Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
10. sayfa BirinciBirinci ... 89101112 ... SonuncuSonuncu

BITCOIN çılgınlığı

REKLAM ALANI
    xterkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    suzuki 1000 gt
    Arkadaşlar insanlığı yeniden keşfetmiyoruz, eskiden altın, gümüş ve değerli madenler ve karşılıklı ürün takasları ile ticeret dönerdi, zamanla bir ülkenin altın rezervine göre de kağıt paralar basılmaya başladı ,daha sonra altın rezervi karşılığına denk gelmediği halde karşılıksız kağıt paralar da basıldı halende devam ediyor, zamanla toptancı pazarlarındaki canlı alışveriş ,borsalara hisse alış satışı olarak ta yansımaya başladı, daha sonra devletlerin borçlanma tahvillleri başladı, ticaret iç içe girdikçe döviz alım satımları da başladı, yani para ticareti için de bir sürü argüman ortaya çıktı, güçlü devletlerin, güçsüz devletleri sömürme yöntemleri gelişti, şuan dünya ticaretinde kullanılan Abd dolarının büyük bir bölümü karşılıksızdır fakat Abd güçlü bir devlet olduğundan, dolar değerini koruyor ve artırıyor, Euro da ,Sterlinde böyledir ,Irak işgal oldu kağıt paraları yakıldı atıldı çöp oldu, yarın Abd batsa dolar çöp olur ,aynı şekilde herhangi bir ülke batsa, parası çöp olur
    Borsada hissesini aldığın örnek bankasya kapatıldı hisseleri çöp oldu, birey olarak yatırım yapacaksanız, yatırım yaptığınız argümanın arkasında güçlü bir devlet, güçlü bir kurum, şirket olsun dememin sebebi budur, batık bir şirketin hissesini aldınız ,normalde düşmesi gerekirken, yükseliyorsa ve hacim az ise spekülasyon yapılıyordur o hissede, yani sizi dolandıracak lardır
    Piyasada hep yatırımcının kazanan veya kazandı denilen reklamlarını görürsünüz, oysaki kaybedenler herzaman daha fazladır, bunları göremezsiniz
    Bireyler ve devletler için en sağlam yatırım aracı altındır ,yüzyıllardır böyle olmuştur ,diğer madenler az veya çok olduğundan, hem arzı karşılayan hemde fazlası bulunmayan maden altındır, gümüş çoktur o sebeple fazla değerlenmez, elmas azdır aşırı değerlidir, altın tam ortasıdır
    Bitcoin ve benzeri dijital paraların temeli şimdilik yoktur, arkasında devlet yok ,ciddi bir kurum yok, şirket yok, ortada dönen reklamlar var sadece yarın bir ülke sahiplenirse işler değişir, tam tersi ülkeler karşı çıkarsa yok olur gider, kısaca saçma sapan bir olay ,şuan bitcoin alıp satacağıma altın, döviz, hisse alır satarım, ileride bu sisteme sahip çıkan güçlü şirket veya devlet olursa o zaman ilgilenilir, siz aldanmayın o zengin olmuş bu zengin olmuş laflarına ,foreks içinde böyle dediler, yüzde doksan, doksan beş, zarar etti insanlar, bu zarar edenlere reklamlarda rastlayamazsınız bu işlerde eğitim gerektiren konular, dedikodu ile eş, dost tavsiyesi ile ve eğitimsiz saçma sapan yerlere para yatırmayın, illa yatırım yapacaksanız en sağlamı altındır ,düşük seviyede iken altın alın bekleyin ,diğer yatırım araçlarının hepsinde risk daha fazladır

Gene söyleyeyim bitcoin v.b şuan sadece kumardır ya kazanırsın ya kaybedersin

Anlatmak istediğim, her paranın, her yatırım aracının karşılığı olması lazım ,Dolar demek Abd demek, Euro demek Ab ülkeleri demek, Sterlin demek İngiltere demek, Borsa ( BİST )demek sağlam şirketlere yatırım yapmak demek, ülkemizde Koç grubu şirketleri, Sabancı grubu şirketleri v.b gibi, Abd Borsası demek sağlam şirketlerine Apple gibi yatırım yapmak demek ,Altın ,Gümüş, Bakır v.s maden demek aynı şekilde insanlığın ihtiyacı demek arkasında bütün dünya var demek ,Devlet tahvili demek arkasındaki devletin garantisi demek .
    Bitcoin demek ........ ? kolay gelsin

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    UNdocab - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung GT650, RT125
    Bende bir şeyler karalayayım o zaman

BitCoin En Temelde Nedir
    Bugün bir bakkala gittiniz kağıt 20tl verdiniz ve bir paket çay aldınız.
    Sizin kim olduğunuzu, çayı alanın siz olduğunu bilen var mı? Yok
    Ama bu 1 paket çayı kredi kartı ile alsaydınız. Her şeyiniz hem maliye, hem bankalar tarafından bilinirdi.

