WJ kasa Grand Cherokee 4.7 hakkında bilgisi olan var mı ?
Reklamlar
-
Evet arkadaşlar, jeep grand cherokee satın almayı düşünüyorum.
Bu evin ikinci arabası olacak ve çok aşırı yol yapmayacak.
Zaten ben kış şartları ağır olmadıkça motora biniyorum, arabayla kalabalık şekilde uzun yol ihtiyacı olduğunda kullandığımız güncel bir otomobil var.
Dolayısıyla kışın yağışlı zamanlarda şehir içinde kullanmak ya da çocukla bir yere gitmek gerektiği zaman kullanmak için bir araç ihtiyacım var.
Şu son yakıt zamlarından sonra pek de mantıklı değil ama hep bir V8 hevesim vardı en ucuz yollu da bu araçlar karşıma çıkıyor.
Şimdi 2000-2001 model WJ kasa kodlu bir Jeep GC sanırım 40-45 bin TL bandına düzgün bir araba bulunur.
Off-road ile hiç işim olmayacağı için ekstra donanımsız bir araba bakıyorum.
Bu modeli kullanan bilen var mıdır ?
Off-road forumlarında çokça bilgi var ama oradaki bazı kullanıcılar araçları satarım düşüncesiyle bazen objektif bilgi vermiyorlar. Özellikle yakıt tüketimi konusunda.
Şİmdi v8 motorlu 4.7 litre arabanın yakıt tüketimi düşünülmez diye bir önermeyle gelmeyin lütfen, elbette düşünülür. Eğer bu araç 0 km alınııyorsa 600-700 bin TL'ye o zaman yakıt düşünmek ayıp ama 40 liralık jeepte önemli bence.
Şimdi piyasada zaten LPG uygulanmamış çok azdır.
Şehir içi trafik şartlarında 100 km de 30 litreye kadar LPG tüketimi kabulüm. Ama bu değeri de aşan bir tüketim gerçekleşirse o zaman durup düşünürüm.
Çok km yapmayacaksam da 40 litre de yakıt yakamam.
Parça, usta vb. maliyet kalemlerini biraz aratırdım aşağı yukarı fikrim oldu, ama yakıt konusunda herkes bir şeyu söylüyor.
Kimi 20 lt geçmez diyor kimisi öyle rakamlar vermiş ki 2014 yılı için hesaplayınca 40 lt çıkıyor.
Baya kararsız kaldım.
Fikir verirseniz sevinirim.
Reklamlar
-
selam
jeep Grand Cherokee 2.7 CRD dizel tavsiye ederim, 5.2 bir depo dolu tüp ile 120 km yapıyor. 4.7 de 150 km yapsın gitiğin yerde yolda kalabilirsin.
binek arac deseydin toyota camry 3.5 2009 modele kadar fiyatlarıda baya makul .
kullandığım araçlarla ilgili tavsiyede bulundum ,
-
Süper Moderatör
Yakıt konusunda şöyle bir hesaplama yapabilirsin;
yabancı forumları da araştırarak ortalama benzin tüketimini bul. Kuruş hesabı değil de litre olsun elbette, sonra bu litre hesabına %20 ekle. LPG benzine göre %20 fazla yakıyor diye hatırlıyorum.
-
Olcay Avşar adlı üyeden alıntı
Yakıt konusunda şöyle bir hesaplama yapabilirsin;
yabancı forumları da araştırarak ortalama benzin tüketimini bul. Kuruş hesabı değil de litre olsun elbette, sonra bu litre hesabına %20 ekle. LPG benzine göre %20 fazla yakıyor diye hatırlıyorum.
selam
lpg yakış miktarı çok saçma sapan bir şey 1.6 kartal 100km/12 lt yakarken bendeki 3.0 camry 100km/13 lt lpg yakıyor. benzinde şehir içinde-dışında 150 km hızı geçmemek kaydı ile ort 100km/11lt benzin tüketimi var.
ama jeep 5.2 benzini ve tüpü içiyor kesinlikle avsiye etmem . 2.7cdi jeep en çok tutulanı ve araç içi konforlu ve motordan çok memnun olduklarından dolayı 14-15 yıldır değiştilmemiş , aynı motor.
-
Teşekkür ederim arkadaşlar.
@aokuyumcu,
5.2 dolu lpg deposu ile 120 km yol yapıyor dedin ama depo kaç lt.dir?
Menzil düşük olması sorun değil zaten şehir içi kullanıcam ama çok acıtıcı bir tüketim olsun istemem.
-
5.2 ler rahat 30 litre yakar,4,7 ler de yakın olur, ki son bu sorun değil demişsin. Bazı forumlarda 11-12 litreden bahsederler, küllüm yalan.
Ama merakım şu, madem off-road gibi bir düşüncen yoksa niçin bu kadar güçlü bir motor istiyorsunuz, daha ekonomik (hem yakıt-hem parça maliyeti) geniş araçlar mevcut.
