benim görüşüm şu;birşeyi değerli kılan ona olan ihtiyaçtan kaynaklanıyor.Hiçbir işe yaramayan fakat kısıtlı miktarda olan birşey tek başına "değer" için yeterli değil bana kalırsa.
halamın sakalı falan demeye gerek yok,olmayacak birşeyden bahsetmiyorum burada.
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:04 ----------
arkadaşlar bakın konuyu saat 10.00 gibi açmışım,
http://www.bloomberght.com/haberler/...inligi-uyarisi
Bu haber saat 16.00 gibi düşmüş,sanırım yorumlarım dünya çapında takip ediliyor.
ne diyor haber,
"Dünyanın ilk finansal balonu olarak değerlendirilen lale deliliği 17. yüzyılda öyle bir seviyeye ulaşmıştı ki değerli madde olarak Hollanda Borsalarında dahi satılmaya başlamış ve lale bazlı sözleşmeler yapılmıştı.
Furyanın büyümesiyle pek çok kişi lale piyasasında yer kapmak için ticarete başlamış, açığa satış pozisyonu almış, loncalarda noter onaylı gelecek sözleşmeleri satılır, yetiştiriciler kendi spot satışlarını yapar hâle gelmişti. Hatta mülk satışları dahi bulunuyordu.
Dönemin en popüler lale soğanı olan Viceroy ile iki buğday, dört çavdar yükü, dört semiz öküz, sekiz semiz domuz, oniki semiz koyun, 480 Litre Şarap, 5250 litre bira, iki ton tereyağı, 500 kilo peynir, bir yatak, bir takım elbise ve gümüş bir kupadan sepetin alınabildiği belirtiliyor.
Laleler daha sonra sert bir düşüşe geçmiş ve balonu sönmüştü. Ingves sene başında 1000 dolar civarında olan Bitcoin'in 1 günde 4-5 bin dolara varan dalgalanmarla 15-20 bin dolara yükselmesinin güven vermediğini belirtiyor. "
Bu bitcoin benzersiz birşey değillll,sizleri "aman efendim sınırlı sayıda bu bitcoin" falan diye kandırmasınlar.
envai çeşit kripto para var oyle "unique" lik bir durum yook ortada,yarın birgun bu ruzgar terse döner,Turgetson uyarmadı demeyin.