Arkadaşlar bitcoin aslında bir online nakit paradır. Kurulan sistemde hesap açmak için sizin kimliğinizi belirten hiç bir şey olmadan ve bilgileriniz şifrelenmiş şekilde işlem yapabiliyorsunuz. Şuan işlem diyorum yıllar sonra 20tl lik çayı satın alabileceksiniz diyeceğiz. (sistem tutarsa)
    Bu sistemde dünyanın bir ucuna para göndermek çok kolay.

Yüklü miktarda parayı fiziksel bağımlılık olmadan ve kimliğini kimse bilmeden dünyanın herhangi bir yerine kim göndermek ister?
    Tabi ki illegal iş yapanlar.
    Bu sebeple bitcoinin ilk yıllarında bu işi ağırlıklı olarak silah ve uyuşturucu kaçakçıları kullandı.
    ilk çıktığında 1 dolar 1000Bitcoin(BTC) gibi birşeydi. Şimdi ise işler tersine döndü 1 BTC 15.000 dolar.
    Bu kaçakçılar için mevzu kaç BTC kaç Dolar yapıyor değildi tabiki. Para gitti mi? Gitti. Mevzu bu kadardı.

Şimdi olayı orta ve alt kesim halka indirdiler. 1 yıl önce 800 dolarken şuanda 15.000 dolar.

Bitcoin Teknik olarak Nedir ?

Bitcoin çok çok büyük özel sayıdır.
    Mesela asal sayı gibi düşünün. Asal sayının kuralı; 1 ve kendisinden başka hiç bir sayıya bölünmeyen sayılara asal sayı denir.
    Örnek 47

Peki kaç tane asal sayı var ? Bilmiyoruz. Çünkü bunun için çok ciddi araştırma yapma gereğini insanlık olarak duymadık

BTC'nin de kendine göre bir doğrulama sistemi var. Sayı gerçekten BTC kuralına uygun mu değil mi diye bilinebiliyor.
    Bitcoinin kaç tane olduğu bellidir. 21.6Milyon tane. Bugüne kadar 16.6 Milyon tanesi bulunmuştur. Geriye bulunmamış 5Milyon BTC kaldı.
    Sonra yeni bitcoin yok artık. Var olanlar değerlenecek (eğer sistem tutarsa)
    Bu BTC sayılarını bulmak için devasa bilgisayarlar çalışıyor Buna BTC Mining(Bitcoin Madenciliği) deniyor.
    Bunun için devasa işlem güçlerine ihtiyaç var. CPU lar yeterli olmadığı için 1 PC ye 4-5 Ekran kartı takılıp Ekran kartlarının özel işlemcisi olan GPU kullanılıyor.
    1 BTC bulmak için ciddi yatırım gerekiyor ve çok ciddi elektrik harcanıyor. Aylık binlerce TL'lik elektrik faturaları ödeniyor.

BitCoin Neden artıyor
    Teorinin temelinde şu var insanlar(sıradan insanlarda dahil) her zaman kayıt bırakmadan nakit para kullanmak isterler. Bu sebeple BitCoin bir ihtiyaçtır ve asla bitmeyecektir(deniyor).

Mesela bir mahkeme tüm mal varlıklarınıza el koyma kararı çıkarıyor. BitCoin miktarım hakkında ise hiç bir bilgisi yok. Resmi hiç bir kayıt yok. el koyacak birşey olup olmadığını bile bilmiyor.

İşte bu ihtiyaçlardan dolayı bitcoin her zaman var olacak gibi gözüküyor. Ama fiyatı ne olacak o belli değil. İlla ki bir yere oturacak.
    Belki 100 $ olacak belki de 1.000.000$ olacak.

Nasıl ki TL nin alt birimi kuruş, dolarınki cent ise BTC'nin de alt birimi var. İsmine Bitcoinin kurucu ismi olan kişinin adı ile Satoshi deniyor.

1.000.000 satoshi = 1 BitCoin
    Hem bu sayede isteyen 100 dolarlık BTC de alabiliyor aslında ederi kadar satoshi almış oluyor.