-
aokuyumcu adlı üyeden alıntı
selam
lpg yakış miktarı çok saçma sapan bir şey 1.6 kartal 100km/12 lt yakarken bendeki 3.0 camry 100km/13 lt lpg yakıyor. benzinde şehir içinde-dışında 150 km hızı geçmemek kaydı ile ort 100km/11lt benzin tüketimi var.
Niye saçma dediniz?
X motorun, X km. de bir litre benzine ihtiyacı var ise 1,2 litre LPG'ye ihtiyacı vardır.
Eğer bir litre LPG verirseniz performans düşüklüğü yaşarsınız.
-
Metehan07-70 adlı üyeden alıntı
5.2 ler rahat 30 litre yakar,4,7 ler de yakın olur, ki son bu sorun değil demişsin. Bazı forumlarda 11-12 litreden bahsederler, küllüm yalan.
Ama merakım şu, madem off-road gibi bir düşüncen yoksa niçin bu kadar güçlü bir motor istiyorsunuz, daha ekonomik (hem yakıt-hem parça maliyeti) geniş araçlar mevcut.
Aslında dediğiniz gibi 4*4 ihtiyacım yok. Jeep düşünmem yaygın olması, servis parça sorunu olmamasıdır.
Başka hangi marka Modeller olabilir?
Fiyat aralığı 45 bini geçmeyecek şekilde?
-
Arkadaşımda vardı bu araçtan Lpg var tabi eski kasa yalan olmasın 1997 veya 1995 emin değilim ne yaktığını iyi hatırlıyorum ama şehir içi İstanbul trafiği 20 ila 22 litre şehir dışı 120 140 Km/h arası 15 ila 17 litre 100 km değeri bu.
-
1800cc motosikleti olan adamın arabası bi 5000 cc olması lazım. Fakat o dönemki jeepler biraz masraflı diye biliyorum.
"ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"
-
selam
ama jeep 5.2 benzini ve tüpü içiyor kesinlikle avsiye etmem . 2.7cdi jeep en çok tutulanı ve araç içi konforlu ve motordan çok memnun olduklarından dolayı 14-15 yıldır değiştilmemiş , aynı motor.
LPG yakış miktarlarında saçma bir durum yok.@Olcay Avşar da dediği gibi LPG aracın fabrika tüketim verisiden %20 daha fazla yakar.Kartal'da çok eski teknoloji motor olduğundan tüketimi yeni teknoloji 3.0 Camry'nin kısmen daha yeni teknoloji motorunun yakıt tüketimine yakın.
Özgürlüğün en büyük düşmanı halinden memnun kölelerdir.
-
Fabrika verisi 15 miles/gallon, ki 100km'de 16 litre civari yapiyor. Fabrika verileri genelde gunluk hayata uymaz, o yuzden 20 litre civari dusunun.
Burada 2010 modelleri $10K, 2005 modelleri $5K civari. 2000 civari bayagi eski, sorun cikarmasini bekleyebilirsiniz. Amerikan firmalari son 5 senede toparladi biraz. Ama krizden once rezaletti kaliteleri.
Bu arada neredeyse 20 senedir Amerika'dayim, Amerikan arabasi almadim hic... Hatta ne 8, ne da 6 silindir arabam da olmadi hic. Paso 4 silindir. En son 10 yasinda NSX, 2 yasinda Corvette, veya yeni 350Z, S2000 ve Z4 arasinda kalmistim... Hemen hemen hepsi ayni fiyatti. Yine gidip 4 silindir olani aldim
-
bektanist adlı üyeden alıntı
Arkadaşımda vardı bu araçtan Lpg var tabi eski kasa yalan olmasın 1997 veya 1995 emin değilim ne yaktığını iyi hatırlıyorum ama şehir içi İstanbul trafiği 20 ila 22 litre şehir dışı 120 140 Km/h arası 15 ila 17 litre 100 km değeri bu.
Araca göre kabul edilebilir değerler. Devamlı kullanılacak araba olsa can yakar ama ayda 500-600 km yol yapınca katlanılır sanki.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:16 ----------
jimi_hendrix adlı üyeden alıntı
1800cc motosikleti olan adamın arabası bi 5000 cc olması lazım. Fakat o dönemki jeepler biraz masraflı diye biliyorum.
Di mi ama )
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:17 ----------
hasmet adlı üyeden alıntı
Fabrika verisi 15 miles/gallon, ki 100km'de 16 litre civari yapiyor. Fabrika verileri genelde gunluk hayata uymaz, o yuzden 20 litre civari dusunun.
Burada 2010 modelleri $10K, 2005 modelleri $5K civari. 2000 civari bayagi eski, sorun cikarmasini bekleyebilirsiniz. Amerikan firmalari son 5 senede toparladi biraz. Ama krizden once rezaletti kaliteleri.
