kişiye göre değişir, bende 2th
kişiye göre değişir, bende 2th
o laflar boy boy...
nerdesin sen arkadaş la?
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:30 ----------
bizim cem içince duygusallaşıyor.
sabah ezanı da okununca önce istifra etti, sonra tövbe istiğfar etti,
bildiği iyi bi çaycı varımış, oraya gittik.
Boşbuldum,
dediğin gibi ayarlar bozulmasın diye uzak kalmak istedim, sabır ve gayretiniz karşısında şapka çıkarıyorum,
Sizi ve muhabbetinizi özlediğim için bir selam vereyim dedim.
inanmazsın, her han heryerde olma yeteneği kazandım, geçen hafta sabah Iğdır öğlen Ankara akşam ise Edirne'deydim,
nasıl bir kuantum dolanıklığı bu?
"alkol mü? kolada binde 7 alkol var diye 10 senedir içmiyorum"
tevbekar şarkıcı taygır tayfur
Radyasyon onkolojisi merkezinde Radyoterapi teknikeriyim.
Üniverstede alkol ve sigara kullanıyordum. Onkoloji dersinde aldığımız bilgilerden ve hastaların genel durumunun vehametini gördükten sonra alkol ve sigarayı bıraktım.
Prostattan akciğere beyine memeye ve birçok kanser hastalığının etyolojisinde görülen sebepler arası en başta alkil ve sigara vardır.
Benim amcam 50 sene sigara alkol içti birşey olmadı diyenlere aldırmayın.
Misal veriyorum adam 10 sene alkol ve sigara içiyor kanser olmuyor. 2 sene alkil ve sigarayı bırakıyor kansere yakalanıyor. Adam diyor ki “Alkol sigara içerken birşey olmadı bıraktım hasta oldum, alkol sigaranın kansere etkisi olmaz vs.” Onca sene içmiş zaten olan olmuş farkında bile değil hala yanlış yorumluyor...
Tedavi ettiğimiz hastaya tedavi döneminde kesinlikle içki ve sigara kullanma diyoruz. Adam devam hala devam ediyor. Sağlığını düşünmeyen insana ne olsa fayda etmiyor... Yataklara düşünce, nefes borusuna delik açılınca veya beyin tümörü olunca anlarlar belki...
Alkol almak yaşam tarzını etkiliyor bazen. Mesela Cumartesi günü bi arkadaşıma akşam bişeyler yapalım dedim. Cumartesi akşamı sadece içerim dedi. Onun piknik anlayışı bi yerlere gidip içmek. İçerken mangal yapmak. Benimki ise doğal bi ortam bulup kafa dinlemek.
Yaşadığımız hayatta etkili tabi. Ama bazısına etki eder bazısına etmez. 20 yaşıma gelmeden alkol ot vs her türlü pisliğe batmış haldeydim. Sonra tövbe ettim ve sigara hariç hiç bi kötü alışkanlığım kalmadı. Benim çevreme göre içki içmek kötü alışkanlıktır. Bazı ailelerde ise baba oğul beraber içebilirler. Ben babamın yanında sigara dahi içmem. Aile ve çevrede çok önemli yani.
Aslında genelleme yapmak zor. Yaşadığımız coğrafyaya görede çok farklılık gösteriyor. 3 sene önce Ramazan ayında İzmir'deydim. Barlar açıktı. Sahilde içenler vardı. Bizim burda yani Aksaray'da ise; alkolik bile Ramazan ayında içmez. Cuma günüde içilmez mesela. Hele öyle dışarda içen görülsün baya büyük dayak yer. Tabi buda ayrı bi saçmalık. Alkol günah. Ramazanı cuması yok bunun.
Ben ise içene karışmam. Her koyun kendi bacağından asılır sonuçta. İçkili ortamda takılıp içmediğimde olur. Evime arabama içki şişesi giremez. Ama dışarda yada kendi mekanında içen adamada karışamam. Beni ilgilendirmez. Bende içtim bi faydasını görmedim.
İster düşün... Kendini ister hayale kaptır...Uzar uzar, çünkü hiç sonu yoktur yolların.
Bakarsın aldanmışsın, gördüğün bir seraptır. Sevimli bir hayale açılırken kolların.
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
Maalesef bende sigarayı bırakamıyanlardanım.Hemde 2 senedir kullanıyorum KLL hastasıyım. Kemoterapi den çıkıp sigara içiyordum. Lanet birşey hem sigara hemde alkol. Maalesef insan olarak zayıf kalıyoruz nefsimiz karşısında
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:58 ----------
Anlattığımız şey benim de tespitin. Mesela normalde cuma namazına giden adam içki içtikten sonra cuma ya ara verir yani içki hayatının akışını değiştirir. Yada tersi içki yi bırakan ve günah olduğuna inanıyorsa cumaya gitmeye başlar.
Alkol;
Tedavi etmez ama acıyı hafifletirdi.
Şimdi;
Öyle çok ve öyle çok içmek istiyorum ki; sarhoş olup bir kaç gün hiç bir şey hatırlamayatım diyorum ama buzdolabında 1 litre rakı var 10 aydır elimi sürmüyorum.
Sonuçta, nasıl denir..
Şerefe!!!
"Biraz Neşemi Bulsam
Rüzgar gibi deli dolu
Yağmur gibi sırılsıklam
Bulutlar gibi yüksek
Biraz değişik olsam
Güneş gibi yansa içim
Ateş bassa yüzümü
Birini gördüğümde
Şöyle titresem biraz
Biraz hüzünlü olsam
Kederden içsem biraz
Ve özlesem birini
Biraz da hasret kalsam
Biraz neşemi bulsam
Gönlüm de coşsa biraz
Biri aklımı alsa
Biraz da aşık olsam"
Bence ikisi de belirlemez. Çok şükür kendi beynim var benim, kendimi yaşadığım çevreye göre şekillendirecek değilim. Çevremde alkol kullanan da var, sigara kullanan da, bunu keyif için adam gibi tüketen de var, adamlığını bozup abartan da. Çevremdekileri hiç bu özelliklerine göre yargılamadım, yargılamam da. Herkesin kendi tercihi. Ters gördüğüm birşey varsa uyarımı yapar geçerim, o kişinin hayatına ben karışamam. Sadece bir yanlış yapıyor diye kimseyi de silmem. Ha yapılan yanlışlar burdan köye yola almaya başladığınıda hesabı kapatırım o ayrı konu.
Zaten bence bizim toplumun genel sorunu bu ikilem. Herkes kendini düşüncesini doğrularını bırakıp ya çevresinden şekilleniyor, ya da dediğim dedik diyip çevresini şekillendirmeye çalışıyor.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)