Bitcoinin teorisini ortaya atanlar galiba 1BTC için 1.000.000 dolar değer biçmişler.
    Gün gelecek 1 satoshi = 1 dolar olacak hesabı yapmışlar gibi görünüyor. yani 1 BTC 1.000.000 Dolar demek oluyor bu

Şuan millet bunu yatırım gibi gördüğü için al sat yapıyor. Bunu dolar alıp beklemek sonra değerlenince Türk lirasına dönmek gibi düşünün
    Peki tutar mı tutmaz mı ne olur ?
    Kim bilebilir ama devletler bu işi sizce öyle kolay bırakırlar mı ?
    Ben zannetmiyorum. Ama bir yandan da devletler mi dünyayı yönetiyor yoksa dünyanın en büyük zenginleri mi diye birşey sorabiliriz.
    Düzenin başına yine bunlar geçerlerse umurlarında olmaz yaptırırlar. Bu işlerde de al sat komisyonları var.
    1 dolar 1000BTC ederken binlerce BTC alıp zula yapanlar şuan milyar dolarlık oldu.

Diğer yandan ilginç birşey söyleyeyim Dolar U.S.A'nın kendi para birimi değildir. Rosvelt ailesinin parasıdır. U.S.A bu parayı kullanma kararı alarak kullanmaktadır.
    Ya Dolar gibi BTC yi bir ülke resmi olarak kabul ederse? O zaman ne olacak

Sistem bi şekilde rayına oturacak ama o sırada para kazanalar olduğu gibi çokça kaybeden olacak.
    Yeni gelenler sayesinde para kazananlar kazanıyor. Onların ödediği fazla parayı almış oluyorlar.
    Peki yeni gelenin arkası kesilirse ?

Bu iş bir anda balon da olabilir. Çok büyük bir fırsat da kaçıyor olabilir. Bu sizin görüşünüze bağlı
    Bu lale devri laleleri de olabilir. Petrolün ilk bulunduğu zamanki durum da olabilir.

Buradaki durum buna insanlık gerçekten ihtiyaç duyuyor mu diye sorarak bakmak lazım.
    Gerisini size bırakıyorum
    Thracian bunu beğendi.

LynXMaSTeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 650F | Honda CB750 Hornet
    şu anda Şikago Borsasında işlem görmeye başlamış bir para birimi kolay kolay patlamaz diye düşünüyorum.
    ileride başka ülke borsalarında da göreceğimizi düşünüyorum.
    ufak da olsa yatırım yapmanızı tavsiye ederim.
    2017 yılı Mayıs ayında 800 TL lik aldığım bitcoin şu anda 5000 TL ediyor.
    Bunun 1000 TL lik kısmını çektim, geri kalanı borsada, artık o para eriyip gitse bile benim hiçbir zararım olmayacak.

http://www.cboe.com/

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:37 ----------

şunu da şöyle bırakayım.

wolrath ve computeus bunu beğendiler.

"Teorik olarak bir blockchain'i ancak işlem gücünün yüzde 51'ini ele geçirdiğiniz zaman kırabilirsiniz. Burada herhangi bir hukuki zemine başvuramazsınız. Ama yatırımcı veya alıp satmak isteyenler şunu yapabilir. Ben de her zaman bunu tavsiye ediyorum:
    Bu işlemi herhangi bir platformda yaptıktan sonra mutlaka kendi özel cüzdanınıza çekmelisiniz. O cüzdana çektikten sonra hacklenme ihtimali azalır. Ama blockchain üzerindeki kayıtlar değiştirilirse maalesef yapacak bir şey yok"

Birkan07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yzf R-125 / Honda Today 50 / Ninja 250r / Xmax 250
    Bu da para işte. Bunun uğruna bir akrabam yakın arkadaşları tarafından işkence edilerek öldürtülmüş.

Para işte, pis.

https://youtu.be/RQBUmzv-bQ4

Motosikleti
    Alıntı '-' adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    "Teorik olarak bir blockchain'i ancak işlem gücünün yüzde 51'ini ele geçirdiğiniz zaman kırabilirsiniz. Burada herhangi bir hukuki zemine başvuramazsınız. Ama yatırımcı veya alıp satmak isteyenler şunu yapabilir. Ben de her zaman bunu tavsiye ediyorum:
    Bu işlemi herhangi bir platformda yaptıktan sonra mutlaka kendi özel cüzdanınıza çekmelisiniz. O cüzdana çektikten sonra hacklenme ihtimali azalır. Ama blockchain üzerindeki kayıtlar değiştirilirse maalesef yapacak bir şey yok"
    hocam blockchain yapısı gereği hacklenme ihtimali çok çok çok düşük.
    çünkü bu zincirler milyonlarca bilgisayarda kayıt altında tutuluyor, hepsini aynı anda değiştirmeniz şu an ki teknoloji ile pek mümkün değil.