Bu arada neredeyse 20 senedir Amerika'dayim, Amerikan arabasi almadim hic... Hatta ne 8, ne da 6 silindir arabam da olmadi hic. Paso 4 silindir. En son 10 yasinda NSX, 2 yasinda Corvette, veya yeni 350Z, S2000 ve Z4 arasinda kalmistim... Hemen hemen hepsi ayni fiyatti. Yine gidip 4 silindir olani aldim
ABD nin en sevmediğim tarafı galon, feet, libre ve mil olayı
Miles per gallon değerlerini dönüştürmek için uygulama indirdim onu kullanıyorum
Herkes gibi metrik sisteme geçin hocam,Donald amcaya söyleyiverin
-
chopperrider adlı üyeden alıntı
Aslında dediğiniz gibi 4*4 ihtiyacım yok. Jeep düşünmem yaygın olması, servis parça sorunu olmamasıdır.
Başka hangi marka Modeller olabilir?
Fiyat aralığı 45 bini geçmeyecek şekilde?
selam
4x4 araçlar içinde jeep grandcherokee 2.7 dizel 2004 ve sonrası fiyat performans aracıdır. tavsiye ederim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:36 ----------
emremm adlı üyeden alıntı
Niye saçma dediniz?
X motorun, X km. de bir litre benzine ihtiyacı var ise 1,2 litre LPG'ye ihtiyacı vardır.
Eğer bir litre LPG verirseniz performans düşüklüğü yaşarsınız.
malesef gerçekler dediğiniz gibi değil. neden böyle düşünüyorum kullandığım araçlardan anlatayım.
eskiden kullandığım tofaş kartal-doğan 1.6 100km/12lt lpg, günlük kullandığım toyota camry 3.0 100km/12lt lpg , eşimin araçı avensis 2.0 100km/12lt lpg, arazide kullandığım jeep Grand Cherokee 5.2 100km/32lt lpg. sabit benzin tüketimine dayalı bir oran yok . her firmanın motor teknolojisine göre orantısız bir harcama miktarı var.
-
bizim bi arkadaşta 3.5 v8 defender var lpg tankı dolu 180 190 km gidiyor yaklaşık 130 tl ye doluyor yani
3.5 efendi kullanırsan bu kadar yakıyorsa hesabını sen yap bence gereksiz fazla yakıt vergi pahalı parça ustalık bi dünya --- si var
bence rav4 veya crv bak 1999 cc vergi az yeni araba masrafı az sorunsuz al otomatik bak yoluna fazla hırpalanmamış arazi görmemiş olursa başını ağrıtmaz
-
arkadaş sorunun cevabı gezenbilir.com’da ...
offroad forumudur. satınalma kılavuzlarına kadar vardı bir ara.
-
selam
4x4 araçlar içinde jeep grandcherokee 2.7 dizel 2004 ve sonrası fiyat performans aracıdır. tavsiye ederim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:36 ----------
malesef gerçekler dediğiniz gibi değil. neden böyle düşünüyorum kullandığım araçlardan anlatayım.
eskiden kullandığım tofaş kartal-doğan 1.6 100km/12lt lpg, günlük kullandığım toyota camry 3.0 100km/12lt lpg , eşimin araçı avensis 2.0 100km/12lt lpg, arazide kullandığım jeep Grand Cherokee 5.2 100km/32lt lpg. sabit benzin tüketimine dayalı bir oran yok . her firmanın motor teknolojisine göre orantısız bir harcama miktarı var.
Arazide 32 lt tüketiyorsa sakin şehir kullanımında o kadar yakar mı?
F54 adlı üyeden alıntı
bizim bi arkadaşta 3.5 v8 defender var lpg tankı dolu 180 190 km gidiyor yaklaşık 130 tl ye doluyor yani
3.5 efendi kullanırsan bu kadar yakıyorsa hesabını sen yap bence gereksiz fazla yakıt vergi pahalı parça ustalık bi dünya --- si var
bence rav4 veya crv bak 1999 cc vergi az yeni araba masrafı az sorunsuz al otomatik bak yoluna fazla hırpalanmamış arazi görmemiş olursa başını ağrıtmaz
Daha önce crv kullandım 2000 model sorunsuz bir otomobil ama pek de suv gibi değil ebat olarak. Ama daha mantıklı bir seçenek o kesin.
rumelian adlı üyeden alıntı
arkadaş sorunun cevabı gezenbilir.com’da ...
offroad forumudur. satınalma kılavuzlarına kadar vardı bir ara.
Haklısın dostum baktım o foruma inanılmaz konu var jeep hakkında, araştırıyorum 👍
-
selam
O kullanıcıya göre değişir. Ben aynı araçta 6.5 litre yaptırırken biraderim 11.5 l den az yaktığını görmedim hiç. Dizel araç gibi kotalari belli bir sınırları yok benzinli araçların. Senin camrynde basarsan 20 litre yakıtı hiç acımadan yakar Sen aracın 100 km ile gitmesi için Örneğin pedalın 10 da 1 ine basıyorsan , Kartal 10 da 8 ine basıyor aynı hızda gidebilmesi için. Rakamlar temsilidir.
-
Alternatif olarak vitaralara bakabilirsiniz. Gezenbilirden de teyit edilebilir . Sağlam parçası bol yakıt tüketimi de log ile gayet uygun.
-
hocam en fazla yakan motordan 2 kat fazla yakıcak şimdi bu araçlar hazır mısınız? yani km de 1.2 tl falan yakıyormuş
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)