xterkan adlı üyeden alıntı
ekonomi her alınan ,tüketilen, eşya, ürün, araç, v.s için geçerlidir, 6 ay önce motorumu sattım yerine alamıyorum, nedeni de ekonomik sebepler, demek ki ilgilendiriyormuş ayrıca konu dışı açtım motorsiklet tamir bölümü v.s değil :D ha birde yakıt, bakım ,parça meseleleri var ki direk ekonomi ile alakalı
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:13 ----------
Arkadaşım kime nasıl bir amaç ile yazdığını anlayamadım ama belirtmek isterim ki hata basit olağan şeylerde yapılır ,sen kalkıp koskoca uçak fabrikasını kapatırsan art niyet arar insanlar ,devrim otomobilini durdurursan art niyet arar insanlar ,Özal ,Demirel gibi liderlerin eksileri artılarından çok fazladır ,yaz dersen 1.2 örnek Özal zamanı çekiç güç kuruldu, pkk destekçisi ,Abd üssüydü( çekiç nasıl gitti kim gönderdi onuda araştır ) , Irak operasyonu sonucu ülkemize kuzey Iraktan 1 milyon mülteci getirildi, o zamanın kara kuvvetleri komutanı, Hüseyin kıvrıkoğlu paşa ülkeye alınmaması konusunda uyarıda bulundu, çünkü yarısından çoğu pkk terör yandaşı taraftarıydı ,sonradan terör çok hızlı bir şekilde arttı, Van ,Ağrı ,Erzurum, Urfa V.B buralarda Kürt nufusu azdı ama gelen mülteciler ile buralar kürttleştirildi, aynısı Musul, Kerkük tede yaşandı ,Barzanı ve Talabaniye kırmızı pasaport veren de Özaldır Demirel herzaman halka muhalif olmuş doğru düzgün bir çivi çakmamıştır, 28 şubatta gösterdiği anti demokrat duruşu ile kendi partisinin başkanı Çillere bile Başbakanlığı vermemiş, gitmiş Mesut yılmaz a vermiştir ALLAH Rahmet etsin her ikisine de ama bunlarda gerçekler, hala geçmişte ve günümüzde yapılan hataların ,zararlarını çekiyoruz ,hata ayrı birşey, yılların birikimlerini ,devasa borçlar altına ülkeyi sokmayı, zar zor üretilmeye başlanan araçların ,fabrikalarının satılması na, hata demek zor
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:34 ----------
ayrıca örnek 1 milyara mal edilecek, hemde yerli kaynaklar ile yapılabilecek ( çimento var ,demir var, mühendis var) bir köprü, bir yol işini ,neden yap işlet devret modeli ile yıllarca kat ve kat paraya ülkemiz borca sokularak yaptırılıyor ?soruyorum bende sana arkadaşım, örnek yeni yapılan köprülerin maliyetini araştır ve yıllar sonraki maliyetine bak