Alıntı LynXMaSTeR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hocam blockchain yapısı gereği hacklenme ihtimali çok çok çok düşük.
    çünkü bu zincirler milyonlarca bilgisayarda kayıt altında tutuluyor, hepsini aynı anda değiştirmeniz şu an ki teknoloji ile pek mümkün değil.
    para değiş tokuş aracıdır
    blockchain değiş tokuş sistemi

"değiştirmeniz mümkün değil" ne demek! (çivi yazılı tabletler mi var)
    "şu an ki teknoloji" gelecek(yatırım)ten bahsediyoruz sandım

polo34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RKS Cruiser 250
    5 milyon adet kalan asal sayı bulununca ne olacak, bir de asal sayıların bulunması ne işe yarıyor?

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:55 ----------

bir de bu işin a dan z ye rehberi var mı?

ya bitcoin sonradan değerlenen kıymetli sanal para (sonradan değere bilinen bir şey ya da ciğeri beş para etmez bir şey şu anda sanal kıymete bindi reklamı yapıldı yani ölüyü canlandırma politikası

Motosikleti
    para değiş tokuş aracıdır
    blockchain değiş tokuş sistemi

"değiştirmeniz mümkün değil" ne demek! (çivi yazılı tabletler mi var)
    "şu an ki teknoloji" gelecek(yatırım)ten bahsediyoruz sandım
    blockchain teknolojisini tam olarak anlayamamış olmalısınız.

blockchain de yapılan bir işlem milyonlarca pc de ayrı ayrı muhafaza altına alınıyor. siz bir tanesinde bu bilgiyi değiştirseniz bile geri kalanlar bu işlemi onaylamayacağı için sizin yaptığınız değişikliğin bi hükmü kalmayacak.
    evet sizin tabirinizle her işlem çiviyle yazılmış gibidir, değiştirmek istediğinizde başka bir tabletten durumu kontrol edersiniz, benzerlik yoksa işlemi kabul etmezsiniz.

günümüzdeki teknoloji ile sha-256 ile şifrelenmiş bir veriyi çözmek için trilyonlarca yıl gerekiyor.
    ileri de bunu çözmek daha kısa sürebilir.

gönül ister ki balon olmasın düşünsene ne yuvalar yıkılır ne intiharlar yaşanır balonsa eğer önce kat kat fazlasını verirler sonra cebindekini de alırlar sadeet zinciri gibi bi şeye benziyor bu kadar yükselmesi yemi at gelsinler mantığı gibi algıladım ben

Alıntı LynXMaSTeR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    blockchain teknolojisini tam olarak anlayamamış olmalısınız
    "tam öğrenmek iyi değildir"

her şey birbirine benzer
    hiçbir şey birbirinin aynı değildir
    oe1905 bunu beğendi.

Motosikleti
    "tam öğrenmek iyi değildir"

her şey birbirine benzer
    hiçbir şey birbirinin aynı değildir
    anlamadığınızı kabul ediyorsunuz yani, güzel.

Yatırımcıları kripto paraların sonunun felaketle biteceği yönünde uyaran Stockman, "Kendilerini ağaçların boyunun gökyüzüne kadara uzanacağı yönünde ikna eden gerçekten aptal bir spekülatör grubu var" ifadesini kullandı.

computeus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CF MOTO CL-X 700 Adventure
    Olumlu ve olumsuz konuşan bir çok taraf var. İnsanlar kendi paralarına sahip olmanın, bankalara, devletlere muhtaç olmamalarının faydasını anladıklarında, kripto paralar daha çok hayatımıza girecek. Kimin haklı olduğunu zaman gösterecek.

Ercument - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF150
    Boşverin Bitcoini milli olun biraz çiftlikbankın neyi eksik. Şişko çok fena çarpacak
    zekeriyaimam bunu beğendi.

zekeriyaimam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    simson
    Alıntı Ercument adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Boşverin Bitcoini milli olun biraz çiftlikbankın neyi eksik. Şişko çok fena çarpacak
    Şirket devredildi bile.Tosun bıraktı çiftliği.

Alıntı computeus adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İnsanlar kendi paralarına sahip olmanın, bankalara, devletlere muhtaç olmamalarının faydasını anladıklarında
    küçücüktüm kendi paralarım(çakıl taşlarım) vardı. senyör le tanışmamıştım. senyoraj nedir bilmezdim. o günleri özlüyorum

bende almayı düşünüyorum

10. sayfa BirinciBirinci ... 89101112 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)