsenin boğazına da yapışmadım,
    bilen, cevaplayabilen cevaplasın dedim,
    sen neye kızıyon?

1500 sene sonra anlatacaklar; kriptonlular teknolojik cahiliye devrinde helvadan kripto para yaparmış, alır-satar sonra da oturur yermiş diye. ha maşallah, tarihe altın harflerle yazılacak adınız

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Alıntı YasinC adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yatırım aracı olarak bakarsan da doygunluğa ulaşana kadar o tahvillerden daha çok kazanç getirir. Tahvillerden dolayı batan insan sayısı baya bir fazladır.

tahvilden dolayı batmak mı ? Tahvilden daha mı çok getirir ??

günde %25 düşen çıkan şey kumardır,nasıl bunu rahatça soylebiliyosunuz ?

Arkadaşlar 5000 TL lik bitcoin alacağınıza Bayern - Beşiktaş maçında Bayern handikaplı oynayın bir gecede %30 garanti diyorum bende

Alıntı Plissken adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    tahvilden dolayı batmak mı ? Tahvilden daha mı çok getirir ??

günde %25 düşen çıkan şey kumardır,nasıl bunu rahatça soylebiliyosunuz ?

Arkadaşlar 5000 TL lik bitcoin alacağınıza Bayern - Beşiktaş maçında Bayern handikaplı oynayın bir gecede %30 garanti diyorum bende
    Siz anlamak istemiyorsunuz sanırım. Bitcoin'e para yatırın yatırım aracıdır mı dedim ben?

Alıntılar mısınız lütfen o mesajımı okuyayım? Bu arada geçtiğimiz yılbaşından bu yana düşüşe rağmen 16 kat artmış. Üfürerek muhalefetlik yapmak yerine öğrenmeyi deneyin. Daha mesajlarımı okumadan gelip sırf laf sokmak eleştirmek için yazmayın.

Sözlüklerde zaman geçirmeyin fazla...

Motosikleti
    ben doğru soruların bir kısmını sordum,
    cevaplaması için kimsenin boğazına da yapışmadım,
    bilen, cevaplayabilen cevaplasın dedim,
    sen neye kızıyon?

1500 sene sonra anlatacaklar; kriptonlular teknolojik cahiliye devrinde helvadan kripto para yaparmış, alır-satar sonra da oturur yermiş diye. ha maşallah, tarihe altın harflerle yazılacak adınız
    Kızma yok hafız, sadece bir soru sordun genele, laf anlatmaya çalıştım (en büyük hatam), ardından (sana göre) ben anlatamadım veya (bana göre) sen anla(ya)madın, olay bitti. Kendinle karıştıma ama insanları, lütfen...

Ben bitcoin alın mı dedim? veya almayın mı dedim? Sen yine lafı evirip çevirip anlamak istediğin şekilde anlamışsın. Adımızın tarihe altın harflerle yazılacak bir durumu yok yani.

Bitcoin mucidi de değilim,savunma gereği duyayım, bence az rahat ol, bırak insanlar araştırsın, okusun, öğrensin, ona göre hareket etsin.

Sen dedin diye birşey kötü olmaz, ben dedim diye iyi de olmaz. Okumak ve araştırmak kötü şey değil, okuyup araştırır insanlar ona göre hareket ederler. Zaten okuyup anlamadan hareket eden eninde sonunda hata yapar. Bu kadar basit.

Bu konu hakkında (sana) söyleyeceklerim de bu kadar, haydi kal sağlıcakla.

8. sayfa BirinciBirinci ... 67891018 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)